Многу е битно шо некој почна да го одмотува клопчето.Некој решил да ги изнеси на површина сите овие гадости.Многу е битно која организација е тоа?Зошто баш сега решиле да се пресметаат со нивните расипани политичари и научници,па и со еврејското лоби?Кој ја води целата акција?
Само што има докази за Јасеновац, за тоа дека конкретно Срби се убивале и дека имало и детски логор . За 6 милиони џус нема докази, освен жими мајка и ако пробаш да истражуваш подетално ќе го јадеш за анти- семитизам. Така што според некои документи што за среќа не се уништени во некои логори на наци Германија има поголем процент на католици (словени од Полска и Чешка) отколку утепани евреи.
Маката нивна е што во самиот музеј (направен во како и да се викаше логорот, Аушвиц?), имало документирани (огромни) разлики во бројките. Како поминувале годините бројките раснеле, застанувајќи на 6м (тоа нешто како 9к од драгон бол мемето).
Го дувале балонот како им дошло и потоа добриве гојими паѓаат во несвест - додека пред нивни очи истите „жртви“ прават дејуре геноцид кој лагано си поминува без последици. Најди му логика.
Прашав повеќе за случајот да напишеш за кој што ти го залепи и бараш обвинение. Сега и информативно биро не си ќе кажеш? А што си? Каква интеракција е дозволена со тебе откако го залепи тоа, ќе ни кажеш? Кој и како да цитирам ако сакам да го зборам залепеното? Не си доблесен да застанеш зад тоа за кое самиот бараш одговорност, Јузе барем имаше доследност да тоа го одбрани со џпт, иако кутриот знае дека неговите ставови имаат рок на траење поради тоа што си го направил столб на идентитетот. Ама ти бегаш од проста дискусија која сам ја отвараш. Плакато лепачите не сакаат мн мн да зборат за политика претпоставувам, па така…
Хмм... Прејудицираш дека имам таков и таков став. Па после го дискутираш филмот што си го направил. Јако.
Да беше некој дојден за дискусија ќе те прашав што всушност сакаш да кажеш (каков муабет сакаш да почнеш). Но знаејќи те каков провоцирачки трол си, веројатно подобро е да не се замарам.
Многу е битно шо некој почна да го одмотува клопчето.Некој решил да ги изнеси на површина сите овие гадости.Многу е битно која организација е тоа?Зошто баш сега решиле да се пресметаат со нивните расипани политичари и научници,па и со еврејското лоби?Кој ја води целата акција?
Делува ко да е пресметка меѓу нормалните и тие ненормалните. Некако и медиумите веќе им ги превземаат и либтардски гомнојадачи по манифестации стануваат исмејувани од медиумите. Нешто што не беше така пред една година каде што зборот на педофиливе беше закон.
Ова свршувањево на Путин не можам да ви го разберам?!!! Сите олоши, само он дечко за пример?
А, што ако во документите кои се уште не се објавени има нешто и за него?!
Забораваш дека доказите за логорите на смрта се добиени и од Америчка и од Советска страна.Исто така има докази дека огромни злосторства се извршени и врз Германците особено од страна на Советите.
Хмм... Прејудицираш дека имам таков и таков став. Па после го дискутираш филмот што си го направил. Јако.
Да беше некој дојден за дискусија ќе те прашав што всушност сакаш да кажеш (каков муабет сакаш да почнеш). Но знаејќи те каков провоцирачки трол си, веројатно подобро е да не се замарам.
Може повеќе да напишеш за случајот да разгледаме зошто не ги осудиле? Би сакал да видам како ти се правиш глуп од другата страна зошто немало обвинение.
Те прашувам што знаеш за случајот и зошто мислиш не е осуден без да јас прејудицирам зошто ти така мислиш. Бидејќи дојде, залепи рандом твит и се понашаш како прв пат да си на интернет, зошто не биле осудени? Повели, објасни зошто треба да се кога ја отвараш ти таа тема.
Патем само малку поназад Јузе го збореше ова, но ти не читаш други луѓе на темиве, ти си дојден да залепиш твоите плакати. И не е тоа ништо провоцирачки ниту тролски, само факти.
Документот што го прикажа (Katie Johnson против Трамп и Епстин, 2016) беше:
- поднесен во федерален суд
- никогаш не беше доставен (served) на обвинетите
- никогаш не влезе во судска постапка
- доброволно повлечен од тужителката
Во 2016 година, кога Трамп првпат се кандидираше за претседател, беше поднесена оваа тужба, која подоцна беше повлечена поради недостиг на каква било суштинска основа и очигледна политичка мотивираност.
Ова е политика, не математика.
Ако навистина имаа нешто против него, немаше да стигне до два атентати.
Еве докажи му нему, ако јас прејудицирам и не знам да дискутирам сериозно. Јузе знае каде е проблемот со тоа но нема сам да збори за тоа, па побарав и ти твојата страна да ја одбраниш, но најверојатно нема да добиеме ништо, како и секогаш во дискусија со тебе.
Те прашувам што знаеш за случајот и зошто мислиш не е осуден без да јас прејудицирам зошто ти така мислиш. Бидејќи дојде, залепи рандом твит и се понашаш како прв пат да си на интернет, зошто не биле осудени? Повели, објасни зошто треба да се кога ја отвараш ти таа тема.
Ти не беше тогаш на планетава па не знаеш дека Трамп таа година го бираа за ПОТУС?
Очигледна беше целта на обвинението (од девојката). Да му се покаже на идниот ПОТУС дека го имаат во раце. TPTB тогаш можеле да идат до каде сакаат со тужбата, на пример да ги приложат работите со кои сега очигледно го уценуваат (да помага во геноцид, да го напаѓа Иран, и куп други измеќарски работи за Израел)... Но ако го осудат за педофилија/силување каде е забавата така (и ќарот за газдите)?
Поентата што треба да се разбере овде е дека кој и да дојде за ПОТУС, сеедно ќе биде целосно контролиран.
Што се тиче твојата провокација и моето објавување на тиедокументи: Никогаш претходно ја немав видено содржината на сведочењата. Знаевме тогаш дека е обвинет од жена/жени, ама нивните изјави никогаше не беа објавени. Мислев дека на куп луѓе ќе им биде интересно... Не знаев дека ти ќе си измислиш јадица (и дека ќе се закачиш на неа).
Ова свршувањево на Путин не можам да ви го разберам?!!! Сите олоши, само он дечко за пример?
А, што ако во документите кои се уште не се објавени има нешто и за него?!
Moжеби има и за Далај Лама и за Мики Маус. Може има и за мене. Може има и за тебе.
Сепак, дур не се појави нешто навистина, можеме да мислиме дека има за било кој.
Victor Ziegler: Bill, I don't think you realize how much trouble you got yourself into last night just by going over there. Who do you think those people were? Those were not just some ordinary people. If I told you their names... no, I'm not going to tell you their names... but if I did, I don't think you'd sleep so well at night.
Victor Ziegler: Bill, suppose I told you that... that everything that happened to you there... the threats, the- the girl's warnings, her last minute intervention, suppose I said that all of that... was staged. That it was a kind of charade. That it was fake....Why? In plain words... to scare the living shit out of you. To keep you quiet about where you'd been and what you'd seen.
Мораше да има некои жртвени јагниња, ќе изгорат уште некои сигурно...а вистината? Таа никогаш нема да ја дознаеме ние обичните, тоа што ќе ни пуштат тоа само.
Ima razliki megju Evreite i drugite zrtvi vo WW2.
Bile gragjani na zemjata koja gi trebela. Drzavata go dovela trebenjeto na industrisko nivo, vlozuvala resursi i targetirano gi eliminirala na nacionalna osnova. Primer, vlozile napori za da gi soberat i istrebat evreite od Makedonija, no ne i slovenskata populacija na teritoriite koj gi vladeele. Tie kje bile sledni, megjutoa nikogas ne stignale do tamu.
Zrtvite na bolsevizmot se stavaat na spotlajt na veliko poslednite godini, pogotovo vo konteks na voinata so Ukraina, duri stalin go smetaat za polos od Hitler a SSSR polos od Nacistite. Teska glupost. Po mene, bile pred se od gresni politiki, politicki presmetki i logicno deka vo zemja ko Rusija, zrtvite kje bidat mnozinstvo pravoslavni hristijani. Nekogas brojkata dava gresna slika, treba malce da se razisli koj bile metodite i celta. Germanija ja izgubila vojnata i ne uspeala da go dovrsi toa sto go pocnala. Ne moes da sporeduvas umreni Kinezi merkite na Mao od glupoca, so svesno trebenje vo gasni komori.
А со свесно изгладнување на милиони Украинци, и 4 милиони украински жртви умрени од глад можеме да го споредуваме? Сталин бил еднакво лош како Хитлер, а комунизмот е еднакво лош како и нацизмот. Бројот на жртви од двете иделогоии се брои во милиони.
И пред @bijons да ми става дислајкови, нека седне и нека прочита дека токму тој Сталин има потпишано пакт со Хитлер и ЗАЕДНО ја имаат нападнато и окупирано Полска. Тек од како Хитлер го погазува договорот и го напаѓа Советскиот Сојуз, Сталин се врти кон сојузниците. Да не било напаѓањето и да продолжеле да делуваат заедно кој ќе бил полош?
А со свесно изгладнување на милиони Украинци, и 4 милиони украински жртви умрени од глад можеме да го споредуваме? Сталин бил еднакво лош како Хитлер, а комунизмот е еднакво лош како и нацизмот. Бројот на жртви од двете иделогоии се брои во милиони.
What if... Некој ти каже дека уствари повеќе Руси и други умреле од глад, отколку Украинци? Или дека во комунистичка Кина испоумреле милиони од (исто така) глупави аграрни/организациски реформи од ретардирани причини, меѓу кои и убивање ластовички (времено го сјебале еко системот).
Интересно арно ама не е корисно како „Сталин лош, Русија лоша, запад добри“ филмовите.
The Four Pests campaign was one of the first actions taken in the Great Leap Forward in China from 1958 to 1962. The four pests to be eliminated were rats, flies, mosquitoes, and sparrows. The extermination of sparrows resulted in severe ecological imbalance, being one of the causes of the Great Chinese Famine.
What if... Некој ти каже дека уствари повеќе Руси и други умреле од глад, отколку Украинци? Или дека во комунистичка Кина испоумреле милиони од (исто така) глупави аграрни/организациски реформи од ретардирани причини, меѓу кои и убивање ластовички (времено го сјебале еко системот).
The Four Pests campaign was one of the first actions taken in the Great Leap Forward in China from 1958 to 1962. The four pests to be eliminated were rats, flies, mosquitoes, and sparrows. The extermination of sparrows resulted in severe ecological imbalance, being one of the causes of the Great Chinese Famine.
Да, се е западна пропаганда. Се додека другарот Апасиев иде и се клања на гробови на комунистички диктатори кои зад себе имаат илјадници мртви, а величи диктатори со милиони жртви кои носат на душа ќе имаме и вакви што релативизираат кој бил полош и ќе ги рангираат.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.