Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
ahahahaha.

pa neli slusanjeto srpska muzika na spotify, youtube bese isto kako emituvanje i gledanje na turska serija kade makedonKA se zaljubuva vo turcin, na nacionalna televizija i taka 8 saati vo denot?

daj ne se sramete sami sebe.

kako sfativte ja slusam turbofolk, bukvalno ceca i aca lukas gi dadov kako primer na poznati srpski peaci koi sto makedoncite, vklucuvajci gi i site ostanati narodi na balkanot gi slusa i im kupuva karti za nastani.

ron, kade ja se ismejavav so makedonski pesni, me interesira?

averzijata sprema pesnata zavetna sto narodot ja ima e od pricina sto se pushta na sekoj partiski miting i e omilena na botovite.

utre licna karta od aca lukas na dpmne mitinzi da se pushta i botovite da ja peat ke ja zgadat na celiot narod.

kakva vrska ima patriotizmot so slushanje na pesni, ahahahahah, bas jaka percepcija imate za patriotizam.

znaci toj sto slusha stranska muzika, slusha metal, rap, pank, rok, turbofolk e pomal patriot od toj sto ja slusha vaska ilieva ili zavetna, aha, vazi.

patriotizam e slusanje na zavetna i glasanje na dpmne, u redu.

staufer, kakva muzika e turbofolk takva e, jasno e deka ima potreba kaj narodot za turbofolk koi sto makedonskite artisti ne go zadovoluvaat i makedonskiot narod slusa turbofolk od artisti od drzavite komsii, ednostavno e.

nema narodot da go gleda tetoviranje po 150 pat kolku i da e kvaliteten film, koga novi filmovi i serii izgledaat od drzavite komsii i istite isturaat milioni evra za snimanje i promocija.

vinata barajte si ja vo drzavata, ne vo ostanatite drzavi.

pred da prashate zashto se slusha srpska muzika, prashajte se zashto makedoncite ne slushaat makedonska muzika.
Од мене имаше реакции кон сител и канал 5 и за збогум румелија заради комитите и за серијата каде ќерката се заљубува во турчин, мајката секој втор збор и е Тито и таткото е латентен педер.
Турците се исмејуваа со нас ние ги емитувавме тие серии, и денес канал 5 и сител се исмејуваат со Македонците, непрестано вршат културолошки терор, фала богу па веќе никој не ни ги гледа освен пензионерите кои не знаат ниту еден странски јазик.
Еве во 2015 кој реагираше, каде беа партиите?

Последно уредено:
Од мене имаше реакции кон сител и канал 5 и за збогум румелија заради комитите и за серијата каде ќерката се заљубува во турчин, мајката секој втор збор и е Тито и таткото е латентен педер.
Турците се исмејуваа со нас ние ги емитувавме тие серии, и денес канал 5 и сител се исмејуваат со Македонците, непрестано вршат културолошки терор, фала богу па веќе никој не ни ги гледа освен пензионерите кои не знаат ниту еден странски јазик.
Еве во 2015 кој реагираше, каде беа партиите?
i koj ti e argumentot, posto ja kazav deka slusanje na srpska muzika volonterno i individualno ne e ednakvo na 8 saati turski serii po nacionalni televizii, koga se raboti za kulturno vlijanie.

sto me prashuvash kade bea partiite, ja ne sum del od partiite, tvoite se na vlast i imaat apsolutna mokj, prashaj gi zashto ne gi ukinat.

Брат, Аца Лукас го славите, а Ламбе, а Врчак, никогаш не ги спомињате.
Лоша ти е споредбата баце, пандан на Аца Лукас, Синан или Цеца би биле Кисми, Опус и Алпина. Така да за патриотите тука ако ви се слуша турбофолк, имате и македонски :icon_lol:

Последно уредено:
Лоша ти е споредбата баце, пандан на Аца Лукас, Синан или Цеца би биле Кисми, Опус и Алпина. Така да за патриотите тука ако ви се слуша, турбофолк имате и македонски :icon_lol:

Само Боби Спасенцовски

Јас мислам и дека ова твоево да влеземе како татари во еу ќе ти се исполни, па ќе видиш дека баш твоите постапки ќе ја распаднат државата.
Дали ќе може да ми појасниш од каде ти истекна ова болдираното??? Баш онака ме интересира, да ме цитираш каде јас тоа го имам пишано? :nesumjas:

Само Боби Спасенцовски

Далеку е од овие 3 групи што ги набројав за жал, i'll stick with them. Премногу underground за мој вкус, иако и овие три групи се речиси непознати надвор од турбофолкерската клика :D

Дали ќе може да ми појасниш од каде ти истекна ова болдираното??? Баш онака ме интересира, да ме цитираш каде јас тоа го имам пишано? :nesumjas:
Ни како блгари не влагаме, т.е. може да не напикаат кога ќе има Бежанија од ЕУ...
ТУКУ ШТО ЗНАЧИ ОСТАВКАТА НА Радев ???...Орбзнизација на Блгарија???

А сепак, покрај сето тоа, србинот ти признава црква, јазик, ништо не спори, во ништо не те кочи.

Решението со црквата е маестрално. Што му се лутиш на некој шо исто верува ко тебе. Ете сега се две цркви ако ко една функционираат и де факто ќе функционираат така. Слушнав дека и Црно Горците сакале нивна црква иако целиот црковен имот е на СПЦ таму, ете нека имаат ако тоа им е гордост и решение, ама на крајот сите 3 мора да функционираат ко една институција и да се едногласни за сите одлуки.
Србите со ова ќе покажат дека не се толку арогантни. Имаат многу убави страни и една катастрофална - ароганцијата.
За жал и ние не сме подалеку од ова. Гарант се некој остатоци од Елински гени во нас ко балкански народи, пошто само Елините така одвратно се занесуваат. Ако решението да се искорени оваа најодвратна одлика кај нас е мелезење со Словени - би увезол уште пута 100 Ивани од Словачка и Магдалени од Полска и Херцигови од Чешка.
Дури и поп во Бигорски еднаш рече дека гордоста е грев.
Автоматски споено мислење:

Само Македонскиот Агим Красничи ама малку подебел, Благојче Стојановски Туше.

Прегледај го приврзокот 468173

И после оди Прија во Загреб во тесен црн комбинезон од кој ѕирка танга, мрда цицки и дуп во арена, им пее Легитимно и куферите полни кеш назат во Белград. Е не.

Последно уредено:
Zalno. Ako si so srpski koreni ili srbofil do nekade te razbiram. Vistinata e taa, nie prema Srbite nemame grevovi za razlika od tie kon nas. Do pred nekoja godina crkva ni osporuvaa i instaliraa paralelna crkva vo Makedonija (dali postoi uste se prasuvam)? A ti mesto da pises nesto korisno jades gomna. Aj odjebi ziti sve.
Жално и ја викам..Ми делуваш ограничено (пак ништо лично)..Србинот да е некој фактор во Србија во рок од 24 часа би го минирал и дигнал во воздух секое онаа срање од споменици правено од оној ѕвер Мештровиќ а прв би летал на парчиња оној споменик на "победникот"..Па би наставил со куќата на цвеќето па минирање на стадионите на ѕвезда и партизан и рушење до темел..и така редум..

Zalno. Ako si so srpski koreni ili srbofil do nekade te razbiram. Vistinata e taa, nie prema Srbite nemame grevovi za razlika od tie kon nas. Do pred nekoja godina crkva ni osporuvaa i instaliraa paralelna crkva vo Makedonija (dali postoi uste se prasuvam)? A ti mesto da pises nesto korisno jades gomna. Aj odjebi ziti sve.

Бившиот владика Јован (Вранишковски) и неговата ПОА се „придружени„ кон МПЦ-ОА после помирувањето и „признавањето„ на нашата помесна Црква од страна на СПЦ.

Бившиот владика Јован (Вранишковски) и неговата ПОА се „придружени„ кон МПЦ-ОА после помирувањето и „признавањето„ на нашата помесна Црква од страна на СПЦ.
Па затоа што е факт дека Македонците Србите и Црно Горците најдобро/исто го поимаат Православието на Балканот. Факт е дека и заедно ќе држат црковни служби ко што веќе прават. Само што ние ќе си ги имаме нашите претставници и нашата јурисдикција над нашите имоти. Ова не е ништо лошо. Факт е дека 3те народи треба да имаат нешто што ги држи заедно, а не да ги разделува. Посебно не на еден Балкан, ваков каков што е.

Па затоа што е факт дека Македонците Србите и Црно Горците најдобро/исто го поимаат Православието на Балканот. Факт е дека и заедно ќе држат црковни служби ко што веќе прават. Само што ние ќе си ги имаме нашите претставници и нашата јурисдикција над нашите имоти. Ова не е ништо лошо. Факт е дека 3те народи треба да имаат нешто што ги држи заедно, а не да ги разделува. Посебно не на еден Балкан, ваков каков што е.
Теоретски, сите помесни православни Цркви по автоматизам треба да бидат „едно„ и да бидат „единствени„ во начинот на исповедање и на практикување на верата Христова, но проблемот е во тоа што и во Црквите се навлезени политиката и национализмот, така да ради нив се случуваат црковните поделби.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom