јас од 4-5 години сам сум функционирал по дома. Сум имал баба и дедо но они не се замарале со мене ко сега децава све по газот да им идеш нон стоп, сам за себе све сум се занимавал по дома со најразлични хобија.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Немаш за џабе IQ од 137. Остај тоа ти, на другите децата им се со просечна интелигенција, мора да се трча по нив, не се како тебе надарени.јас од 4-5 години сам сум функционирал по дома. Сум имал баба и дедо но они не се замарале со мене ко сега децава све по газот да им идеш нон стоп, сам за себе све сум се занимавал по дома со најразлични хобија.
Zatoa sto imanjeto na 1 ili 9 deca ne i menja nejze, kvaltietot na zivot kje i ostane ist. Lugjeto sakaat deca samo ako zivotniot stil im ostane ist, bez da zrtvuvaat nesto sto imale prethodno. No takvo nesto za 90% od populacijata e nevozmozno.Само тој што останал сам со деца знае колку е тешко да се изгледа едно а камоли повеќе, зборам прво за физичка исцрпеност, психичка и после тоа финансиска. Сите вие што брчите од страна а не сте останале пет минути насамо со бебе и немате една пелена сменато, мама меси тато носи, вашите мислења се немеродавни на таа тема.
Јас не знам кој родител не сака деца ако се има услови за такво нешто.
Запрашајте се зошто жените на фудбалерите имаат по цела сурија деца, па и јас да сум Георгина на Роналдо десет деца ќе родам и ќе се бунам за уште.
Легнувај Стефке в кревет доста се објаснуваш, оти црно ти се пиши за некој сат
Vikas ne se zalis, ama se zalisКако е Вања една во илјадници ? Колку случаи има неевидентирани од полов напад, еден куп манијаци шетаат, ќе ти се згрози да знајш. Нема да те нападни арап ама можи онака куче да те изеди на сред бел ден, дневно во Битола има по еден два случаи напад од куче скитник, па ти оди пуштај мало дете само.
Колку деца на пешачки ги изгазија изминативе години ?? И тоа од шофери малолетници, пијани, дрогирани и шо ти јас знам, порано не возеше кола секое едно шанкуре, ќе ја земеше колата на татко ти ама ќе јадеше ќотек како магаре, сега очите шестки ми се отворени кога преминувам улица оти секоја будала кола вози..
Најбитните работи, болдираните, ги имаш, да ги немаше, немаше тука празни демагогии да тераш.
Ти се погодила заедницатаабе речи си дека ви го чуваат детето не е ништо страшно да се кажи, ти го изгледале баби дедовци, а мене ми велиш едно дете не знајме да исчуваме, јас која се спаковав со се две месечно бебе и практично цел живот си го спакував и заминав во непозната држава, научив јазик, без финансиска помош, без родителска помош, го гледам и тоа дете буквално има се.
Мене не ми иди мајка да ми го причува детето за јас и сопругот да имаме секс, не ми го капи свекрва ми, не ми го чува никој за да излезам да прошетам, сегде го носам со мене, како пајтон, пазарам со се него, шетам со него, по доктори со него, по гости со него, сегде.
Ти ќе го однесиш кај мама и ќе се наспиеш како вол викендот, ние немаме спиено оет месеци
Да имаш родителска помош за одгледување деца и те како менува, јас одлучив да немам, го одбрав потешкиот пат ама не жалам
И убо ми е.
Ti svesno si otisola podaleku od niv u stranstvo.Абе кров падна пред некој ден на сред улица кај што преминуваат деца ти ми викаш општата безбедност е добраVikas ne se zalis, ama se zalisTi svesno si otisola podaleku od niv u stranstvo.
Btw makedonija e seuste prilicno bezbedna zemja. Vanya imase 14 godini, koga vekje decata sekako vekje si dvizat sami. Takvo nesto mozhe da ti se desi i na 25 godini i na 40, nekoja budala da te utepa. Toa nema vrska so opstata bezbednost, koja e dobra kaj nas.
Neka naselat pa kje pravime maubet. Toa deka nesto se ima smeneto u pogled na bezbednost od koa nie rastevme, se samo demagogii.Абе кров падна пред некој ден на сред улица кај што преминуваат деца ти ми викаш општата безбедност е добра
Деца живи изгореа во дискотека, и ред други работи кои се случија изминативе години кај што беа млади засегнати.
Дека не е Македонија како на запад тоа знаеме ама со оваа влада и запад ќе го претицаме, нека се населат мигранти па баш ме интересира како вукојебина како Македонија ќе се справи со нив, сиромашна земја кај кај што не функционираат никкави закони плус мигранти, фантастично
КАко нека населат, па во Битола има еден куп Непалци, можеби не се илегални мигранти ама тек смо почели.Neka naselat pa kje pravime maubet. Toa deka nesto se ima smeneto u pogled na bezbednost od koa nie rastevme, se samo demagogii.
Primer muabetov so decata u diskoteka, apsolutno nema vrska so muabetot so go pocnavte, tuku kolku da se tropne neso nepovrzano.
Ah beКАко нека населат, па во Битола има еден куп Непалци, можеби не се илегални мигранти ама тек смо почели.
Муабетот со децата е момент за да се запрашаме како идните млади ќе растат во небезбедна држава кај што одење во диско можи да заврши фатално оти општата безбедност таму не ги исполнува критериумите, и 90 % од кафичите се исти, само да се молиме да не се повтори такво сценарио никогаш повеќе.
muabetot mu bese deka mali deca mozhe da se vratat relativno bezbedno doma od skolo sami, so e tocno, i ja se vrakjav i den den se vrakjaat vo malo kaj mene i sedev pred tv i gi chekav moite. Татко ми дал 30% од станот другото си е од мене и кредит кој јас сум го плаќал. Бев спремен да земам кредит на 30год, дури и за таков кредит имав поднесено и одобрено. Ама утрото кога отидов се да потпишам татко ми рече не се глави еве ти од мене, што испадна фер. Секој татко кога би имал би го направил тоа.И овај другиот не е за жалење толку, пола стан татко му му го купи, и бравос, си имал си искористил, рмбал една година Америка, јак кур искрено, цел живот по држави го поминав со куферите во раце за да си задоволам мои критериуми.
Му поможиле неговите да го реши станбеното прашање кое е клучно во денешно време, а штом му помогнале таму гарант му помагаат и за други трошоци, што е за почит од нивна страна, да живееја со жена му и мало бебе во две соби со свекор и свекрва, да седеше жена му со цицката изваена по цел ден и бебето под мишка над тенџере ручек да прај наместо да оди на ручек кај старите ќе ја прашав дали ќе сака второ дете.
Затоа реков од страна е многу лесно леблебии да се јадат, секој си знае за себе.
Ај сеа и ти со вмровските муабети...Ah bemuabetot mu bese deka mali deca mozhe da se vratat relativno bezbedno doma od skolo sami, so e tocno, i ja se vrakjav i den den se vrakjaat vo malo kaj mene i sedev pred tv i gi chekav moite.
Deka mozhe da ti padne cigla vrz glava, da te zgazi kola, i tn, moese i togas i sea. Apsolutno niso se nema smeneto tuka.
Kako stigna muabetot do migranti, i Kocani, samo ti si znaes. Ne mora da zastanes tuka, produzi za vozduhot ili whatever, ama ne bese toa muabetot.
Се капка во една кофа во споредба со тие што постоеле, а веќе не постојат.За да дојде до таму, имаш многу поголеми предизвици што порано не постоеле.
Toa e sekako taka, koa kje stigne do 4to e polesno, megjutoa tuka bese izvaden tezok od gz muabet, pa morav da gi rascistam nebulozite.Не е безбедноста нарушена од повеќе киднапирања или манијаци, нив секогаш ги имало. Иако и на ова поле е поразлично бидејќи порано се знаевме секој со секого и знаевме кои припаѓаа во групата забегани/манијаци/наркомани што може да направат беља. Сега 100 луѓе се менуваат во маалото/населбата/зградата за месец дена, првите комшии не си ги знаеш.
Нарушената безбедност во Скопје доаѓа воглавно од сообраќајот. Непостоење на тротоари како главен проблем, мора да одиш по улица. Од две ленти, имаш само 1/3 лента слободна, дека сите паркираат од двете страни. Милијарда коли и тоа дупло поголеми од оние во 90-тите (секој трет вози гигантски џип), непостоење на закони при возење, дечурлана од 18 години возат коли од 100.000 евра, влага во кривина со 100 на саат.
И секако, проблемот со уличните кучиња. И јас ко дете мака мачев со улични кучиња, ама се броеа на прсти и знаевме каде може да те начекаат. Сега секој ден се истураат сурии кучиња и тоа од боречкиве што шпониве ги рваат по планинскиве села. Не е сеедно кога гледаш по 7-8 кучиња големи ко магариња како си шетаат по улица во чопор. Тебе ќе ти е страв, а не на мало дете.
И пак ќе кажам, вие зборувате за деца што се веќе основно над 4 одделение. За да дојде до таму, имаш многу поголеми предизвици што порано не постоеле.