парва
errorhead
- Член од
- 12 јуни 2014
- Мислења
- 4.899
- Поени од реакции
- 25.639
Брат, што ти е. Ке почну да мислу дека си склерозан и глуп. А и дека халуцинираш.Еднаш те прашав и ќе те прашам пак.Докажи дека Бог не постои.Кај тебе е симптоматично секогаш ама секогаш во секоја тема гледаш шанса да го напаѓаш само и само Православното Христијанство.Зошто никогаш не си го нападнал будиизмот на пример?Шо ти згрешило тебе лично Христијанството?Зошто толкава нетрпеливост спрема Религијата на твоите претци?Која е твојата крајна цел,да има помалку Христијани тогаш твојот живот ќе биде поисполнет?Мислам стварно не ми е јасна твојата посветеност на напаѓање и подривање на нашата вера?
Па нели ти одговори у тему "Интуиција од теолошки аспект" на страну 6.
Како прво најди едн пост куде га нападан и мрзу Христијанстфо. Напротиф, неколко пут га иам испофалено дека е добро како учење. Ама дека нема доказ за божјо ппстоење.
Како фторо иди прочитај га мислење куде ти одговори на овој прашање. Иди прочитај си га.
Како трето, неам никакфу цел, дискутирамо. Тема е Христијанстфо, ви сте христијани, ви веруете а ја не и затој дискутирамо. Ако сакаш ке дискутирамо и за други религие и учења. Ама ја како што гледам ти немаш бш појма од дискутирање за Христијанстфо а камоли за други религие.
Ти си веруеш само зшто мислиш дека бог ти помогнаја да се излечиш од нешто. За мене тој су обични и прости глупости. И затој улазамо у дискусију и незнам зшто мислиш дека га нападам и мрзу Христијанстфо. Само ви ги демантирам "цфрсти" ставови дека бог постои и ваша е вистинска религија а други не су.
Сакам да ви гу долову вашу пристрасност и површински гледање на работе. Ич не сте скептични и слабо резонирате, само врз базу на тој што сте се родиле како Христијани и дека едно мало чудо одма мислите дека е божјо а не дека е сплет на околности и случајности.
Прочитај ми га пост и кажи ми дали па да га копирам неколко пута на пуно места да ти биде како потсетник зшто глеам ептен се губиш. Па ке ти кажу, одговори ти за "доказ" на непостоење. Нешто кд нема докази за непостоење, не докажуеш, него обратно. Ти треа да ми докажеш дека постои. Пишување у сфети книге и тфое лечење од нешто не су доказ разбери.
Стфарно си чудан на моменти, како да губиш разум. Осфести се.
Ајде најди ми едн пост куде га нападам и мрзу. Ајде чекам.