Објектификација на жената

• Креатор на темата Креатор на темата YoucancallmeV
  • Време на започнување Време на започнување
Точно така, my point exactly и за мажите кои објективизираат жени кои сакаат да се покажат како објект.

Тука и ти паѓаш на halo effect, демек ако е убава се друго е до макс, може била чкарт карактер, може слабо и/или слабо секс, а на крај може и аздис, ко што кажа еден член погоре, не ги познавам лично.
Јас на пример мислам дека секој возрасен човек штом има сексуални нагони во потрага по партнер ги објектифизира потенцијалните партнери, а исто така се објектифизира и сам себеси, и патем мислам дека е многу нормално тоа.

Жените што се облекуваат така само си ставаат голема реклама и сакаат да привлечат внимание да не се лажеме. Сите што се ставаат на тиндер се објектифизираат себеси.

Поентата е дека сите врски се различни и за една врска да биде успешна потребно е жената да има партнер што го почитува. А не само мажот имал вакви барања онакви, свашта.
Мажите со изглед како Марко се последни што треба да наоѓаат мани.

Треба да се отвори тема за изневерување на партнер кој не само што е поатрактивен туку и се подобро од изневерувачот.
Не се само Марко Јариќ и Лима. Има други. Дали била лоша в кревет ќе го прашате новиот.
Еден италијанец апсолутна 0 од лик (1.60 висок) ја изневери една лепотица романка колешка моја.
Со една лигушка шо е исто 1.60 и не личи на човек. Јас и реков на мојава абе шо се дружиш со ликој кој не ти се ни до ципи. Мене че ми е срам да сум опкружен со такви.
Значи секогаш барајте партнер шо е на исто рамниште со вас, во секој поглед. Се друго нема да функционира.

за една врска да биде успешна потребно е жената да има партнер што го почитува. А не само мажот имал вакви барања онакви, свашта.
Жената Господ ја создал за да му служи на мажот, да му готви чисти чува деца и сексуално го задоволи.
Доколку се држи жената до ова божјо правило мажот ќе ја гледа чува храни заштитува и ќе и овозможи сигурен и убав живот.
Доколку не, ништо друго не и преостанува освен тангата и цицката надвор и курвање.
@Darling значи готвење, сексуално задоволување и чистење нема ако мажот не ја почитувал жената? Нели се согласуваш дека е Божјо правило како што членот напиша, нели се согласуваш дека ако го има ова од жената на прво место, ќе ги гледат, чуват и трудат да имаат убав живот, баш како што членот напиша? Фали нешто во набројаното или има нешто неточно штом ги опиша “вакви, онакви барања”? Од каде се роди сомнеж сега за распектинг вамен, наместо ти како крајно конзервативна ова да го воспеваш? Нешто те тригерна да отвараш уста и збориш за некои си таму холивудски селебрити примери, па ме интересира што испушти членот за да реагираш? Мислам дека не си го знаеш баш местото, сонуваш за некој girl bossing и рамноправност кога не ти одговараат муабетите, лицемерно. @.......... ми се допаѓа како размислуваш, па би те допрашал, што мислиш бара една жена на форум? Ти убаво напиша што треба една жена прво да понуди за да е почитувана, а на тоа таа те цитира со примери за некои супермоделки од другата страна на светот и безсмислености. Нели сметаш за да е почитувана сега треба нешто друго да прави? Те молам објасни ѝ, бидејќи она се смета за традиционална и конзервативнa, а на страна сонува за некоја еднаквост и girl bossing.
Значи секогаш барајте партнер шо е на исто рамниште со вас, во секој поглед. Се друго нема да функционира.
Sry, I punch up.

Марко Јариќ е профил на лик за кој не сум сигурен дали знај да пишува, има мноогу глупи мажи кај нас. Лима е доста чесна девојка на која не и беше срам да признае дека првиот однос и бил со сопругот. Велам срам, оти Америка е срам да кажиш дека си чекал толку. Неа не и беше гајле.

@.......... ми се допаѓа како размислуваш, па би те допрашал, што мислиш бара една жена на форум? Ти убаво напиша што треба една жена прво да понуди за да е почитувана, а на тоа таа те цитира со примери за некои супермоделки од другата страна на светот и безсмислености. Нели сметаш за да е почитувана сега треба нешто друго да прави? Те молам објасни ѝ, бидејќи она се смета за традиционална и конзервативнa, а на страна сонува за некоја еднаквост и girl bossing.
Нема форум се знае, чистење готвење деца расправање, телефон може да поседува без андроид и дисплеј само за ало ало за да може мажот додека седи у кафана да се јави да праша ручекот дали е готов.

Марко Јариќ е профил на лик за кој не сум сигурен дали знај да пишува, има мноогу глупи мажи кај нас. Лима е доста чесна девојка на која не и беше срам да признае дека првиот однос и бил со сопругот. Велам срам, оти Америка е срам да кажиш дека си чекал толку. Неа не и беше гајле.
Ооф топик е, ама еве мое мислење: ова би го земал малку со доза скепса, затоа што особено 2 фактори ми се сумњиви. Прво, нели имаше многу бразилки кои продаваа невиност за пари, та многу невини тоа бразилките ми се видоа, мислам дека има тука некоја масовна докторска интервенција. И второ, некако не мислам дека се станува модел само затоа што изглеаш добро и знаеш да идеш по писта, мислам дека таму треба малку да ги наклониш везните у твоја полза.
Истото го мислам и за актерки и пејачки, но да речеме дека таму има многу повеќе талент од што треба да се смешкаш на подиум и поголема е шансата да се пробиеш без да ги наклонуваш везните на таков начин. Жив пример, како се сетија актерките 30 години покасно дека Харви Вајнстин ги силувал дур се пробивале, баш у времето на пикот на женското лоби? Тука некој ќе каже тоа е тешко да се каже такво нешто, и ок, ќе прифатам, ама од толку што се појавија коа го оптужија, ниту една не се сети да каже на времето? Значи ако било тешко да кажеш тогаш, не кажуј ни сега, ама начекаа право време. Сакам да кажам тоа т.н. силување било доброволно, само не се чуствувале добро дека го направиле и Харви попушинела сега.

@Darling значи готвење, сексуално задоволување и чистење нема ако мажот не ја почитувал жената? Нели се согласуваш дека е Божјо правило како што членот напиша, нели се согласуваш дека ако го има ова од жената на прво место, ќе ги гледат, чуват и трудат да имаат убав живот, баш како што членот напиша? Фали нешто во набројаното или има нешто неточно штом ги опиша “вакви, онакви барања”? Од каде се роди сомнеж сега за распектинг вамен, наместо ти како крајно конзервативна ова да го воспеваш? Нешто те тригерна да отвараш уста и збориш за некои си таму холивудски селебрити примери, па ме интересира што испушти членот за да реагираш? Мислам дека не си го знаеш баш местото, сонуваш за некој girl bossing и рамноправност кога не ти одговараат муабетите, лицемерно. @.......... ми се допаѓа како размислуваш, па би те допрашал, што мислиш бара една жена на форум? Ти убаво напиша што треба една жена прво да понуди за да е почитувана, а на тоа таа те цитира со примери за некои супермоделки од другата страна на светот и безсмислености. Нели сметаш за да е почитувана сега треба нешто друго да прави? Те молам објасни ѝ, бидејќи она се смета за традиционална и конзервативнa, а на страна сонува за некоја еднаквост и girl bossing.

Sry, I punch up.
Си се збунил, жената ако го почитува својот партнер ќе пробува секако да му удоволи.
Не знам што подразбираш под традиционална? Не знам ни од каде идејата дека јас се сметам или воопшто можам да бидам "традиционална".
Никој не може да биде "традиционален", затоа што никој не може да се согласи што точно значи тоа.
Особено не во ера на ВИ и мобилни телефони.
Ете гледаш според 10 точки не сум традиционална оти имам мобилен.
Според некој друг сум оти знам да свиткам екстра сарма.
Никој не знае што е тоа традиционално.

Си се збунил, жената ако го почитува својот партнер ќе пробува секако да му удоволи.
Не знам што подразбираш под традиционална? Не знам ни од каде идејата дека јас се сметам или воопшто можам да бидам "традиционална".
Никој не може да биде "традиционален", затоа што никој не може да се согласи што точно значи тоа.
Особено не во ера на ВИ и мобилни телефони.
Ете гледаш според 10 точки не сум традиционална оти имам мобилен.
Според некој друг сум оти знам да свиткам екстра сарма.
Никој не знае што е тоа традиционално.
Tрадиционална, во контекстот на темата кај што пишуваме, оди рака под рака со конзервативна, а барем тоа се имаш декларирано официјално, цитирајќи често нејзини постулати. Класична жена, ќе се расправа за семантика и "што уствари мислиш под традиционална" наместо да напише зошто реагираше на постот на ......... кој убаво кажува кај ти е местото и што треба да правиш конкретно да му удоволиш на партнерот ако го почитуваш. А тоа не доаѓа со услови како ако те почитувале прво тебе и правото на Тиндер. Почитта иде како резултат ако ти ги исполнуваш тие услови. Почитта доаѓа ако сметаш дека не смееш да се рекламираш, а не тоа да го правиш и да ги браниш сите тоа што го прават преку Тиндер на интернет, па млади девојчиња да фатат лоши патишта поради тебе. На пазар црешите одат по кило, не дозволуваат да си бираш една по една. Просто е:
Жената Господ ја создал за да му служи на мажот, да му готви чисти чува деца и сексуално го задоволи.
Доколку се држи жената до ова божјо правило мажот ќе ја гледа чува храни заштитува и ќе и овозможи сигурен и убав живот.
Ако имаш нешто за да го оспориш ова традиционално и конзервативно мислење, повели, не се криј позади Шакира жута штампа примери за girl bossing, каде мажињата како Марко не ги почитувале тие кукови што не лажат, па она морала да ги мрда по видеоспотови. Не бил Марко некој што смее да е во позиција на незадоволен. Работи подобро на одвикнување од форум, како што погоре посочија, ветувам ќе престанат тие мисли за некоја рамноправност што ти се раѓаат бидејќи технологијата е slippery slope. Знај си го местото кое го браниш, and dont talk back.

Tрадиционална, во контекстот на темата кај што пишуваме, оди рака под рака со конзервативна, а барем тоа се имаш декларирано официјално, цитирајќи често нејзини постулати. Класична жена, ќе се расправа за семантика и "што уствари мислиш под традиционална" наместо да напише зошто реагираше на постот на ......... кој убаво кажува кај ти е местото и што треба да правиш конкретно да му удоволиш на партнерот ако го почитуваш. А тоа не доаѓа со услови како ако те почитувале прво тебе и правото на Тиндер. Почитта иде како резултат ако ти ги исполнуваш тие услови. Почитта доаѓа ако сметаш дека не смееш да се рекламираш, а не тоа да го правиш и да ги браниш сите тоа што го прават преку Тиндер на интернет, па млади девојчиња да фатат лоши патишта поради тебе. На пазар црешите одат по кило, не дозволуваат да си бираш една по една. Просто е:

Ако имаш нешто за да го оспориш ова традиционално и конзервативно мислење, повели, не се криј позади Шакира жута штампа примери за girl bossing, каде мажињата како Марко не ги почитувале тие кукови што не лажат, па она морала да ги мрда по видеоспотови. Не бил Марко некој што смее да е во позиција на незадоволен. Работи подобро на одвикнување од форум, како што погоре посочија, ветувам ќе престанат тие мисли за некоја рамноправност што ти се раѓаат бидејќи технологијата е slippery slope. Знај си го местото кое го браниш, and dont talk back.
Конзервативен и традиционален се два различни поими. Традиционалното е нешто субјективно со повеќе дефиниции(кујна, облека, обичаи), конзервативното е политичка определба што секоја година варира.
Јас сум класична жена, а ти си класичен маж, ништо не можеш да ме разбереш, па си наддаваш работи.
Па не знам ајде ќе пробаме пак.
Жената доколку го почитува мажот ќе му ги исполни сите барања, кревет кујна деца, ако не го почитува ќе го напушти.
Мажот треба да работи да ја заслужи таа почит.
Појасно е сега?

Ајде за Тиндер. Гледам и тоа бара разјаснување. Одговори ми што е примарната намена на таа апликација?

Начинот на облекување не е причина една жена да биде објективизирана и не значи дека таа сака да биде сексуализирана. Треба да се направи разлика меѓу облекување со цел да бидеш секси, убава или привлечна и желбата да бидеш третирана како сексуален објект. Искрено мислам дека ниту една жена не се облекува со намера да биде сведена на објект без достоинство.

Исто така, кога жените избираат облека што сексуално провоцира, и самите се свесни дека можат да бидат перцепирани сексуално. Тоа е чиста психологија. Но тоа пак не значи покана или согласност за било каков сексуален контакт.

Сексуалната перцепција не е исто што и сексуална дозвола. Жената може да сака да биде видена како привлечна, а истовремено да очекува почит и граници. Тоа не се исклучува меѓусебно и не треба да се претставува како контрадикција.
ova e klasika zensko mislenje, prefrli ja odgovornosta na drug.

obleci se na nacin kade sto gi stimuliras maskite nagoni i toa svesno se so cel da bides istusirana so paznja, potoa krivi gi maskite zasto te objektificiraat i sakaat samo da te izdupat.

mazite se vo greska, koga ke vidat polugola zena koja sto e zategnata do maksimum so dekolte do pod, nie treba da pomislime lele kolku e pametna, dobra i povlechena, sigurno ke mi gotvi tavce gravce cim se zememe.

ako ja ako izlezam gol nadvor i lugjevo me percepiraat kako manijak i budala, tie se krivite znaci, ne ja sto sum izlegol gol, mhm.

Ајде за Тиндер. Гледам и тоа бара разјаснување. Одговори ми што е примарната намена на таа апликација?
А која е секундарната?
Примарната намена е: Dating, Make Friends & Meet New People.

Еве признавам не знаев дека тиндер било за другарство. :icon_lol:
Па така е регистрирано, ти праша за примарна намена за да нешто ми објасниш, не прашав јас. Постои и другарство со бенефити како форма на врски во светот, на пример, па не знам зошто не би било тиндер и за другарство во случајот, ако веќе пак сакаш да се фаќаме на семантики. Многу било лесно да си "традиционален", мора да признаам. Ако продолжиш да збориш назад без некоја поента, и ќе ти врзам веќе една, па ќе ти отворам анкета да видиш дека сум бил и многу трпелив! :icon_lol:

Еве признавам не знаев дека тиндер било за другарство. :icon_lol:
Така њот ги запознава другарките на кои не е љубоморна сопругата хехехе
Се шегувам. На толку шега на моја сметка можам да правам и јас на туѓа хехе, иако за мене шега на туѓа сметка е ептен неприлепски и некул.

Па така е регистрирано, ти праша за примарна намена за да нешто ми објасниш, не прашав јас. Постои и другарство со бенефити како форма на врски во светот, на пример, па не знам зошто не би било тиндер и за другарство во случајот, ако веќе пак сакаш да се фаќаме на семантики. Многу било лесно да си "традиционален", мора да признаам. Ако продолжиш да збориш назад без некоја поента, и ќе ти врзам веќе една, па ќе ти отворам анкета да видиш дека сум бил и многу трпелив! :icon_lol:
Па не знаев, јас не сум го користела, тука ме доби на искуство, а не семантика, јас не ни помислив на другарство со бенефити како го викате тоа, веза безвеза.
Море море сум била потрадиционална од што мислев.
:toe:

Back
На врв Bottom