Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
Големо браво и респект за сите! Сепак би го издвоил капитенот, негов психолошки најдобар натпревар за репрезентацијата. Се виде од старт дека мозокот вечерва му е во главата и ефектот беше неизбежен, 15 голови + уште половина од другите негова асистенција или создавање отворен простор за соиграч.
За резултатот може да жалиме, но може да речеме и добро е. Така е кога натпреварот, што се вика, ќе се решава на една топка. Мора да се победи Романија, па и да не излезе дигитронот во наша корист не смее да има разочарување.

Не знам зошто го пцујат по интернеров Серафимов, божем сакаше да му падне топката од раце... Се дешава, ваљда од што сакаше брзо да тргнеме во напад, не знам што друго да кажам. А никој не спомнува дека он го даде голот за израмнување, т.е. последниот гол за Македонија. Не сакам да излезе дека го правдам, и мене ме нервира поради одредени работи, што е мекуш на пример, што не презема повеќе во напад, ама за ова јебига што би рекол Атанасијевиќ, на секого може да му се случи, кој играл било каков спорт знае што зборам.

Ова е една од оние утакмици кај што не може да опцуеш ниту еден играч, кај што не може да кривиш некого, кај што немаш замерки едноставно. Сите од прв до последен изгинаа машки и оваа утакмица треба на сите да им е пример за во иднина како треба да пристапуваат на утакмиците.

Се надевам дека хејтерчињата на Кире ќе си ги изедат гомната и ќе сфатат дека Кире е доктор, глејте како само им изигра у второ на Португалија, без класично лево крило, со повредени Џонов и Атанасијевиќ, со црвен картон уште од прво за Марковски. Капа доле стварно, мора после овој настап да ја здробат Романија и веројатно да ги пакуваар куферите со позитивен настап од ова ЕП.

Романците 15 разлика го кркаа од Данска. Тие се на -21 моментално. Што ќе се замараат кога нема ништо да добијат од утакмицата кога секако не можат да бидат меѓу најдобрите 16.

Сега со Романија со колку разлика треба да победиме за да се пласираме во осминафинале откако Данска одигра за нас?
Разликата со која ќе тепаме со Романија + Разликата со која Португалија ќе изгуби од Данска да е поголема од 18.

Италија загуби од Унгарија. Па и официјално со победа над Романија сигурно сме во тие топ16. Оној Станчиук им е млад играч и ќе мора да се внимава на него. Младите веќе играа против него летоска и не напумпа со голови. Бековите нивни треба добро да се затворат.

Сега со Романија со колку разлика треба да победиме за да се пласираме во осминафинале откако Данска одигра за нас?
Идеално да ја тепаме Романија со +10, а Данска да ја добие Португалија со минимум 9 разлика.

Na krajot od denot ko ke vidis samo satistika I pospednitw minuti plus izjavatq na psihito od trener e edno jasno deka samo jak Pelister eve spasot za reprezntacijata I Fitiljot e kapiten I zver se drugoto e da podavaat tamu topki plus minus nesto golmanite da odbranat 15 gola na prijatelska i na trening ne mozis da dajs a ne na evropsko protiv cetvrtite od svetsktoto prvenstvo pa ako na nekoj ne mu bese jasno sega I slepite vidoa I gluvite slusnaa deka eden e kapiten Kuzmanovski koj go turna rekodrod na lazarov(koj kako igrac zver no kako coek lajno) I kopiljakot veli zasluzuva pogolme klub pa nema pogolem klub za dete od Bitola osven Pelister ubo mu kaza na podkastot sekoj treba da dozivee so maricniot klub kaj najgolemiot rival sred nivna sala da mu zemis titula tuku kaj bea tie mitev tiitev jonka monka sto so sila gi praj igraci psihoto a ona serafimov mu bega od race topkata :tapp:

Има некој посигурен source дека стварно Киро го изјавил ова, го читам само на два пАртала: Ми падна чудно дека би го изјавил ова, не значи неколку небитни ботови ако хејтаат по коментари дека јавноста не ги поддржува/сака.

Ние сме мала земја и сме многу деградирани! Не барам алиби, но самите видовте што се случува. Ќе ни биде многу тешко да се справуваме со вакви работи во иднина. Јавноста не нè сака, не нè поддржува, но тоа е она што ме движи во оваа работа“, рече селекторот Кирил Лазаров.

Na krajot od denot ko ke vidis samo satistika I pospednitw minuti plus izjavatq na psihito od trener e edno jasno deka samo jak Pelister eve spasot za reprezntacijata I Fitiljot e kapiten I zver se drugoto e da podavaat tamu topki plus minus nesto golmanite da odbranat 15 gola na prijatelska i na trening ne mozis da dajs a ne na evropsko protiv cetvrtite od svetsktoto prvenstvo pa ako na nekoj ne mu bese jasno sega I slepite vidoa I gluvite slusnaa deka eden e kapiten Kuzmanovski koj go turna rekodrod na lazarov(koj kako igrac zver no kako coek lajno) I kopiljakot veli zasluzuva pogolme klub pa nema pogolem klub za dete od Bitola osven Pelister ubo mu kaza na podkastot sekoj treba da dozivee so maricniot klub kaj najgolemiot rival sred nivna sala da mu zemis titula tuku kaj bea tie mitev tiitev jonka monka sto so sila gi praj igraci psihoto a ona serafimov mu bega od race topkata :tapp:
Screenshot_20260118_234906_Chrome.jpg

Ja razbiram da si go sakate Fitiljot, vas igrac vase dete. Ama on, a i Mitrevski i Peshevski site stanaa igraci vo Metalurg, pa posle im sledea pogolemite transferi, i toa e taa skola vo MK koja proizvedila daleku najmnogu i najdobri igraci, ne samo vo MK tuku vo celiot region. Alkaloid e fakticki timot sto treba da go smeni Metalurg, i iskreno do sea ne funkcionira voopsto loso. Daleku od toa deka go poddrzuvam Kiro vo sekoj segment, naprotiv, voopsto ne go obozavam, ali za mnogu raboti e tokmu toj licno zasluzen.

Od druga strana, ova e tema za reprezentacijata a ne za RK. Ubavo e da ste vozbudeni i da se gordeete so Kuzmanovski, site se gordeeme denes, ali vodete si gi diskusiite za RK tamu kaj sto treba da se vodat i ne zamarajte so gluposti na koi prosecen ljubitel na rakometot ne go interesiraat

Има некој посигурен source дека стварно Киро го изјавил ова, го читам само на два пАртала: Ми падна чудно дека би го изјавил ова, не значи неколку небитни ботови ако хејтаат по коментари дека јавноста не ги поддржува/сака.

Мислам дека ова му беше изјава за судиите, а и општо за ЕХФ спрема нас. Не мислам дека го кажа за тоа дека луѓето го хејтале.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom