Прашања до Атеистите II

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Познати научници кои су верувале у бог низ историју, верувале су дека тој нешто е само креатор, и после наука, хемиски процеси, физички закони, природа и еволуција си га напраиле сфое.

Научници не су као тебе Пророк да мислиф дека сфет е стар само 6000 године.Дека бог га стфорија сфет за 7 д'на. Дека бог ти вика да постиш и да не пушташ машине на празници.

Има разлика.
Свесен си дека инструментите кои ги користиш во наука те ограничуваат во наодите кои можеш да ги стекнеш, така?
Ако имаш инструменти кои мерат размена на енергија, се што ќе најдеш е размена на енергија.

Свесен си дека инструментите кои ги користиш во наука те ограничуваат во наодите кои можеш да ги стекнеш, така?
Ако имаш инструменти кои мерат размена на енергија, се што ќе најдеш е размена на енергија.
Еј не иди до детаљи на микро молекуларно ниво.Ако почну и ја, ке не заболи глава и двоицата.

А кои инструменти ги користи теологија за доказ? Само сфета књига, напишана од људи?
Вас не ве ограничуе помисла дека еден е госпо и он е пали и гаси?

Еј не иди до детаљи на микро молекуларно ниво.Ако почну и ја, ке не заболи глава и двоицата.

А кои инструменти ги користи теологија за доказ? Само сфета књига, напишана од људи?
Вас не ве ограничуе помисла дека еден е госпо и он е пали и гаси?
Како ќе откриеш со научни, емпириски инструменти дека бројот пи не е рационален?

Како ќе откриеш со научни, емпириски инструменти дека бројот пи не е рационален?
Абе заеби математику и равенке.

Ми барем не тфрдимо дека едно нешто е тачно. Само наваѓамо солуцие што би било логично и разумно.И па незнаемо што е што. Скептични смо и признавамо за некои нешта дека незнаемо зшто су такој.И тој од космички аспект, а не од аспект на едну маааалу планету што се врти около малу ѕвезду у овј преогроман Универзум.

За разлику од вас, ви тфрдите кратко и јасно, дека тој е тој, на базу на напишану сфету књигу, напишану од обични људи како мене и тебе. Тражите утеху и одговор само у едно нешто, нешто што не е докажано дека постои.

Има разлика нели.

И да, пиес. Без разлику дали Пи е рационалан или не, он е ист, на универзално и планетарно ниво.
А ваши глупости и адети су скроз различни од село до село.

Абе заеби математику и равенке.

Ми барем не тфрдимо дека едно нешто е тачно. Само наваѓамо солуцие што би било логично и разумно.И па незнаемо што е што. Скептични смо и признавамо за некои нешта дека незнаемо зшто су такој.И тој од космички аспект, а не од аспект на едну маааалу планету што се врти около малу ѕвезду у овј преогроман Универзум.

За разлику од вас, ви тфрдите кратко и јасно, дека тој е тој, на базу на напишану сфету књигу, напишану од обични људи како мене и тебе. Тражите утеху и одговор само у едно нешто, нешто што не е докажано дека постои.

Има разлика нели.

И да, пиес. Без разлику дали Пи е рационалан или не, он е ист, на универзално и планетарно ниво.
А ваши глупости и адети су скроз различни од село до село.
Како ги бирате алатките со кои доаѓате до емпириските вистини?

Како ги бирате алатките со кои доаѓате до емпириските вистини?
И да не ги бирамо, размислуемо, дали су возможни, логични, па тк дали уопште има шансе дека су не изл'жале дали су емпирисрки. Знаеш дека за да нешто биде емпириско, треба увек на сфак обид да биде исто.Епа паметни научници низ векови за некои работе докажале дека нешто е емпириско.Исто.
Без разлику, ако нешто не ми е логично, а научници ме праиф будалу дека е емпириско, ја за разлику од вас нема да се сложу ја сфе како вас.

Ти на кој начин доаѓаш до вистину дека напишано у Библију е тачно. Или на кој начин бираш што е вистина а што метафора?

Познати научници кои су верувале у бог низ историју, верувале су дека тој нешто е само креатор, и после наука, хемиски процеси, физички закони, природа и еволуција си га напраиле сфое.

Научници не су као тебе Пророк да мислиф дека сфет е стар само 6000 године.Дека бог га стфорија сфет за 7 д'на. Дека бог ти вика да постиш и да не пушташ машине на празници.

Има разлика.

парва,

чим си ти у право најмалко 24 саати у д‘н, за мене је тешко денгубење да те разубедују у тФоји заблуди...

парва,

чим си ти у право најмалко 24 саати у д‘н, за мене је тешко денгубење да те разубедују у тФоји заблуди...
Нененен Пророк, не ми се врти као торнадо. Фокусирај се на дебату, ја не сам дебата нели. Која е моја заблуда, дека ти, Тесла, Хокинг, Анштајн... имате ист концепт за дефиницију за бог?

И да не ги бирамо, размислуемо, дали су возможни, логични, па тк дали уопште има шансе дека су не изл'жале дали су емпирисрки. Знаеш дека за да нешто биде емпириско, треба увек на сфак обид да биде исто.Епа паметни научници низ векови за некои работе докажале дека нешто е емпириско.Исто.
Без разлику, ако нешто не ми е логично, а научници ме праиф будалу дека е емпириско, ја за разлику од вас нема да се сложу ја сфе како вас.

Ти на кој начин доаѓаш до вистину дека напишано у Библију е тачно. Или на кој начин бираш што е вистина а што метафора?
Кажи ми дека си јутјуб научник без да ми кажеш дека си јутјуб научник? :D

Кажи ми дека си јутјуб научник без да ми кажеш дека си јутјуб научник? :D
Не сам.
Неам ни јутуб канали, ни социјални мреже и не глеам подкасти.

Зшто едностано не дебатираш како мене?
Ја ти одговору и плус ти поставу прашања.
А ти нула од одговори и цело време као демек трик подпрашање?
Не се знаемо Каспер, не пали тој куде мене.

Еве види и Пророк, ништо нема да одговори, ке спинуе, ке тресе зелени и па ке си остане ист, неук, а Пророк хаха.

Нененен Пророк, не ми се врти као торнадо. Фокусирај се на дебату, ја не сам дебата нели. Која е моја заблуда, дека ти, Тесла, Хокинг, Анштајн... имате ист концепт за дефиницију за бог?

парва,

не постоји боља и посадржајна дебата к‘д си дебатираш с‘с тебе...не дека не знају да ти одговору, ама ме мрзи да пишују...

Ај да пробаме неколку прашања:

1. Како се создава универзум? И овде не би сакал аргументи од типот на Лоренс Краус и неговиот универзум од „ништо“ во кој ништото е всушност вакуум со прилично голема комплексност. Ме интересира аргумент кој ќе даде одговор на creatio ex nihilo.
2. Како се создава живот? Биологија и биолошката синтеза се јазик кој има семантика и синтакса. Иако физичките процеси ја даваат синтаксата, потребна е семантика која ќе го одреди значењето на биолошкиот код.
3. Ако теорија на еволуција е точна (јас верувам дека некаква еволуција е точна, но со телеолошки особини) тогаш се селектира фитнес, но не и вистина. Тоа значи дека нашите когнитивни модули воопшто не можат да ја знаат вистината. Што значи дека ние немаме когнитивни модули со кои можеме да ја заклучиме точноста на било што. Но, запомни, кажавме дека еволуција е точна. Ова е проблем со кој и самиот Дарвин имал мака.
4. Која би била причината за свесни битија? Бидејќи можеме да замислиме суштества кои немаат свесност, но се однесуваат како нас. Не, не сакам елиминативни аргументи како тој на Даниел Денет и Чрчланд.
Овија?
Да.

Урнивезум се создава можда исто и сфак живот, како сфака ѕвезда. Не ни знаемо у праву смислу што е, можда е само микросфет на нешто, како наши бактерие спрема нас.
Сфак одговор, у кој е употребен збор можда, е попаметан од одговор у кој се употребуе нарцизиодан тфрдокоран зауздан стаф. Поготово кд е у питање овој питање.

Живот се созфава сфугде у Универзум куде што има егзо услови, да се усогласиф хемиски процези, катализатори, физика да си га одигра сфое и еволуција само тој да га изнесе на праф пут.
Наша планета е била идеална за тој, знаеш и сам.Супа од хемиски елементи, на кои им требало една обична искра, мала енергија, еве например од подводни вулкани, за да биде наш дом.
Живот ке израсне у обично купче песак, значи обичан силициум, само дај му енергију, мајка вода и татко слн'це.
Природа увек га најде пут на еквилибриум.

Еволуција е тачна, ама можда не на прецизно ниво као Дарвинови записи. Увек е имало аномалие и грешке.
Сам факт за откритие на деенка, на исти или слични физички или пихолишки поврзаности сс други врсте, навике, одлике, су доказ дека ми као животински сфет смо едно исто, само разградено на миљарда делови.

Причина за сфесни битија е можда сам почетак на палење на жарче у наш мозак.Почетак на собирање за да бидеш дел од едно, да се собереш сс други за да преживиш, за да опстанеш и да ловиш.Да коминицираш, да мислиш што би било што ако га напраиш на друг начин.Значи да почнуеш да размислуеш, да развиеш нешто и тфоју главу што се вика сфест, која црпи енергију од наш магичан мозак
Значи наш мозак стфара енергију, тај енергија стфара нешто што ке те води, нема да бидеш анадр брик ин д вол, него ке бидеш самосфесна доминантна врста која ке доминира сс сфет

И на сфе овој, да тражимо логику и одговори у нешто као демек сфето, а напишано од љиди, кои измислиле и стфориле божестфо за мир у куќу, као најлогичан одговор за сфе.

Надам се дека не те разочара сс одговори.
И да не се слажаш сс истите, ја се барем потруди да одговору на мој начин, нејутуберски и небиблиски.
За разлику од вас, што сфе прашуете, а сфи одговори мислите дека легаф само у едно.

Последно уредено:
Овија?
Да.

Урнивезум се создава можда иско и сфак живот, како сфака ѕвезда. Не ни знаемо у праву смислу што е, можда е само микросфет на нешто, како наши бактерие спрема нас.
Сфак одговор, у кој е употребен збор можда, е попаметан од одговор у кој се употребуе нарцизиодан тфрдокоран зауздан стаф. Поготово кд е у питање овој питање.

Живот се созфава сфугде у Универзум куде што има егзо услови, да се усогласиф хемиски процези, катализатори, физика да си га одигра сфое и еволуција само тој да га изнесе на праф пут.
Наша планета е била идеална за тој, знаеш и сам.Супа од хемиски елементи, на кои им требало една обична искра, мала енергија, еве например од подводни вулкани, за да биде наш дом.
Живот ке израсне у обично купче песак, значи обичан силициум, само дај му енергију, мајка вода и татко слн'це.
Природа увек га најде пут на еквилибриум.

Еволуција е тачна, ама можда не на прецизно ниво као Дарвинови записи. Увек е имало аномалие и грешке.
Сам факт за откритие на деенка, на исти или слични физички или пихолишки поврзаности сс други врсте, навике, одлике, су доказ дека ми као животински сфет смо едно исто, само разградено на миљарда делови.

Причина за сфесни битија е можда сам почетак на палење на жарче у наш мозак.Почетак на собирање за да бидеш дел од едно, да се собереш сс други за да преживиш, за да опстанеш и да ловиш.Да коминицираш, да мислиш што би било што ако га напраиш на друг начин.Значи да почнуеш да размислуеш, да развиеш нешто и тфоју главу што се вика сфест, која црпи енергију од наш магичан мозак
Значи наш мозак стфара енергију, тај енергија стфара нешто што ке те води, нема да бидеш анадр брик ин д вол, него ке бидеш самосфеснс доминантна врста која ке доминира сс сфест.

И на сфе овој, да тражимо логику и одговори у нешто као демек сфето, а напишано од љиди, кои измислиле и стфориле божестфо за мир у куќу, као најлогичан одговор за сфе.

Надам се дека не те разочара сс одговори.
И да не се слажаш сс истите, ја се барем потруди да одговору на мој начин, нејутуберски и небиблиски.
За разлику од вас, што сфе прашуете, а сфи одговори мислите дека легаф само у едно.

парва,

у наш Универзум, на макро-план, владејеФ 2 основни принципи:
- прицип на каузалност и
- принцип на термодинамичка вероватност.

Ајде с‘к, што мислиш, што је бил прв разлог ради кој Универзум се стФорил онакој, сам од себе...хвала на одговор.

парва,

у наш Универзум, на макро-план, владејеФ 2 основни принципи:
- прицип на каузалност и
- принцип на термодинамичка вероватност.

Ајде с‘к, што мислиш, што је бил прв разлог ради кој Универзум се стФорил онакој, сам од себе...хвала на одговор.
Знам, ама не ти одговарам.
Устфари знам што би ти ја одговорија, ама само би претпоставија дека можда е тачно
Затој што ти никад ништо не си ми одговорија.Увек врткаш на ист начин и сфоју неукост гу зачинуеш сс библиски записи, култ на адхом спрема парва и шлаг на торту сфахили обид за куманофски дијалект.

И не бре човек, не се стфорија сам од себе. Некоја енегија га стфорила и га шири, како што се шири сфугде живот куде што може.

Пологично дека е стфорен од некој си тамо за 7 д'на, пред 6000 године,и пази и он од ништо. И тј некој си ке праќа месие, божји заповеди и знаци, само за да ви веруете, постите и се молите.

Back
На врв Bottom