Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги поддржувате протестите на Ромите низ државава?

• Вкупно гласачи
    100
  • Гласањето е завршено на .
На Грција и Бугарија и одговара да се заборави на Ченто и нашите политичари да се бламираат со величање на Лазо, но како и порано така и денес Македонскиот народ знае кој бил за Македонија и Македонскиот народ а кој добил бели кечиња на домашна адреса.
О верувај. Особено денес ни е јасно кој е кој. И штом ве видат со војводи и чети по аватари, сите ве знаат дека второто име ви е бугари.
Штом ве видат кај што омаловажувате 20ти век, пак знаат кое ви е второто име. Толку е лесно. Ај сега постирај ни уште некоја вест на бугарски од бугарски медиум. Ретко да сум заприметил друг да го прави ова, ко ти.
Автоматски споено мислење:

Бугарско напикал на Голи Оток, бравос секоја чест, Ченто, Брашнаров, Шатев бугари биле, со кој делиме воздух се превртваат в гроб. Слави ги србите, понижувај ги Македонците кои сакале своја држава независна од вештачката масонска творба србославија.
И без ВМРО нема Илинден и нема Македонија, учете српска историја дека ВМРО било бугарско далеку ќе стигните да ви ебам пичката копилска.

Не е српско ова ништо. Самите основачи на твојата партија се Доста Димовска и Љупчо Џорџиоски. Двајцата повлечени во Софија после некое време.
Ова - е твојата историја.

Мојата е Корчагин.

О верувај. Особено денес ни е јасно кој е кој. И штом ве видат со војводи и чети по аватари, сите ве знаат дека второто име ви е бугари.
Штом ве видат кај што омаловажувате 20ти век, пак знаат кое ви е второто име. Толку е лесно. Ај сега постирај ни уште некоја вест на бугарски од бугарски медиум. Ретко да сум заприметил друг да го прави ова, ко ти.
Јас го почитувам Корчагин и сите од 20 век, само проблемот е што јас не сум современ Македонец со современ Македонски јазик како тебе, ти не славиш никој од 19 и 18 век, а ме обвинуваш мене:ROFLMAO: вакви како тебе сака бугарија, што би си ги продале сопствените дедовци.

@Acid @Zlatikevichius ke reagira nekoj ili ovoj ovde ke ni ja redefinira istorijata kako sto nego mu se svigalo... ili moze gi delite negovite stavovi?

Последно уредено од модератор:
Јас го почитувам Корчагин и сите од 20 век, само проблемот е што јас не сум современ Македонец со современ Македонски јазик како тебе, ти не славиш никој од 19 и 18 век, а ме обвинуваш мене:ROFLMAO: вакви како тебе сака бугарија, што би си ги продале сопствените дедовци.
Далеку сум јас од современ Македонец ако крвта ми е вековна од врвојте на Козјак планина, далеку пред турско и пред вмаро.

Но ете. Дури и како така стар Македонец, јас клавам акцент на Раде Јовчески ко омилен лик и интелектуалец. Пошто обожавам луѓе кој биле начисто со себе.

Да земам се да учам за Вмаро и да толкувам дали бил бугар ил Македонец ќе ме фати глата, а реално куро ме боли шо бил и ко шо се идентификувал некојси таму.

Значи. Корчагин.

@Acid @Zlatikevichius ke reagira nekoj ili pederot ovde ke ni ja redefinira istorijata kako sto nego mu se svigalo... ili moze gi delite negovite stavovi?

Што се увреди бе? Дека Доста и Љупчо ги спомнав. Боли вистината.

Навредлив збор не е изречен од мене овде, поздрав до модераторите ако најдат еден. Само вистина е кажана, која мора да боли.

Затоа што двете партии се полни крајно сомнителни ликови кој се кријат бетер од педери пошто се срамат дека се бугари. Ете затоа.

Чистата историја е после крвопролевањата во 20ти век. Ние како народ имаме генетски стар континуитет. Но како од тој миг после бугарската окупација што сме расчистиме со се, ретко кога другпат. Затоа Бугарите сакаат да се срамиме од СФРЈ и не тераат да се оградиме од АСНОМ, и да учиме за ликој ко Тодор Александров. Кај мене ова нема да им помини. Ако Раде Јовчески Корчагин го положил живот за мене - јас тоа нема да му го заборавам ни на овај ни на другиот свет, ако сака не Комунист, од кој сака табор нека е. И ниедна бугарска тактика нема да ме натера да се оградам од свој херој.
Сакаш да кажиш дека комитите и ВМРО биле бугари?

Далеку сум јас од современ Македонец ако крвта ми е вековна од врвојте на Козјак планина, далеку пред турско и пред вмаро.

Но ете. Дури и како така стар Македонец, јас клавам акцент на Раде Јовчески ко омилен лик и интелектуалец. Пошто обожавав луѓе кој биле начисто со себе.

Да земам се да учам за Вмаро и да толкувам дали бил бугар ил Македонец ќе ме фати глата, а реално куро ме боли шо бил и ко шо се идентификувал некојси таму.

Значи. Корчагин.
Абе немора ВМРО еве Пулевски, Гологанов, Чуповски, Дедов, Мишајков, ги славиш ли?

Тоа кажува.

Некој биле Македонци. И си го однесоа најдебелиот крај таквите. Обесени, предадени. Убиени. Ко Ѓорче Петров што е убиен од Тодор Александров. Оваа историја да ја учам? На ова да се гордеам?

Некој биле Македонци. И си го однесоа најдебелиот крај. Обесени, предаени. Убиени. Ко Ѓорче Петров од Тодор Александров. Оваа историја да ја учам? На ова да се гордеам?
Зошто не го славиш Ѓорче? Пиши го славам и толку ќе биде од дискусијата.

Не е српско ова ништо. Самите основачи на твојата партија се Доста Димовска и Љупчо Џорџиоски. Двајцата повлечени во Софија после некое време.
Ова - е твојата историја.

Мојата е Корчагин.
Така е Гоце бил бугар, Јане бил бугар, Турунџв бил бугар, Карев бил бугар, Питу бил бугар, Тошев бил бугар, Поп Арсов бил бугар, Влахов бил бугар, Ченто бил бугар, Шатев бил бугар, Брашнаров кој го отворил заседанието на АСНОМ бил бугар, партизанските единици и баталјони кои носеле имиња на Илинденци и револуционери од ВМРО биле бугарски.
Само колишевски и тито биле Македонци, затоа ги колеле и затворале сите кои биле за независна Македонија. Да ти се мочам во логиката педерска, од вакви како вас ја изгубивме нацијата и државата, едни србомани, други бугарофили, трети гркомани и четврти шиптаpофили, според србоманите Македонците кои ја кажуваат вистината се бугари, според бугароманите тие се срби, за ваша жал не сме од вашите вештачки нации, ќе дојди ден ќе ве сотриме сите до еден.

Некој биле Македонци. И си го однесоа најдебелиот крај таквите. Обесени, предадени. Убиени. Ко Ѓорче Петров што е убиен од Тодор Александров. Оваа историја да ја учам? На ова да се гордеам?
Ако комитите не биле Македонци тогаш не сме ни ние нит Корчагин.Не ти е јасно дека на тоа се базира бугарската пропаганда.Абе ептен наивен си бил.

Така е Гоце бил бугар, Јане бил бугар, Турунџв бил бугар, Карев бил бугар, Питу бил бугар, Тошев бил бугар, Поп Арсов бил бугар, Влахов бил бугар, Ченто бил бугар, Шатев бил бугар, Брашнаров кој го отворил заседанието на АСНОМ бил бугар, партизанските единици и баталјони кои носеле имиња на Илинденци и револуционери од ВМРО биле бугарски.
Само колишевски и тито биле Македонци, затоа ги колеле и затворале сите кои биле за независна Македонија. Да ти се мочам во логиката педерска, од вакви како вас ја изгубивме нацијата и државата, едни србомани, други бугарофили, трети гркомани и четврти шиптаpофили, според србоманите Македонците кои ја кажуваат вистината се бугари, според бугароманите тие се срби, за ваша жал не сме од вашите вештачки нации, ќе дојди ден ќе ве сотриме сите до еден.
Од овие само Влахов бил вртикапа, прашање е како се чувствувал.
Ни син му незнаел.

Зошто не го славиш Ѓорче? Пиши го славам и толку ќе биде од дискусијата.

Ќе ти вратам со прашање. За гордост е да се учи дека Ѓорче Петров е убиен од Тодор Александров? За гордост е да се учи дека Гоце Делчев е предаден од исти такви бугарофили на турците за да го убијат кај Баница?

За мене тоа не е гордост, туку гнев и срам. Мојата гордост лежи во антиката, средновековието и по ново, од 20ти век навака.
Делот Турско и се што се деси за да излеземе од турско, и не е баш симбол за некоја гордост.

Па баш поради твоите ставови ти треба да си тој што ќе каже дека Ѓорче, Ковачев, Гоце, Даме, Јане, Јовков, Хаџи Димов, Чаулев, сите се убиени од бугарите.

Последните месец дена во секоја втора тема, во било кој контекст се збори за бугари, повеќе од било кога. Дали на форумов се пратени провокатори од штаб со цел отклонување на вниманието од актуелните случувања во државата? Оставаме на вас драги гледачи да си одговорите на овие прашања. Затоа што и јас и вие имаме право да ја знаеме вистината.

Па баш поради твоите ставови ти треба да си тој што ќе каже дека Ѓорче, Ковачев, Гоце, Даме, Јане, Јовков, Хаџи Димов, Чаулев, сите се убиени од бугарите.

Па убиени се.

Исто ко шо е убиен и Корчагин. Само што овие од 20ти век, скроз му турија кур на бугарите. Ова боли, затоа не тераат да се орадиме од СФРЈ и АСНОМ. А модерно вмаро и после се ова - ПАК флертува со бугарите. И јас треба да сум горд на ова??

Таа е разликата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom