Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво
Пасошот ми е за обнова
Дали може да се сликам овде во кпнзулативе кај нас или морам да одам софија

zdravo

dali mozi nekoj da mi kazi od iskustvo ako ukazot pisi deka e praten vo ambasada za kolku vreme stiga vo ambasada i ako go zemam od ambasada dali mozi da brkam rabota da odam vo sofija za pobrzo da go zemam pasosot.

vo bitola i skopje ukazite gi prajkat elektronski i se ode koga sakate
ke se prijavete na adresa i ke cekate 3-4 meseci da stigne pismoto do opstinata vo bugarija

Zdravo decki,

Moze malce glupo pitanje ali kako proveruvate statusi lately?
https://mjs.bg/home/index/95bc015d-ae9b-4474-8228-e8925ae55fdf => https://publicbg.mjs.bg/BgInfo

Nov link so ne e dokumentiran (ili pa ja sum ispustil)?
Pozdrav

Легнале Бугарите на брашното.
На линкот кој го постиравте, има освен на Бугарски јазик, има и на Англиски, Српски, Украински и Турски јазик.
Долго време во Бугарија одбиваа за Турски јазик, ама еве ова им е првата интернет страница од некоја установа од државно ниво на која почнале со можност текстовите да ги има и на Турски јазик.

Дали е ова почеток само и ќе следуваат и други институции кои ќе почнат со употреба на Турски јазик во материјалите и текстовите, останува времето да покаже.

Немаат на кирилица, туку на латиница е опцијата за верзијата на Српски јазик на страницата.

За мене лично е без логика, ако некој веќе аплицира за државјанство на било која држава, тој некој веќе треба да го владее сосема на солидно ниво јазикот на таа држава и да знае да чита на јазикот на таа држава.

Дечки дали нешто се има инфо зошто publicbg.mjs. не функционира веќе некое време?

Дечки дали нешто се има инфо зошто publicbg.mjs. не функционира веќе некое време?
Во периодот од 24.12.2025 до заклучно со 04.01.2026 година, пристапот до модулот за закажување термини за поднесување документи и водење интервјуа со кандидати за промена на државјанство, како и до модулот за закажување термини за добивање сертификати согласно член 37 од Законот за бугарско државјанство, ќе биде прекинат поради потребата од техничко одржување и прилагодувања на автоматизираниот информациски систем на Дирекцијата за бугарско државјанство во врска со воведувањето на еврото во Република Бугарија.

Здраво, 76*/2023, статус, мислење некој до каде е? Линкот не фунционира.

Здраво, 76*/2023, статус, мислење некој до каде е? Линкот не фунционира.
Mislam deka nad 8000 nekade bea preminati na finalen status pred Novata Godina. Bar taka beshe objaveno na ruskata fejsbuk strana. No ako ne si bi trebalo denovive da preminesh na finalen status.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom