Романија и Бугарија пет години во ЕУ, а политички и економски на Балканот

Мани ja 2007 година. Кажи сега колко дават Турците и Непалците во 2026 и каде е поевтино - во истокчниот дел , на север до Косово или на југ?

Винаги во Блгарија обаче, кога цела Европа не успеа да ви се спротистави во цена, што остана за нашите исклучоци?

Како еден млад човек без комплекси и предрасуди,со космополитски начин на размислување одлучи да ја изгради својата иднина.

Како еден млад човек без комплекси и предрасуди,со космополитски начин на размислување одлучи да ја изгради својата иднина.

Дечко вие ги правите предрасудите со вашето однесување према нас, доста веќе топката ја префрлате кај други, проблемот сте вие и никој друг. Јас немам ништо против Бугарија ниту против Бугарите, имам пријатели во Сандански сум седел со нив сум пиел сум јадел ама имало взаемно почитување.

Го реши ли Софија проблемот со собирање и одлагање на ѓубрето? Кај вас проблемот се развлече повеќе одошто во Скопје. Освен тоа, кај нас очигледно беше дека се работи за политички опструкции, за кај вас не сум сосем сигурен за што станува збор, пишете ако некој знае нешто повеќе. Фотки нема да објавувам, ги видовме истите глетки летово и во Скопјево.

Го реши ли Софија проблемот со собирање и одлагање на ѓубрето? Кај вас проблемот се развлече повеќе одошто во Скопје. Освен тоа, кај нас очигледно беше дека се работи за политички опструкции, за кај вас не сум сосем сигурен за што станува збор, пишете ако некој знае нешто повеќе. Фотки нема да објавувам, ги видовме истите глетки летово и во Скопјево.
Не е решен сеуште. Проблемот генерално е економски/криминален иако политичари го користат и за политички престрелки. Ѓубрето во Софиjа го собираа мафиjаши, кои за тековните тендери понудиа ѕверски цифри, а истовремено jа елиминираа конкуренциjата (со закани, вклучувајќи палење камиони).

Бугарското кисело млеко станува се популарно и се шири низ светот..
Јапонија - се произведува и продава веќе 50 години во соработка со LB Bulgaricum.
1.png
1.jpg

1.jpg

1.jpg

1.png

Кореја

1.jpg

1.jpg

2.jpg

Германија

1.jpg

1.jpg

Germania.jpg

Germania1.jpg

Germania2.jpg

Канада
Canada.png

Canada1.png

САД
USA.webp

USA1.png

USA2.webp

Кина
Kina.png

Kina1.jpg
Финска

Последно уредено:
Финска
Finlandia.jpg

Finlandia1.png

Бразил
Brazilia.jpg

Италија
Italia.png

Тајланд
Tajland3.jpg

Tajland2.webp

Tajland.jpg

Толку е популарно во Тајланд што произведуваат и козметички производи базирани на бугарски јогурт.
Tajland,Kozmetik.png

tajland1.png

Она што ме изненади е тоа што веќе е хит и во Африка и почнуваат да го произведуваат.
Намибија
namibia.jpg

namibia1.png

Русија
Русија.png

Русија1.jpg

Последно уредено:
Нормално е хит во африка кај вашите и грчките роднини од кои потекнувате.

Досега само од киселото млеко требаше да сте светска економија ебаго

Нормално е хит во африка кај вашите и грчките роднини од кои потекнувате.
Човечката злоба и глупост немаат граници, а ти и педерот сте најдобар доказ за тоа.
:backa:

Човечката злоба и глупост немаат граници, а ти и педерот сте најдобар доказ за тоа.
:backa:
Најдобар доказ за тоа сте вие кои колевте и убивавте Македонци низ историјата само затоа што се Македонци.

Стварно, но тоа ли ви учат?!?
:tapp:
Автоматски споено мислење:

И по темата - вчера беше последниот ден од бугарскиот лев. Го кажувам ова со малку сентимент и носталгија.
Од денес се користи само евро. Јануари беше преодниот период во кој можевте да купувате со двете валути. Можевте да купувате со бугарски лева, кусурот се враќаше во евро, но беше дозволен и кусур во лева. Транзицијата помина исклучително непречено и без проблеми. Податоците се дека до крајот на месецот, над 75% од левовете беа повлечени од оптек. До 30 јуни, банките ќе менуваат лева за евра без провизии. По овој датум, ќе има провизии.
Прикажувањето на обете валути на цените во продавниците ќе остане до 8 август.

Последно уредено:
И по темата - вчера беше последниот ден од бугарскиот лев. Го кажувам ова со малку сентимент и носталгија.
Од денес се користи само евро. Јануари беше преодниот период во кој можевте да купувате со двете валути. Можевте да купувате со бугарски лева, кусурот се враќаше во евро, но беше дозволен и кусур во лева. Транзицијата помина исклучително непречено и без проблеми. Податоците се дека до крајот на месецот, над 75% од левовете беа повлечени од оптек. До 30 јуни, банките ќе менуваат лева за евра без провизии. По овој датум, ќе има провизии.
Прикажувањето на обете валути на цените во продавниците ќе остане до 8 август.
Како се одрази преминот на евро валута врз цените во Бугарија? Поскапеа ли производите и, ако одговорот е - да, колку? Се одрази ли тоа и на платите? Пораснаа ли платите или се намалија, или останаа исти?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom