Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги поддржувате протестите на Ромите низ државава?

• Вкупно гласачи
    100
  • Гласањето е завршено на .
Ќе ти вратам со прашање. За гордост е да се учи дека Ѓорче Петров е убиен од Тодор Александров? За гордост е да се учи дека Гоце Делчев е предаден од исти такви бугарофили на турците за да го убијат кај Баница?

За мене тоа не е гордост, туку гнев и срам. Мојата гордост лежи во антиката, средновековието и по ново, од 20ти век навака.
Делот Турско и се што се деси за да излеземе од турско, и не е баш симбол за некоја гордост.
А шо мислиш Мицко Крстич,Илија Делија,Јован Бабунски,браќата Петрески организаторите на Брсјачката Буна?

Страв го било да лежи во ќелија со албанци, па го сместиле со Македонец каур ај куку нонен.
Сака да јаде преку ден.
:pos:Како сум го постел

Па убиени се.

Исто ко шо е убиен и Корчагин. Само што овие од 20ти век, скроз му турија кур на бугарите. Ова боли, затоа не тераат да се орадиме од СФРЈ и АСНОМ. А модерно вмаро и после се ова - ПАК флертува со бугарите. И јас треба да сум горд на ова??

Таа е разликата.
Во војната да, но изгубивме политички поради Лазо, јас и ти дискутираме сега за овие работи поради погрешните политики на твојот херој.

А ова со Груби, не ми се верува колку сте наивни. Целото ова со страв за безбедноста е стратегија за куќен притвор.
Ќе си испее сега, ќе си легне некој у затвор, Груби лидер на ДУИ и нов коалицонен партнер. Ба дум тсс.

Последно уредено:
Во војната да, но изгубивме политички поради Лазо, јас и ти дискутираме сега за овие работи поради погрешните политики на твојот херој.
Јас и ти дискутираме за овие работи оти Вмаро е основана од Љупче и Доста.
Да беше некој друг, името бугар немаше едно 5 или 6 века да се спомни меѓу Македонци. До толку имаме куроболие и интерес за вас.

Јас и ти дискутираме за овие работи оти Вмаро е основана од Љупче и Доста.
Да беше некој друг, името бугар немаше едно 5 или 6 века да се спомни меѓу Македонци. До толку имаме куроболие и интерес за вас.
Јас немам ништо бугарско во мене, но ти ми влечеш накај Српско.

Во Македонија тоа не е ни одблиску причина за некој да го јаде. Биди реален. Типот се згрти со тие од Кале. Тогаш почна и хајката. А не дека ние решивме по 20+ години да тераме (5 минути) правда.
Го разбирам сомнежот и скептицизмот, 20+ години додека бил на власт влакно не му фалело, сега нормално дека ти е чудно кога му го бричат скалпот. Само не разбирам зошто мислиш дека на тие од Кале им одговара криминалци да шерифуваат и да ги крадат парите кои тие ги вложуваат во државава. Зарем мислиш дека Груби им е толку мил или дека не можат да најдат друг потрчко како него!?

Едноставно се создадени политички услови кои дозволуваат Груби да го јаде. Тоа е тоа.

@Acid @Zlatikevichius ke reagira nekoj ili pederot ovde ke ni ja redefinira istorijata kako sto nego mu se svigalo... ili moze gi delite negovite stavovi?
На форумов не се бришат мислења во зависност од тоа дали се согласуваме или не со нив. Да бришевме се со што не се согласуваме, ни 10% од форумот немаше да постои. Има линк до правила најдолу, прочитај ги. Ако мислиш дека прекршува некое правило, пријави го и ќе реагираме.

Го разбирам сомнежот и скептицизмот, 20+ години додека бил на власт влакно не му фалело, сега нормално дека ти е чудно кога му го бричат скалпот. Само не разбирам зошто мислиш дека на тие од Кале им одговара криминалци да шерифуваат и да ги крадат парите кои тие ги вложуваат во државава. Зарем мислиш дека Груби им е толку мил или дека не можат да најдат друг потрчко како него!?

Едноставно се создадени политички услови кои дозволуваат Груби да го јаде. Тоа е тоа.

Друг поттрчко и замена ќе му најдат сместа. Тоа и пробуваат да му покажат со оваа хајка - кој е шефот тука.

Ги боли цеф за криминалот и корупцијата ил парите што ги вложиле кај нас. Ќе ја апсеа пола тема за криминалци што ја имаме на форумот, ако им беше дојдено до ред и поредок.

Ќе положи некој месец и дома. И боки така. Прво го тепаја ко овај, па после беше сериозно болен. Планот ваљда веќе е скован.

А ова со Груби, не ми се верува колку сте наивни. Целото ова со страв за безбедноста е стратегија за куќен притвор.
Ќе си испее сега, ќе си легне некој у затвор, Груби лидер на ДУИ и нов коалицонен партнер. Ба дум тсс.
Нема тука стратегија за куќен притвор, бидејќи веќе му е одреден 30 дневен притвор во Шутка. Таму е веќе ликот, во Шутка, на топол оброк три пати на ден.

Лидер на ДУИ нема и не може да биде, тоа е политичко самоубиство за ДУИ. Истрошен куртон е тој веќе. Како црна овца го гледаат сега, товар на партијата.

Нема тука стратегија за куќен притвор, бидејќи веќе му е одреден 30 дневен притвор во Шутка. Таму е веќе ликот, во Шутка, на топол оброк три пати на ден.

Лидер на ДУИ нема и не може да биде, тоа е политичко самоубиство за ДУИ. Истрошен куртон е тој веќе. Како црна овца го гледаат сега, товар на партијата.
Живи били па видели. Ја си стојам на ставот дека ќе испадне 100% како што напишав.

Друг поттрчко и замена ќе му најдат сместа. Тоа и пробуваат да му покажат со оваа хајка - кој е шефот тука.

Ги боли цеф за криминалот и корупцијата ил парите што ги вложиле кај нас. Ќе ја апсеа пола тема за криминалци што ја имаме на форумот, ако им беше дојдено до ред и поредок.

Ќе положи некој месец и дома. И боки така. Прво го тепаја ко овај, па после беше сериозно болен. Планот ваљда веќе е скован.
Не пола, туку цела тема за криминалци е уапсена, само не си во тек со настаните. Матер им ебаа на сите тие нарко клановите и рекетарите, разни потрчковци на ДУИ кои хараа до скоро. Дуќанџик, Арачиново, Беланоца, Барон, Штекли и неговата група, Шенки Версаче и неговите браќа...

Сакаш да кажиш дека комитите и ВМРО биле бугари?
Многу си идентификувале како Болгари, нажалост, то е вистината. Најмногу тие од поголемите редој. Христо Татарчев, Александар Протогеров, Тодор Александров, Ванчо Михајлов и т.н. Првин идејата била за независна Македонија, после Голема Болгарија.

Како и да е најголемата кривица за постоењето на денешна Болгарија е Русија и никој друг. Пошто беше напнато за Македонија цела на егејското море, но то не беше доволно, па мораше држава која че биди блиску до Русија, која че се простира од Црното Море до Егејското, и ја нарекоја Болгарија.

Царска Русија е кривицата за пропаѓањето на Илинденското востание, пошо тие искодошија на турците сѐ. Шо че е Македонија на средина како држава, ко можи Болгарија од Црното Море до Егејското и со то на Русија ѝ овозможува пристап до Егејското море, преку Болгарија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom