И шо пишит кое е твоето државјанство?Vo nasite pasosi ne pisi nacionalnost tuku drzavjanstvo![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И шо пишит кое е твоето државјанство?Vo nasite pasosi ne pisi nacionalnost tuku drzavjanstvo![]()
Па оној што го потпишал Бледскиот договор.... високи политички преставници? а кои се тие? тие „имаат потенцирано“ дека го признаваат македонскиот јазик? Каде тоа во твојот сон?
добро што ти е, хипнотизиран си или што е работава „политичарите во Бугарија го признаваат македонскиот јазик“?![]()
Severdjan, ne si ni Makedonec cist, barem i vasite idoli da vikaat Republika i oni prodolzija so Severna, druze cela debata ti nema smisla, djawe citiras na sekoj clenПрегледај го приврзокот 465784
Na tvojot so pisi ?
Граганин на Република Северна Македонија,бравос.Е сега кој не предаде овие со БГ пасош или тие 8 души шо и јас ги гласав?Прегледај го приврзокот 465784
Na tvojot so pisi ?
Od ova ti e tocno samo za tie sarenokurtoncite ili po novo levicari, koi za cudo nema ni eden na forumot.Неколку пати те имам читано во подфорум политика дека ги браниш и најнебулозните политики на оваа влада, и пишуваш контрадикторни текстови против Левица, како по некој шаблонски прирачник ви се мислењата на сите.

... ајде дај податоци, која година и кои држави, за да знам кој го потпишал?Па оној што го потпишал Бледскиот договор.

Bugar, daj slikaj go tvojot da vidime so pisi vo nego. Ete jas vi go slikav mojot, vo nego pisi toa sto pisi. Bitno bugar ne pisi.Severdjan, ne si ni Makedonec cist, barem i vasite idoli da vikaat Republika i oni prodolzija so Severna, druze cela debata ti nema smisla, djawe citiras na sekoj clen
Па да, ова го објаснува бугарскиот пасош и тоа што ти се идентификуваш како Бугарин.Јас не осеќам никакви морални или патриотски чувства спрема Македонија веќе 7 години, ти чекаш инструкции од штаб како да продолжиш со дискусијата, и џабе само се вртиме у лупх
Зошто да ти дадам податоци? Влегуваш неинформирана, ми се смееш на коментарот и сега треба да те едицурам? Од околу сакам да ти кажам дека прашањето е политичко, а не историско, затоа што претходно го имаат признаено и македонското малцинство и македонскиот јазик.... ајде дај податоци, која година и кои држави, за да знам кој го потпишал?![]()
...дур да чекаме одговор, ја прашав ВИ :Прегледај го приврзокот 465784
Na tvojot so pisi ?

I na Afrim i na Bujar, i na Milos istoto go pisi. Deka imam drzavjanstvo takvo i takvo. Da imav francuski pasos ke pisi deka imam francusko drzavhsnstvo.Граганин на Република Северна Македонија,бравос.Е сега кој не предаде овие со БГ пасош или тие 8 души шо и јас ги гласав?
... кој вика дека не сум информирана, само сакам да си прецизен, па ќе ти дадам одговор, вака само „Бледски Договор“ ништо не значи!Зошто да ти дадам податоци? Влегуваш неинформирана, ми се смееш на коментарот и сега треба да те едицурам? Од околу сакам да ти кажам дека прашањето е политичко, а не историско, затоа што претходно го имаат признаено и македонското малцинство и македонскиот јазик.
... кој вика дека не сум информирана,
Па...јас.Влегуваш неинформирана,
Na site pasosi toa go pisi, ili na skoro site. Jbg 180 i kusur drzavi ima na planetata, ne mozam da znam za site, ali na povekjeto da....дур да чекаме одговор, ја прашав ВИ :
„Бугарскиот пасош нема поле за евидентирање на националност или етничка припадност; во него се евидентира државјанство (бугарско), лични податоци (име, датум, место на раѓање) и други технички податоци, но не се врши класификација по етничка припадност или нација. Евидентираните информации се фокусираат на државјанството, што е правниот статус на лицето, а не на неговото/нејзиното етничко потекло.“
или оригинал по булгарски:
Прегледај го приврзокот 465785