Кое е твоето контроверзно мислење? (ТЕМА 9 - @FORZA ACM : Хомосексуалноста, LGBT и пропагандата за истата треба да се криминализираат во Македонија)

Дали хомосексуалноста, LGBT и пропагандата за истата треба да се криминализираат во Македонија?

• Да

• Не

• Воздржан

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Нема ништо достоинствено во тоа да се откажеш од она што ти е во дамарите. Они веќе се откажале од достоинството. Да питам за леб па нема да кажам дека сум Бугарин! Попрво би се убил.
sekoj svoeto zlaten, eventualno ke sfatite deka nema da imame pet zivoti pa ovoj ke si go frlime vo kanta i ke se lupame vo gradi deka sme makedonci (od novo severxhani) dodeka friziderite ni se prazni, zadolzeni, pokradeni, so najuzasno obrazovanie, zdravstvo i infrastruktura vo Evropa.

nemam bugarski pasos, nitu planiram da izvadam, ama skroz mi e razbirlivo zasto lugje izvadile i nema da gi sudam.

ne mozam ja da sudam nekogo kogo drzavata ne mu ovozmozila moznost za normalen zivot, edukacija i institucii sto e osnova na sekoja drzava, pa izvadil pasos i zaminal na pecalba kade sto tie elementi gi ima.

vinata trazete ja vo politicarite, vo drzavata, ne kaj tie sto izvadile pasosi.

sekoj svoeto zlaten, eventualno ke sfatite deka nema da imame pet zivoti pa ovoj ke si go frlime vo kanta i ke se lupame vo gradi deka sme makedonci (od novo severxhani) dodeka friziderite ni se prazni, zadolzeni, pokradeni, so najuzasno obrazovanie, zdravstvo i infrastruktura vo Evropa.

nemam bugarski pasos, nitu planiram da izvadam, ama skroz mi e razbirlivo zasto lugje izvadile i nema da gi sudam.

ne mozam ja da sudam nekogo kogo drzavata ne mu ovozmozila moznost za normalen zivot, edukacija i institucii sto e osnova na sekoja drzava, pa izvadil pasos i zaminal na pecalba kade sto tie elementi gi ima.

vinata trazete ja vo politicarite, vo drzavata, ne kaj tie sto izvadile pasosi.
I ne samo toa!
Drzhavata gi dovela do taa odluka!

Не е точно дека не направиле штета. Баш заради сите нив, меѓу другото, денес Бугарија ни става вето за влез во ЕУ.
Tocno ama steta e pred toa napravena, mnogu porano. Ova e sega domino efekt.

Не е точно дека не направиле штета. Баш заради сите нив, меѓу другото, денес Бугарија ни става вето за влез во ЕУ.
Секако ќе ни стаеше вето, вака си има нешто што плус да збори. Инаку првично народ вадеше за да увезе и вози ефтина кола од Бугарија. Лично знам некои што извадија уште во 2006та и 2007ма пасош првично за ова и тоа на самите почетоци кога влезе Бугарија во ЕУ. Ден денес работат само во Македонија и немаат никаква намера да се иселат ама си имаат резерва зашто иднината на државичката ни е матна. Во моја близина би рекол е дека процентот на тие што им трбаше за да се оправат економски е помеѓу 60%-70% додека другото извади чисто за да има или за кола да увезат.

Пола сегашни и бивши функционери се со бугарски, кои патем ги имате гласано, ама ќе плукаме по обичниот човек. Никој не се осетил бугарин па извадил пасош. Секој што извадил извадил од финансиски причини. Забележувам некој патерн дека најголемите противници на бугарските пасоши се луѓето од големите градови, каде што вака така можностите за вработување се поголеми. Идете во истокот во мал град и објаснете на жена што до пред неколку години земала 7000 во конфекција, на рака. Иди објасни и како ќе ги школува децата и ќе гради дом.
Ми се гади од вашата себичност и дволичност. Распнете ги на крст сите со бугарски пасоши, утре гласајте за ВМРО/СДСМ.
Како што кажав, 100% сум сигурен дека не знаете како функционираат работите на “Блискиот Исток”, каде мора ама мора да си член на партија за да работиш нешто за минималец. Нема да дозволам некој што до вчера бил со двојки утре да ми биде шеф. Нема да дозволам да ме уценуваат дали ќе идам на митинг или не само за да работам. Уште пред да заминам знаев на каде оди државата. Сите знаевме. Џабе се муабетите, а проба ли? Кај да пробам? Не е ова Скопје, мал град со едно работно место според струка и за да го добиеш мора да лижеш. Множете ме со 0, ме боли кур. Како што кажа @HoT iCe, јас сум го избрал другиот пат, каде што сам ќе си пресудам. Касно е да си играме на патриоти, кога веќе 30 години тие што ги бираме не ебат и се вртиме во круг. Не ми е срам за тоа што го пишувам, затоа што не знаете каков ми бил животот. И не сум го избрал полесниот пат, сум го избрал патот во кој нема да трпам неправди, шиптаризација, горење у диско, крадење и мито, празни ветувања.

Последно уредено:
kakvi severnokorejski razmisluvanja ima tuka, toa e zalno.

ajde, da im go nacionalizirame imotot, da gi besime familijarno i da im gi sterilizirame decata zatoa sto roditelite zele bugarski pasos zatoa so drzavava e tinja kade sto se prezivuva, a ne se zivi.

sto napravi drzavava za da spreci zemanje na bugarski pasosi, dali im ovozmozi vrabotuvanje, normalni plati, egzistencija, kvalitetno obrazovanie i zdravstvo za istite da nemaat potreba da se omalovazuvaat sebesi i pretcite po ambasadi tvrdejki deka se nesto sto ne se?

eden, ama eden ne poznavam da zel bugarski pasos, a da ne bilo od egzistencijalni pricini i moznost za rabota vo stranstvo.
Па јас познавам минимум 5 семејства на кои државата им овозможи и вработувања, и нормални плати (некои од нив, се сеќавам, пред 15 години имаа плата неколкукратно повисока од денешната просечна во Македонија), па пак извадија бугарски пасоши, се продадоа и заминаа.

@HoT iCe, не е овде проблем причините зошто си сакал да заминеш, тоа е твоја работа. Секоја држава има дијаспора, јас сум заминал, знам многу луѓе од држави како Америка, Англија, Австралија, Шпанија... кои заминале од нивните држави во држави кои не се на исто ниво и во кои заработуваат помалку отколку што би заработувале дома. Решиле од некоја причина да заминат, нивна работа.

Прашањето е: зошто со БГ пасош?

Пола сегашни и бивши функционери се со бугарски, кои патем ги имате гласано, ама ќе плукаме по обичниот човек. Никој не се осетил бугарин па извадил пасош. Секој што извадил извадил од финансиски причини. Забележувам некој патерн дека најголемите противници на бугарските пасоши се луѓето од големите градови, каде што вака така можностите за вработување се поголеми. Идете во истокот во мал град и објаснете на жена што до пред неколку години земала 7000 во конфекција, на рака. Иди објасни и како ќе ги школува децата и ќе гради дом.
Ми се гади од вашата себичност и дволичност. Распнете ги на крст сите со бугарски пасоши, утре гласајте за ВМРО/СДСМ.
Kolku od niv pisuvaat ovde so dupli akaunti za izbori, ne si ni svesen. Zatoa se prvi so prst sprema site drugi posebno na forumov kade site se ostvareni, uspesni, mili na majka. A ustvari zaposleni partiski, dzabolebarat po shalteri i komisii. Nego aj, bugarskite pasosi in se krivi.

Ne ni mislev da te diskreditiram tuku sakav da ti ukazham deka ostvareni lichnosti poinaku razmisluvaat
А по кој основ некој кој нема деца е неостварена личност?

Не мора да ми одговориш, да не одиме офтопик, само внимателно бирај ги зборовите.

Па јас познавам минимум 5 семејства на кои државата им овозможи и вработувања, и нормални плати (некои од нив, се сеќавам, пред 15 години имаа плата неколкукратно повисока од денешната просечна во Македонија), па пак извадија бугарски пасоши, се продадоа и заминаа.
Da be zlate!
A tie semejstva gledaat kako decata od komshiite zavrshile za Inzhineri,Lekari i sl. I den denes rabotat na dogovor i ne im se vodi stazh i gi ucenivast glasaj za.mene oti ce letash.
E zatoa ja zduvnale , ne sakaat i nivnite deca da bidat vneseni vontaa mashinerija za unishtivanje na se.

Ili mislish zata gi rajgale za nekoj Zaev i sl. na nego da gradi 42 katnici a tie leb suv da jadat?

@HoT iCe, не е овде проблем причините зошто си сакал да заминеш, тоа е твоја работа. Секоја држава има дијаспора, јас сум заминал, знам многу луѓе од држави како Америка, Англија, Австралија, Шпанија... кои заминале од нивните држави во држави кои не се на исто ниво и во кои заработуваат помалку отколку што би заработувале дома. Решиле од некоја причина да заминат, нивна работа.

Прашањето е: зошто со БГ пасош?
Zosto e najlesno, ne ti treba viza i so edna prijava vo germanska opstina, ti teras bez problem. Ne ti treba prodolzuvanje vizi, jazik i trista proceduri.

А по кој основ некој кој нема деца е неостварена личност?

Не мора да ми одговориш, да не одиме офтопик, само внимателно бирај ги зборовите.
Neostvaren kako roditel mislev.
Mislev kontekstot e jasen

Пак истото го верглаш. Реков погоре дека лично познавам минимум 5 фамилии кои се иселија од тука иако беа над сите просеци во државава по примања.

dali zaminaa vo Bugarija ili vo drugi stranski drzavi?

im ovozmozi li drzavata cist vozduh, funkcionalni institucii, idnina za nivnite deca, kvalitetno obrazovanie za nivnite deca, zdravstvo, normalni patista, adekvaten praven sistem?

mora da ziveeme vo paralelni univerzumi, bidejki jas kaj sto ziveam, zalutan metak ubi 2 godisno dete pred nekoj den, licnost koja sto so avtomobil ubi devojce na 20tina godini dobi 2 godisna zatvorska kazna, edno od 10 bebinja umiraat poradi aerozagaduvanje, itn.

vie tuka se ponasate kako drzavava da ovozmozila nekoi uslovi za normalen zivot, pa ete narodot bez pricina vadi pasosi i bega od ovde, daj ve molam bidete seriozni i otvorete malku oci kaj ziveete.

Zosto e najlesno, ne ti treba viza i so edna prijava vo germanska opstina, ti teras bez problem. Ne ti treba prodolzuvanje vizi, jazik i trista proceduri.
Гледаш, во ова е проблемот. Има и други начини, само е малку потешко, а тебе ти било полесно да одиш и да кажеш дека дедо ти е Бугарин, отколку да се помачиш со процедури, или да пробаш некаде каде што е полесно со МК пасош. Најмалку што вие кои извадивте пасоши можете да направите, е да си го решите престојот и визите со македонските пасоши кои се уште ги имате, а потоа да ги вратите или искинете бугарските.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom