ТИФОМАНИЈА!

• Креатор на темата Креатор на темата 87_47
  • Време на започнување Време на започнување
Kumani top br 1 u makedonija ste ajde.
ne gi gleate kakvi teski deca se?, so 6 utakmici sto gi imat ova “nova uprava” (vodicot 17 godisen i najgolemiot vo grupa) mislat deka napraile nesto wow, utre ste vo skolo vo 7 sabajle ne vlezete vo huliganski filmovi zivotot e napred za vas, samo mozete da gleate da slusnete i da ucete od 4-5 stari navijacki grupi tuka sto sme.

Ne velam deka sme najjaki ima uste mnogu da se raboti sto na edukacija, sto na drugi planovi zboruvam objektivno i so argumenti, nikogo ne navrediv nitu negirav ili omalazuvav, a celo vreme za vozrat dobivam dekonstruktivni kritiki i podsmev, nekoi glupavi odgovori neracionalni. Ckembari i Komiti se top 2 bez somnenie no po niv se Kumani a velam za nekoj period ako se vozdignat na zavidno nivo mozat da napravat problem na prvite dve. Pozrdrav.
Исто проба и ја да им га објасну до пред некое време ама и ја како тебе наиде на потсмев и вреѓање и едноставно се откажа и ги пушти низ воду. Свака част на дел од постри чланови(Чкембари и Комити) што ме разбрасва ама од голем дел не беше разберен највероватно затој што још су у пубертет.

Sea vaka koga zavrsi kupov pa da se napiseme nekoe mislenje.

Kumani brojka nema komentar, ne smeeme I nemame pravo da komentirame, tri dena po red puna sala.
Kako I koj ja dobra taa brojka Ne navlagam. Ne veruvam DEKA drug grad mozese da donese volku publika vo ovoj moment.
E sea za kvalitetot na Kumani ovie tri dena diskutabilno bas, koreografijata po mene uzas podobro e da nema nisto na utakmicata nego onakvo nesto radi reda. Navivanjeto nemozam da fo komentiram ne bev u sala ama vaka od luge sto Bea ne se nesto vooduseveni, speak I toa se ocekuva so ogled na toa deka Kumani se skoro pa novo komponirana grupa so 95 posto od clenstvoto pomalku od godina Dena navivacki staz. Ako ne bide prikaznava kako sekoja u Makedonija na dve godini moze da bidat jaka grupa.

Fantomi dva Dena u kumanovo dobra brojka sekako nemozam nikako da gi sfatam seriozno Ednas gi gledam pa gi nema pa pak negde ke se pojavat bezveze mi se.

Ckembari petok ubava brojka sepak imaa I dobra pricina nekoe rivalstvo kakvo takvo so Kumani, najavata nema da ja komentirame, deckite mi izgledaat skroz normalno vaka so gi gleam ama neznam kako moze raboti da vadat. Koreografija se izvadi pred sala samo kolku da ne propadne po mene glupost mozese da se cuva za naredno gostovanje nekoe u kumanovo sekako ke gi imaaat.

Fa neznam so da kazam toa e toa isto ko kaj nas nekoja ravna linija brojkata e taa cat pat ke iskocat od negde onie young team pa glumat nekoj kurac u prv red a ovie sto I'm se redovnite se pikaat gore po kjosinja. Standard prikazna u poveketo grupi.

Za nas, imavme dobra brojka u petokot 60+ dobra druzba, nekako veke ovaa utakmica so mzt ne ni ja smatram kako derbi, odis na klanje sekoja utakmica. Uste ne sme vlezeni u sala si ja izgubil utakmicata I tesko e bas da doneses luge u sala koga ishodot go znaes uste pred da pocne sezonata. Jebiga toa e sto e. Da e malku so pponeizvesno so onakov termin u Kumanovo dvete grupi ke iznesat 100+ kako od sala. Mislam DEKA I na femili I'm e veke preku kur sekoja godina titula da slavat. Lani kupot I pred Lani go slavea so 20 luge.

Gospod na pomos na site budali sto uste si go trosat zivotot po salite I stadionite na ovoj mrtov sport

Коерографија да се спреми за неколко саата, у нерадан дн, при тој 2 дна по ред гинеш на трибину и си летва пијан е малко срамота да се каже дека е подобро ништо да нема, још на све тој имаш 2 тешки утакмице и не се знае ни дали ќе пројдеш у финале за да почнеш да спремаш нешто унапред.

И да, сви податоци зборив дека овој е најпосетен куп у заѓни 15 године, како и најдпбро организиран без поголеми инциденти, за препуну салу и потражеу од 10 000 карте нејќу ни уста да отварам. Имаше присутни дечки од сви поголеми мк групе кои кажасва дека атмосфера е топ, пофалбе од сви релативни спортски медиуми, од јаван сервис и од личности што имав оставено голем белег у македонску кошарку...само ба вас на форум ви е све тој тек онакој; а знаемо дека директни ривали у кошарку немав видено своју пуну салу ни до 30% од капацитет (збору за поново време)

"СПОРТСКИ ПОЗДРАВ ОД СПОРТСКАТА САЛА ВО КУМАНОВО,,

Друже која рамна лиинија ја коментираш ти?
Цела сезона единствено нешто ви беше ДЕРБИТО ( што веќе не го ни викаш дерби ? ), ако го снема истото вие нема да можете да се соберете до кај убац у кафана да си седнете да си постирате...

Ај сега преведи што сакаше да каже авторот :cautious: :unsure: никој не сака жртви ама се пее за жртвите ,фиктивен настан бил...тоа е само во нашите глави... никој не се сити на Сите жртви..? Само на пола ,или тие што се со потекло од Скопје?:D

Ме боли qур кој што ќе пее ,ја да ме прашува некој , не би ни спомнал противничка група или град,тоа повеќе би ги болело ,него некои бабини клетви
Аууу , сине .... Како се пее за жртвите ?
во кој дел ?

Цела сезона единствено нешто ви беше ДЕРБИТО ( што веќе не го ни викаш дерби ? ), ако го снема истото вие нема да можете да се соберете до кај убац у кафана да си седнете да си постирате...
Mislam da komentira nekoj drug ama grupa so ima prosek ist kao nas a bogami I pomal glupo e. Edino nesto sto ste napraile sezonava se rekvizitive sto iskreno neznam na kogo gi prodavate ili pa praite po 10 komada kolku eve ne videte, I toa e se od 2013 fiokata zosto vie ste nesposobni nisto da napraivte. Ke vidis DEKA koa ke dojde denot da se sretneme negde ishodot ke bide kako vo kisela voda koga se krievte po sankovi, ne vodzi bratcinja sestricki site izbegaaa. Do dusa neznses ti si postar pa te lazat u malo deka se povlekle. Ne me zamaraj aj pozdrav.

во кој дел ?
Почни да си потпевнуваш на пример за Кочани ех да се врати 2025та и цело диско пак да се сруши, па да видиш колку лошо ќе ти дојде.
А дали било 63та или 2025та е неважно, посакуваш да се случи несреќа каде што загинале луѓе.
Едно е да си ебаваме сестри, да се пцуеме на ваков или онаков начин, а сосема е друго да пееш да се повтори кобна година.

Mislam da komentira nekoj drug ama grupa so ima prosek ist kao nas a bogami I pomal glupo e. Edino nesto sto ste napraile sezonava se rekvizitive sto iskreno neznam na kogo gi prodavate ili pa praite po 10 komada kolku eve ne videte, I toa e se od 2013 fiokata zosto vie ste nesposobni nisto da napraivte. Ke vidis DEKA koa ke dojde denot da se sretneme negde ishodot ke bide kako vo kisela voda koga se krievte po sankovi, ne vodzi bratcinja sestricki site izbegaaa. Do dusa neznses ti si postar pa te lazat u malo deka se povlekle. Ne me zamaraj aj pozdrav.
ај, ај ај, уште малце ви остана. Кога ќе оди Работнички банкрот за 1 сезона што е планот го размисливте ли тоа?
Организација на групата 0, само собрани 40 деца ( 15-20 години ) кој што немаат иднина и дремат по станици секој втор ден??

Другар овај песма се поеше и пред 10тина године; кд се деси поплава у сингелиќ наши чланови сс авта бесва да помагав, летоска кд гореше пола држава бесмо на отворени фронтови у кумановско-паланачки регион, дали мислиш дека некој стварно посакуе било какву трагедију у коју ќе пати македонски народ? Глупо е да се пое, да, ама туј веруј дека нема ни тронка жеља за такво нешто да се стварно деси...кој и да помисли обратно нека иде да се лечи.

во кој дел ?
А за што се пее,за урнатиот бетон? Дај бе не лупајте глупости,сами на себе да си посакуваме трагедија па уште и Господ се спомнува ..дно дна,мизерија од човек треба да си да ја пееш таа песна колку и да си понесен од атмосфера.Брука.

Ckembari petok ubava brojka sepak imaa I dobra pricina nekoe rivalstvo kakvo takvo so Kumani, najavata nema da ja komentirame, deckite mi izgledaat skroz normalno vaka so gi gleam ama neznam kako moze raboti da vadat. Koreografija se izvadi pred sala samo kolku da ne propadne po mene glupost mozese da se cuva za naredno gostovanje nekoe u kumanovo sekako ke gi imaaat.
Куманово-Пелистер петок 13.02
Самиот датум беше искористен како тема за мобилизација на групата. Најавата беше во стилот на филмот Петок 13 а и музиката искористена во најавата е од тој филм. Кореографијата беше изработена со Џејсон-лик од Петок 13. Паролата ,,we just keep coming" e цитат од филмот ,,He just keeps coming", и беше баш на место. Целиот концепт беше супер осмислен и не ви држат место критиките. Затоа и кореото е извадено бидејќи истото беше поврзано со датум. А и самата изработка на кореографијата за Чкембари е нов стил, кој се надевам ќе продолжи и понатаму да се користи.

ај, ај ај, уште малце ви остана. Кога ќе оди Работнички банкрот за 1 сезона што е планот го размисливте ли тоа?
Организација на групата 0, само собрани 40 деца ( 15-20 години ) кој што немаат иднина и дремат по станици секој втор ден??
Ne sme razmisluvale ama pocnete I vie zosto ako ne nema nas I vie ke se ugasite sami po sebe.

во кој дел ?
ostaj brat ne se obajsnuvaj ovie so drzat lekcija po empatija sega istite tie peeja i se siteja na TAT kade mnogu bitolcani gi zagubija zivotite radi ta finanskiska prevara
ne sporedliva e brojkata so 63ta ama ako veke odime na ta karta i tuka nivni sogragani pocinaja
taka da nemas potreba da se objasnuvas ic se znaj tie se so prat cini drugite se so prat ne cini
plus da ne barame sea mislenja kaj so “vo beli carsafi ke ve vadat “
“decata da vi umrat od rak”
mozi se pisani od poedinec da ama na 90% od grupata takov mu e mindset za nas seljacite do bt

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom