Демографија

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување
Абе гуско ти имаш бебе и ние кога беше бебе и кога не спиевме не го носевме детото кај баба му. Тоа почнува во подоцнежните фази, ајде ќе стигнеш и ти таму.
И не ги преувиличувај многу работите, 99% од деновите во годината тоа си спиело дома со нас.
Не го носевте на спиење ама секој ден на гости кај баба дедо или обратно ;)
Помош додека беше бебе имавте, помош за стан татка да е здрав и жив, ти реков седи сус, ти се погодиле старите од двете страни и сам викаш, еден ручек во неделата максимум ако прави женати дома, гарант и сметки плаќаат, познато

Прифатлив е и твојов предлог. :)
Ама од данокот не се откажувам. Види подобро е и за кучкарот/плаќачот на данок за „несекање одговорност“... Верувај сега Германецот да го прашаш дали е подобро да му земале повеќе данок за да има повеќе деца - или да мора да работи до 75 години за да иде во пензија - дека попрво данок повеќе би плаќал. И да не сакаат деца, пак сакаат во пензија да идат. Во сечиј интерес е.
Автоматски споено мислење:

Друже, шлепери сум растоварал, па на смена сум идел, па на шанк сум работел. Кога ти требаат пари и нема кој да ти ги даде, ќе го испотиш газот. И ќе видиш како се вади лебот, ќе се потрудиш да можеш да работиш нешто што повеќе се плаќа за нормално време на работа... Или па ќе тролаш/кукаш по форуми/инста/фејсбук дека не се можело да имаш деца ако не ти ги чувале родителите. Дека морало боловање да земаш кога детето ти вадело заби, ненаспан не се работело. Итн, итн.
Автоматски споено мислење:

Јас?? Никого не сум прозивал јас да пишува за ништо (не па за деца и за лични работи).
Ама еве тебе ќе те прозвам - да идеш да се eбeш со ужарено железо.

Који ти је куpац бре ничим изазван овде на клизачи со ад хоминем да ми јадеш гoмна за лични работи, да правиш филмови за мои деца како сум ги чувал или кој мене ми ги чувал или како требало да ги чувам? Ич кyp да не те боли, дискутирај како човек или иди eби се. Уствари иди eби се. Се гледа дека не си дојден за нормален муабет ко човек да правиш.

Интересно е како човек ќе спомне даночење на фрикови, и одма фрикови искачаат над површина а никаде ги немало до тогаш. Озбилно ќе земам да им напишам по партииве, ќе се најде некој да поентира со ваков референдум... Уфф какви квичења ќе има.
Извини друже, не знаев дека баш до толку ќе те погодам у центарот. За даночење, треба да се даночнат сите што имаат помалку од три деца. Штета што тука ќе влезат сите, ама баш сите што теоретски се залагаат за наталитет.

А ти друже од авион се глеа дека нема
уствари ни едно дете. Сите твои мислења на темава се теоретски, гуглани, а ти уствари со бебе сам не си поминал ни 5 минути, не да си имал твое бебе. Апла се глеа дека поим немаш што значи тоа у реалноста, заглавен си у некои твои теории и статистики.

Другиов дечко бар си беше искрен и си кажа дека само едно дете има и колку му е сменет животот и колку рнгање ко вол е потребно и дека треба да забораиш на кафани и претходен живот и да се помириш со 20 те кила плус на жената и со непроспиени ноќи ..ти братче само демагогии кажуваш...си прошол ти покрај деца да бидеме реални

Извини друже, не знаев дека баш до толку ќе те погодам у центарот. За даночење, треба да се даночнат сите што имаат помалку од три деца. Штета што тука ќе влезат сите, ама баш сите што теоретски се залагаат за наталитет.

уствари ни едно дете. Сите твои мислења на темава се теоретски, гуглани, а ти уствари со бебе сам не си поминал ни 5 минути, не да си имал твое бебе. Апла се глеа дека поим немаш што значи тоа у реалноста, заглавен си у некои твои теории и статистики.

Другиов дечко бар си беше искрен и си кажа дека само едно дете има и колку му е сменет животот и колку рнгање ко вол е потребно и дека треба да забораиш на кафани и претходен живот и да се помириш со 20 те кила плус на жената и со непроспиени ноќи ..ти братче само демагогии кажуваш...си прошол ти покрај деца да бидеме реални
И овај другиот не е за жалење толку, пола стан татко му му го купи, и бравос, си имал си искористил, рмбал една година Америка, јак кур искрено, цел живот по држави го поминав со куферите во раце за да си задоволам мои критериуми.
Му поможиле неговите да го реши станбеното прашање кое е клучно во денешно време, а штом му помогнале таму гарант му помагаат и за други трошоци, што е за почит од нивна страна, да живееја со жена му и мало бебе во две соби со свекор и свекрва, да седеше жена му со цицката изваена по цел ден и бебето под мишка над тенџере ручек да прај наместо да оди на ручек кај старите ќе ја прашав дали ќе сака второ дете.
Затоа реков од страна е многу лесно леблебии да се јадат, секој си знае за себе.

Супер логично. Значи според твојот ќе-јадам-гомна-за-луѓе-што-не-ги-познавам пристап, едно што е скроз јасно е тоа дека јас се залагам за да ме даночат. Пошто според тебе немам деца а барам даночење за немање деца. Односно во пракса има две можности: Или влагам во категорија каде нема да ме даночат, или па доволно верувам во тоа што кажувам да сум спремен да платам за тоа.

Тоа е контекстот позади твојов јас-знам-сѐ настап. Тие две варијанти погоре.
Но што произлегува како заклучок па сеедно која варијанта е вистинита? И во двата случаи е истиот заклучок: Дека имам интегритет во тоа во што верувам и за што се залагам.

И тука идеме до важен момент: Што е твојот став уствари?
Мислам имаш став? Не си ваљда дојден само да јадеш гoмна и кога навредуваш да ти кажуваат да се онадиш со ужарено железо?

Па ајде да го чуеме твојот став поповод тезава со даночењето. Па да видам со што си имам работа и дали имаш некаква позадина па макар идеолошка. Пошто или имаш став или си дојден стриктно за тролање и за јадење гoмнa.
Дотогаш и без разлика на сѐ, ти кажав што да правиш со ужарено железо? Чинам дека ти кажав.

Супер логично. Значи според твојот ќе-јадам-гомна-за-луѓе-што-не-ги-познавам пристап, едно што е скроз јасно е тоа дека се залагам за да ме даночат пошто според тебе немам деца а барам даночење за немање деца. Односно две можности се во пракса, или влагам во категорија каде нема да ме даночат или па доволно верувам во тоа што кажувам да сум спремен да платам за тоа.

Тоа е контекстот позади твојов јас-знам-сѐ настап. Две варијанти.
Но што произлегува како заклучок па сеедно која варијанта е вистинита? Дека имам интегритет во тоа за што се залагам.

Што е твојот став уствари?
Мислам имаш став? Не си ваљда дојден само да јадеш гoмна и да ти кажуваат да се онадиш со ужарено железо кога навредуваш?

Па ајде да го чуеме твојот став поповод тезава со даночењето. Па да видам со што си имам работа и дали имаш некаква позадина па макар идеолошка. Пошто или имаш став или си дојден стриктно за тролање и за јадење гoмнa.
Дотогаш и без разлика на сѐ, ти кажав што да правиш со ужарено железо? Чинам дека ти кажав.
Мојот став за даночење е дека треба да се даночат сите што имаат помалку од три деца.

А вакви ко тебе што на сасвим 15ти теми, теми за улични џукели смараат рандом луѓе колку деца имале а тука на тема демографија падавичарат коа некој ќе ги праша колку деца имаат откако искењале некои глупи мислења како сите треба да праат сурија деца за да ја оправаат демографијата во вукојебината со име Северна Македонија, е вас не само што би ве оданочил него би ти дал и едно бебе недела дена да го чуваш да видиш колку е реалноста е поинаква од тоа твоите ретардирани статистики. Пошо ја глава сечам дека ти сам со бебе немаш поминато ни пола саат.

Само тој што останал сам со деца знае колку е тешко да се изгледа едно а камоли повеќе, зборам прво за физичка исцрпеност, психичка и после тоа финансиска. Сите вие што брчите од страна а не сте останале пет минути насамо со бебе и немате една пелена сменато, мама меси тато носи, вашите мислења се немеродавни на таа тема.
Јас не знам кој родител не сака деца ако се има услови за такво нешто.
Запрашајте се зошто жените на фудбалерите имаат по цела сурија деца, па и јас да сум Георгина на Роналдо десет деца ќе родам и ќе се бунам за уште. :)

Легнувај Стефке в кревет доста се објаснуваш, оти црно ти се пиши за некој сат

Мојот став за даночење е дека треба да се даночат сите што имаат помалку од три деца.
ОК, по мене две деца. Ама ќе се согласам и со три како услов.
И дотука би можеле да се разбереме како луѓе, ама...

А вакви ко тебе што на сасвим 15ти теми, теми за улични џукели смараат рандом луѓе колку деца имале а тука на тема демографија падавичарат коа некој ќе ги праша колку деца имаат откако искењале некои глупи мислења како сите треба да праат сурија деца за да ја оправаат демографијата во вукојебината со име Северна Македонија, е вас не само што би ве оданочил него би ти дал и едно бебе недела дена да го чуваш да видиш колку е реалноста е поинаква од тоа твоите ретардирани статистики. Пошо ја глава сечам дека ти сам со бебе немаш поминато ни пола саат.
Е сега идеме до проблемот. Ако јас кажам дека за мене моите деца и мојата сопруга се лична работа за која не сакам да зборувам на јавен форум со непознати - на тоа нормален човек ќе каже „во ред“ и нема да кења како нетачен.

Но ти очигледно не си нормален. Така да стварно ич кyp да не те боли тебе колку деца имам, како сум ги чувал, колку кила тежела жена ми и пун кур други лични работи кои се твоја работа. Посебно не кога ќе нагласам дека нема да зборувам за тоа со тебе и не овде.

Тоа за кучкари и ливадари/ки, тоа се дискусии за на други теми. Ако имаш нешто за тоа да кажеш, кажи таму.

Чекај. Ти тоа наводно смарање на борците за кучешки права - го споредуваш со ова мене што ми го правиш за деца и за жена?
Ај бе доста е губење време со такви како тебе. Иди... Иди знаеш што да правиш со ужарено железо.

Токмак, кое време беше тогаш кое време е сега, да буквално деца крадат за жал, Вања не ја отепаа пред влез бе ???? Кај живејш ти бе, во кома да не беше 20 години па сега вака се понашаш.
Колку е криминалот расцветан сега за разлика од тогаш. Ги оставаш во градинка и ги земаш вели хахах, а што кога детето ти е болно и не ти го примаат во градинка, курле ќе ти го чува ?
Не лупетај дечко, везе немаш.
Е ова е пресмешно.
Па во 90тите и после 2001 имаше таков страв од крадење луѓе за органи во жолтата куќа. Реален страв, сеуште има луѓе што се бараат.
Знаеш статистички колку е ретко да се случи нешто како сп Вања?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom