Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
САД ќе ја блокираат странската помош за оние што промовираат абортус, различност, еднаквост и родов идентитет

Доживотен преседник на борд-от на „Одборот за мир“. Не може да го сменат освен ако не умре, и не може да му менуваат одлуки, он има право вето на било која одлука, итн. Плус плаќање парички на рака ако нешто треба да се избутка... Хаха, каква комедија од „меѓународно тело“ е ова. :D

"Rules based order".

Де некој нека ме потсети... Овие тројцава „мировници“ на посета кај Путлер, од која етничка заедница се? :unsure:

Автоматски споено мислење:

I still get a chuckle that the losers (NATO) in this conflict are trying to dictate terms to the winners (RF).
Thats not how this works, that not any of this works.
Russia has to be very irritated and confused at this behavior at this point. I admire their restraint.
I think Russia now views the west as their retarded cousin.

:D :LOL:

Последно уредено:
Изгледа Франклин Делано Рузвелт пред 90 (ДЕВЕДЕСЕТ) години знаел што говори и што ќе говорат идиотите во иднината.

Значи дефинитивно некој не си ја прочитал сопствената историја.

Хаха... :LOL:

G_UBMIabkAAkwhq

G_T-Zt5bAAIdrs-

Пингвините живеат на јужната хемисфера. И оние на Еквадор.

Ебати неедуцираните суштества кои кројат глобална политика.
Што се чудиш... глумци, каубојци, (прљави) бизнисмени, свирачи на сакс, политичари без ден работен стаж ала (Ацо Лигња кај нас)...
Тоа се америчките претседници во последниве 50-60 години..

И онака сите се марионети на дип-стејтот!

Ајзенхауер беше единствениот што апла ја кажа вистината! Ама беше Ајзенхауер и не смееја да го пипнат!
Кенеди после него си доби куршум у чело!

И така...

Трамп е најбољиот претседател на Америка у задњи неколку децении.

(не е сарказам)
За Сад да. За сите останатите делумно. Посебно за Еу.

Интересен лик е. Си има Амди Бајрам моменти. Али за просек јенки е идеален.

Он направи и започна да прави неколку работи, кои беа чиста фантазија за неговите претходници.

Он направи и започна да прави неколку работи, кои беа чиста фантазија за неговите претходници.

Мислам дека е поширока политика. Он си ја разбира улогата. Посебно после атентатот.

Интересни процеси се случуваат. Алберта во Канада отворено ја говорат преку Бесет. Незамисливо нешто претходно.

Мене ме интересира енергетската полтика како ќе ја гураат. Алтернативната енегија очигледно им се коси со математиките. Бидејќи најголем произведувач на батерии и слична технологија е Китајо. Тргувањето ќе си оди преку јауни ака не долари. Тоа не им одговара на Сад. Плус сите резерви на тоа никел, литиум и тн е распрскан. Без контрола на Сад и очигледно неможност да ги стават сите под своја капа. Неизводливо е. А и ограничени се ресурсите. Европа огормен напор вложи во тој сегмент и е најголем губитник. Преку тоа они индиректно ги слабеат јенките.

го прашал комјутерот кои се најголеми ширачи на дезинформации и он му рекол Трамп и Маск

и тоа е валидно и релевантно...

Затоа муслиманите има да си го спроведат тој шеријат на Западот.

го прашал комјутерот кои се најголеми ширачи на дезинформации и он му рекол Трамп и Маск

и тоа е валидно и релевантно...

Затоа муслиманите има да си го спроведат тој шеријат на Западот.
Пази Ројтерс е како извор наведен. Бетер од РТ се за пласирање фејковачи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom