Станови во Скопје, совети за купување.

• Креатор на темата Креатор на темата StarDrom
  • Време на започнување Време на започнување
Би купиле ли вакво нешто?
јас лично не би,
но бидејќи ми стои дека ти би еден совет оди му со такаречи непристојна понуда со пола од таа што он ја бара, ако прифати тоа ти е црвено светло оти гледа за се спаси и извлече што се може па на тој после како ќе му даде господ,
но генерално ми се чини дека тука има многу главоболки и неизвесности.

јас лично не би,
но бидејќи ми стои дека ти би еден совет оди му со такаречи непристојна понуда со пола од таа што он ја бара, ако прифати тоа ти е црвено светло оти гледа за се спаси и извлече што се може па на тој после како ќе му даде господ,
но генерално ми се чини дека тука има многу главоболки и неизвесности.
не би го купил. Ме интересираше дали постои можност да се среди документацијата во иднина(без врски, кафетини итн.). Покрај тоа што не постои можност, реално и погоре споделените линкови за станбени измами и одзимање на исплатен стан, прави да бидам скептичен за купување нов во градба, кај што нели имотен лист се чека. Дури и ако компанијата има добра оценка на company wall, добра репутација и сл.

Никој нема пари за фрлање муабетот беше како до имотен лист откако ќе го купиш. Мислам беше 45м² за 59000 евра, што не се наоѓа во моментов во таа околина
Treba da si epten neneormalen da dades 60k vakvo nesto. Samoto toa sto si go razmislil e potencijalna opasnost.

не би го купил. Ме интересираше дали постои можност да се среди документацијата во иднина(без врски, кафетини итн.). Покрај тоа што не постои можност, реално и погоре споделените линкови за станбени измами и одзимање на исплатен стан, прави да бидам скептичен за купување нов во градба, кај што нели имотен лист се чека. Дури и ако компанијата има добра оценка на company wall, добра репутација и сл.
kupuvanje vo gradba sekogas e rizik, na nekoj nacin si koinvestitor. Sepak ako stan u gradba ti e vo rulet, toa sto go imas pusteno e igranje kibritcinja na kameni.

Последно уредено:
Од друга страна, ако не се купи стан во градба, ги безецираат најдобрите станови (квадратура, катност, близина до лифт, положба југ/север, распоред), па остануваат (ако останат, прашање е и тоа) оние најнеповолни.
Овде треба да заигра државата (порано го пишав истото), да не се дозволи никаква продажба без технички прием и вадење имотен лист за зградата. И да се озакони оној што гради, да депонира барем 70-80% од вредноста на објектот.
Оти со влог од 5000 евра градиш објект од 2 и повеќе миљони евра. Лудило е, затоа и фирми идат у намерен стечај, па пимплаат со имотни па те вртат како сакаат. Казните се минимални.

kupuvanje vo gradba sekogas e rizik, na nekoj nacin si koinvestitor. Sepak ako stan u gradba ti e vo rulet, toa sto go imas pusteno e igranje kibritcinja na kameni.
Незнаев. Затоа прашав. По логика државата не треба да дозволи да дојде до вакви безизлезни срања.
Од друга страна, ако не се купи стан во градба, ги безецираат најдобрите станови (квадратура, катност, близина до лифт, положба југ/север, распоред), па остануваат (ако останат, прашање е и тоа) оние најнеповолни.
Овде треба да заигра државата (порано го пишав истото), да не се дозволи никаква продажба без технички прием и вадење имотен лист за зградата. И да се озакони оној што гради, да депонира барем 70-80% од вредноста на објектот.
Оти со влог од 5000 евра градиш објект од 2 и повеќе миљони евра. Лудило е, затоа и фирми идат у намерен стечај, па пимплаат со имотни па те вртат како сакаат. Казните се минимални.
се согласувам максимално

Не е сериозен огласот, сликата е од саркастичен пост на фб.
Затоа пак минатото тромесечие се продаде стан за скоро 3К eur во центар. Ова е официјална информација објавена од катастар.
За 4К во аеродром ке треба да почекаме малку ;)

Не е сериозен огласот, сликата е од саркастичен пост на фб.
Затоа пак минатото тромесечие се продаде стан за скоро 3К eur во центар. Ова е официјална информација објавена од катастар.
За 4К во аеродром ке треба да почекаме малку ;)
Понудата и побарувачката си ја диктираат цената на пазарот.Се додека има ајвани што купуваат станови по ненормално високи цени ќе гледаме нови и нови рекорди.Кога никој нема да купува по тие цени продавачите ќе бидат приморани да ги спуштат.

Понудата и побарувачката си ја диктираат цената на пазарот.Се додека има ајвани што купуваат станови по ненормално високи цени ќе гледаме нови и нови рекорди.Кога никој нема да купува по тие цени продавачите ќе бидат приморани да ги спуштат.
Овие ненормално високи цени ги има со години. Тие што имаат пари купуваат во подобрите населби, другите купуваат малку подалеку. Секој со своите можности.

Кога се градени зградите Карпош 3 и Карпош 4 тие постарите измеѓу Партизандска и Илинденска?

Кога се градени зградите Карпош 3 и Карпош 4 тие постарите измеѓу Партизандска и Илинденска?
Ако мислиш на руските згради, тие се градени после земјотресот. А, кулите се градени на почетокот на седумдесетите години. Ова е во Карпош 4. На крајот од Карпош 4 има три-четири високи кули, тие се понови, мислам од осумдесетите

Последно уредено:
Screenshot_20260214_083720_Facebook.jpg
Screenshot_20260214_083732_Facebook.jpg

54 квадрати (така он си ги брои) за 97.000 евра во зграда од пред 150 години, стан кој треба да го реновираш. И најјако, во тие 54 квадрати, си брои 7 квадрати факинг подрум.
А најсмешно ми е кога викаат БЕСПЛАТЕН ПАРКИНГ пред зграда, каде што ќе најдеш место кога врбата ќе роди грозје :D

И најјако, во тие 54 квадрати, си брои 7 квадрати факинг подрум
мислам дека и сами на себе си се смешни со цените и почнуваат се и свашта да пишуваат во квадратура, услови итн. А и еден куп огласи на станови се со цена од 1600 до 2500(по м2) зошто кога ке израчунаат која сума ја бараат, сфаќаат колку се одлепени од реалноста и ги јаде срам таа сума да ја пишат на оглас

да бидеме чесни секој м² се мери, брои и плаќа!
е сега што пр. тераса е 20% подрум е 30%, лоѓија 50%... од цената на м² за живеење тоа е друг млабет,

но кога некој купува гледа секаде каде може да скрати и кога продава секаде да добие париче плус,

добар пазар е направен ако двете страни се незадоволни.

п.с нит продавам - нит купувам (решено ми е тоа прашање) коментирам како незасегната страна

да бидеме чесни секој м² се мери, брои и плаќа!
е сега што пр. тераса е 20% подрум е 30%, лоѓија 50%... од цената на м² за живеење тоа е друг млабет,

но кога некој купува гледа секаде каде може да скрати и кога продава секаде да добие париче плус,

добар пазар е направен ако двете страни се незадоволни.

п.с нит продавам - нит купувам (решено ми е тоа прашање) коментирам како незасегната страна
Ne batka. Vo cel svet stan e stan a ne i podrumot.
Podobro da pishel na raspolaganje i 95647546788 m3 vozduh koj pola godina e odlicen za respiratorni problemi i prichina povejche za redovno bolovanje.

Go gledam oglasov. Vo centar na Wien 46m2 + 12m2 vizba i parking vo vo dvrot za 56000€. I ce go izdavas za 1000€ mesechno.
A ne ova dupkava.

1000034945.jpg

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom