Криза во Венецуела

• Креатор на темата Креатор на темата Bateman
  • Време на започнување Време на започнување
После ова што се деси, таму кој и да дојде на власт нема да може да смета на војската како досега... Сеедно како да се гледа, ова е велепредавство.

Плус таму каде е еднаш пробушено... Толку е од Венецуела како суверена држава, во догледно време.
Затоа треба да се има силни институции, "национален дух" и власт со легитимитет. Ретко која земја надвор од "Глобалниот Север" го има ова и се таму каде што се.

Од цел мој живот до сега само едно имам научено. Кога некој 3 дена ти труби за едни нешто и ја убедува цела светска јавност дека Господ за јајца го фатиле. Тури му курот на тоа. Фали уште Рузвелт и Линколн да ги воскреснат :pos:

Затоа треба да се има силни институции, "национален дух" и власт со легитимитет. Ретко која земја надвор од "Глобалниот Север" го има ова и се таму каде што се.
Најмногу е до способноста на луѓето, и пошто рибата од главата смрди - очигледно е дека Мадуро бил релативно неспособен како лидер.

Во контраст на овој што гробот му го гаѓаа (од исфрустрираност):

Од цел мој живот до сега само едно имам научено. Кога некој 3 дена ти труби за едни нешто и ја убедува цела светска јавност дека Господ за јајца го фатиле. Тури му курот на тоа. Фали уште Рузвелт и Линколн да ги воскреснат :pos:
Типов ја превртe Call of duty in real!
Уште лајф-стрим на дискорд да пуштеа за шоуто да беше комплетно...

Туку како се викаше тој типот на Е..?
Еп.. еп.. не ми текнува името...
What Do I Do Omg GIF by La Guarimba Film Festival

Типов ја превртe Call of duty in real!
Уште лајф-стрим на дискорд да пуштеа за шоуто да беше комплетно...

Туку како се викаше тој типот на Е..?
Еп.. еп.. не ми текнува името...
What Do I Do Omg GIF by La Guarimba Film Festival

Европската Унија порача дека внимателно ја мониторира ситуацијата во и околу Венецуела. По 24 часовен интензивен мониторинг, ЕУ откри дека пластичното шише со вода кое го држи заробениот Мадуро, нема прописно закачено капаче според Европската регулатива

463663-rekonstrukcija-na-operacijata-maduro.jpg

Me potseti na eden Srbin na odmor, vika da ostaat avionite i milion na milion, gradi na gradi gi iame. Taka i ti, ne bilo vojskata, razuznavanjeto bilo. Ete mozhe sleden pat i oni kje se simnat od avionite i so stapovi kje se mavaat.
Arno ama nikako da doe do toa, zaso e era na informacii i tehnologija i tamu se dobiva vojnata.
Тезата е дека она беше разузнавачки успех, не воен успех.
Ти до утре да кажуваш секакви досетки пак тезата си стои.

era na informacii i tehnologija i tamu se dobiva vojnata.
Имање пари помага нели. Или уште подобро, принтер за принтање пари... Оваа војна така се доби, со корумпирање. Тоа успехот не го прави помалку вреден, но истовремено не го прави ни воен потфат а вашиве баш тоа го наметнуваат... И уште една работа. Во иднина принтерот може ќе го нема.

Им го утепаа филмот за невидливи Рамбовци и оневозможено Пво.

Само што им работеше Пвто поради дронови во Каракас.

Ocigledno nivnoto razoznavanje si ja zavrsilo rabotata, i znaelo tocno so kakva zemja si ima rabota.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom