мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 22.024
- Поени од реакции
- 28.244
Isto i jas za marihuanata. Imam probano, sranje vo boja, baska smrdi kopa. Kolku treba da e nekoj down za da mu treba droga za da se pocuvstvuva ubavo, makar i na moment.Па кој кур пушиш ондак?
Штетно е. И нема никад да пушу.
Иам пробано некад некој дим. Поглупо чустфо и мириз нема. Земеш дим... и што?
Ништо. Ни ефект ни ништо.
Копаф прсти, здиф, бљак.
Ја пафну канабис чат пат некој дим на призор. Не ми стфара завист, ја кд сакам, а не да се тресу како вас 3 саатс ако немате запалено.
Од канабис никој не е умреја до ск, a од цигаре ехеееее.
Канабис има еуфоричан ефект, не е ни дрога. Чиста природа. Секс,филм,музика,играње, читање книга или енциклопедија, смеање, сфе ти поинтересно и поизразено. И чакра тк се отфори за дискусију, покреативно се изразуеш. Има разлика.
Кој ти е Владе криф кд си бија тинејџер и глупо си поступија што си почнаја да пушиш, па ск ке се тешиш и релативизираш. Ајде пробај остаи ги да те виду, немоеш нели, а мислиш дека можеш ама мачкате очи дека устфари нејкете да престанете и уживате у пушење.Курац.
Kolku sto e marihuanata prirodna, tolku e i tutunot

Koj ti e kriv tebe ko tinejder sto si bil depresiven pa si se navlekol na droga.
Nie imave normalno detstvo, si pusevme, pievme, nasite babi dedovci puseja i pieja, roditelite ni puseja i pieja. Nisto cudno i nenormalno, bas naprotiv . Koj da ve znaj vie od so maka za droga se fativte.
Nemam potreba od drogi da mi se otvorat cakrite, ne sum narkoman.
Автоматски споено мислење:
Ne ni sakam, a i od so maka da se napijam kafe bez cigara. Toa ti e ko da pies rakija bez meze. Ebati takvoto kafe i rakija.Пушач буквално не може кафе да се напие на раат без цигара.
Se e industrija be genie. Topla voda da ne otkri. Pusti reklami na tv, se e toa industrija koja te naveduva da go pravis toa od reklamite.Екс пушач сум.
Ти си, психолошки кажано ин денајл за фактот дека си зависен на дрога(никотин). Знам како е да не можеш да се релаксираш без цигара. Тутун и цигари се индустрија. Луѓе пари прават со продажба на смрт. Ако те интересира историја може да си провериш дека со години ги криеа резултатите дека цигарите предизвикуваат болести зашто профит ќе им се намалеше.
Ebati otrovite ako mu treba 80 godini za da deluva. Toa vestackata hrana so sekoj den ja jadis i pijas ke te sredi mnogu pobrzo od cigarite, ali ok toa bilo industrija, drugoto samo se reklamiraat, nisto strasno.
Zavisi so filmoj gledas. I normalno deka nemozes da kupis vo prodavnica heroin. Si ima pricina zosto. Nemozis ni marihuana. Se e toa droga. Narkoman ti e beter od kockar. Pisi propalo se toa. Otepaj go da ne se maci.Хероин не го рекламираат во скоро секој филм и не може да го купиш во продавница на секој ќош.
Алкохол ствара далеку помала зависност од тутун. Научни студии има од ова. Пушач буквално не може кафе да се напие на раат без цигара.
P.s ne te prasav a stvarno me interesira. I od alkoholot se odkaza. I toj e steten i stvara zavisnost , i toj mozis na sekoj kjos da go kupis, baska i zad nego cela industrija stoi. I ko sme kaj toa, od se drugo se odkaza za da mozis na 90 godini tocak da vozis i da vegetiras tamu do 110 godini, da ti menvat peleni ko na malo dete ?
Последно уредено: