Каде може да најдам? (Општи прашања)

• Креатор на темата Креатор на темата goodman_91
  • Време на започнување Време на започнување
Треба да извадам некоја потврда
за евидентиран стаж и Уверение за државјанство кај да нарам ова...претпоставувам у МТВ и ова за стажов кај Железничка, ама ај да прашам да не скитам.

за евидентиран стаж и Уверение за државјанство кај да нарам ова...претпоставувам у МТВ и ова за стажов кај Железничка, ама ај да прашам да не скитам.
Можеш и онлајн преку еID системот, не мора да одиш никаде.

Можеш и онлајн преку еID системот, не мора да одиш никаде.
Ne mozhish se Online.

A zosto ne napisha na Google shto ti treba?
Prviot odgovor e tochno toa shto ti treba. so link so se

Tuku:
denes koj datum beshe 11.01.1966?

Uh sum prespal nekoja godina

Ne mozhish se Online.

A zosto ne napisha na Google shto ti treba?
Prviot odgovor e tochno toa shto ti treba. so link so se

Tuku:
denes koj datum beshe 11.01.1966?

Uh sum prespal nekoja godina
Државјанство и листа за стаж не сум вадел. Ама извод од матична книга на родени, венчаница, потврди од казнена и кривична евиденција, М1/М2 - се ова имам вадено онлајн и не сум имал никаков проблем. Сега пребарував на eID, државјанство веројатно може да се извади, ама за листа за стаж не сум сигурен.

Државјанство и листа за стаж не сум вадел. Ама извод од матична книга на родени, венчаница, потврди од казнена и кривична евиденција, М1/М2 - се ова имам вадено онлајн и не сум имал никаков проблем. Сега пребарував на eID, државјанство веројатно може да се извади, ама за листа за стаж не сум сигурен.
има и листа за стаж

Како да го барам?

Za Stazh odish vo lokalnoto penzisko !

I zamisli pak prvite linkovi od google se tochnite informacii

Znachi ne bidete mrzi i koristete gi tehnickite mozhnosti!

Screenshot 2026-01-11 at 23-50-40 потврда за евидентиран стаж - Google Suche.png

Aj poshto te mrzi eve go prahsav Chat GPT

М-4 образецот не е потврда за стаж, туку документ со кој работодавачот ги пријавува податоците до Фондот. Она што вие го барате како официјален доказ за вашиот работен век се нарекува Уверение (или извод) од матичната евиденција.
Ќе идам утре...за секој случај.

М-4 образецот не е потврда за стаж, туку документ со кој работодавачот ги пријавува податоците до Фондот. Она што вие го барате како официјален доказ за вашиот работен век се нарекува Уверение (или извод) од матичната евиденција.
Ќе идам утре...за секој случај.
Oh mori majko!
Sam si spomnuvash M-4 sam si diskutirash i ne chitash shto linkovi ti prajcham!

Ova ti go pishuva na linkot pogore, ama koj da chita, djvakano e najdobro.

Screenshot 2026-01-12 at 00-30-40 Uslugi.gov.mk - Детали на услуга.png

Oh mori majko!
Sam si spomnuvash M-4 sam si diskutirash i ne chitash shto linkovi ti prajcham!

Ova ti go pishuva na linkot pogore, ama koj da chita, djvakano e najdobro.

Прегледај го приврзокот 466593
Е па баш заради ова реков дека не сум сигурен за листата за стаж зашто пишува: апликацијата со документите можете да ги доставите на писарница или шалтер. Никаде не пишува - електронски, како за сите други документи.

Back
На врв Bottom