Фан Клуб: Интер

Ова сабајле со Џонтра зборевме, глеам се спомнуваат имиња ко Викарио, Микарио, што ќе ти се такви голмани кога го имаш Мартинез кој веќе е вклопен во тимот и брани одлично кога и да добие шанса. Носење голман би сфатил само ако носат некој јак голман, а Мартинез да си остане број 2, во спротивно само џабе ќе фрлаат пари.
Па не знам некој класа голман што е достапен на пазарот, а овие другите што се споменуваат се можеби и ниво под Мартинез, а ќе фрлаат еден куп пари. Наместо тоа нека даваат кеш за други по критични позиции во тимот.

Па не знам некој класа голман што е достапен на пазарот, а овие другите што се споменуваат се можеби и ниво под Мартинез, а ќе фрлаат еден куп пари. Наместо тоа нека даваат кеш за други по критични позиции во тимот.
Тер Штеген.

Све ок од постот ама вчера не се истуривме од шанси. Имавме во второ 2-3 добри прилики и тоа беше тоа, Гери со глава, Де Фрај со глава, Димарко волејот и одприлика тоа беше тоа, далеку од истурање од шанси.
Еве ти плус две - Ди Марко шут и одбиена од противнички играч, голманов се фрла на другата страна, топкава падна 20 сантима лево од стативата и плус Лаутаро имаше јак удар ја фана голманот.
Штета вие арена само головите и пеналите ги закачиле инаку они имаат extended highlights ќе ти текне.
Најјакиот изговор во последните 5 години, "противничките голмани се повампируват против Интер".
Па еве да одиме со реален муабет тогаш, Мањан не се повампири, вообичаено е така одличен, исто и вчера против наполи беше така вообичаено добар па од рака му испаднаа топките.
Не лупетај човек, никој не го рекол тоа у групава никогаш. Има утакмици кај шо голманите се повампируат, тоа е нормално, се деси и кај Сомер со Барса лани.
Едноставно шо викаме е дека годинава немаме фудбалска среќа генерално земено.
Имаме игра, креираме шанси, имаме шутеви, имаме и голови, а не е да речеш дека поединечен фудбалер многу промашува, сите имаат шанси. На некои утакмици тоа се материјализира како со Јуве 4 комада, на други кај што па ќе речам сме немале среќа не се материјализира како со Милан.
Со Милан не се реализираше оти на Мањан му беше денот, со Јуве па нашиов голман потфрли и прими лесни голови. Да ја имавме таа среќа да бранеше Сомер како со барса Јуве ќе беа 4-0 тепани, да не беше Мањан немаше да го изгубиме дербито. Ама пак ќе речам тоа е фудбалот, тоа е таа фудбалска среќа ако те служи супер ако не е вака ќе тепаме празна слама.
Еве на друга утакмица ми текнуе, со Порто во ЛШ пред 3 години, среќа у газ имавме, се отепаа од шанси, а за голманов шо се повампири наш 50 милки им исцицавме на Јунајтед, грев е и шо се смеам како ги преебавме.

Не знам уште колку шанси се потребни за гол. Претходно пишав дека на секои 4-5 сериозни даваме гол ама денеска изгледа ќе треба 10.

Phew, ама заслужено.
Добар Зиелински добар Енрике. Овие нешто во задње време се наметнуваат. Со Зиелински во средина сме баш таман.

Браво за Пио, ја додаде сталожено до Лаутаро за голот, да беше Барела или било кој друг таму таа топка ќе леташе преку стадион. Заслужени 3 бода.

МОТМ Самарџич
Ofsajd bese toa gore ako ne se lazam, taka da ke go ponistea toa ako bese gol.

Denes bevme mnogu podobri, narocito vo prvo, ko da igravme protiv ekipa 10 klasi poslaba od nas i pak ne uspeaa da dadat gol, nemaa i sreka so ofsajdot koga Turam postigna gol.
Sve mi se dopagase denes, odlicna reakcija posle super kupot, a i posle faktot sto pred ovaa utakmica site rivali pobedija, ama ne mi se svigase ona sto sledese posle golot, premnogu se povlekoa bez prostor za da kreiraat nekakvi sansi od kontra, ne smeese tolku da se povlecat protiv ekipa koja denes realno bese mnogu polosa od Inter.

Koga ke razmislis, ne ni imaa sansi denes Atalanta osven onaa kraj na prvo koga ke ne kaznea posle totalna dominacija na teren, statisticki, nemaa sut kon gol direkten denes sto isto mnogu govori kako stoea deneska rabotite na terenot.

Sledni Bolonja doma.

Totalno zasluzena pobeda, machi faktot sto mnogu sansi utkame, kako da ne se znae gol da dadat.
Lautaro, kapitenski!
Poljakot poleka fakja ritam, odlicna kontrola na topka, Pasalic igrase flaster na Hakan, pa se spusti Zielinski pred odbrana da ja prezema topkata. Vreme bese da pocne da igra Zielinski.

Totalno zasluzena pobeda, machi faktot sto mnogu sansi utkame, kako da ne se znae gol da dadat.
Lautaro, kapitenski!
Poljakot poleka fakja ritam, odlicna kontrola na topka, Pasalic igrase flaster na Hakan, pa se spusti Zielinski pred odbrana da ja prezema topkata. Vreme bese da pocne da igra Zielinski.
Секоја утакмица е истото се истураме од шанси, се промашува на велико.
Само денеска
Аканџи од корна.
Турам шут со ефе ја чепна голманот да не влезе.
Лаутаро 1-1 со голманот у среде гол полека шутира.
Луис Енрике ликот оди голман да дрибла, шо ја поеба ја поеба, доле му ја дава празен гол пред Барела го промашуе.
Реков и претходно на темава и сеа ќе речам ич среќа неаме, белким 2026та ќе биде поарно.

Poljakot ja ima formata od Napoli, samo tuka pomalce toa ke doaga do izraz sto ne e sekako problem, odlicen e vo posledno vreme i mislam i deka se nametna ko starter veke, realno i treba da e toa.

Barela e najpadnat od glavnite igraci generalno gledano ovaa godina, ama ne sum mnogu zagrizen poradi ovoj podatok, generalno timov ima problema so samodoverba i so pravenje na onoj glaven iscekor za osvojuvanje na golemi tituli, ova ni e problem so godini veke i tuka najmnogu trenerite imaat uloga a Inter realni da bideme nemal klasa trener uste od vremeto na Murinjo, koj mozel toa da go iznudi.

Kivu kako i da e pak ke recam, vrsi mnogu dobra rabota ako se zeme vo predvid sve, vo najneblagodaren moment za nego zima vakva ekipa, unistena psiholoski na sekoe mozno pole, dovolno e sto im vrati zelba za zivot za ostanatoto so malce poise sreka moze da se zapne za skudeto godinava, a za da toa se desi ke mora da se dobijat jakite utakmici koi gi igrame site na domasen teren do kraj na sezona, juve, napoli, i so milan kako gosti uslovno receno. Mnogu golem gap ima u kvalitet megju pojakive timovi i poslabite, taka da ocekuvam barem eden od favoritite da fati nekoja konstantnost protiv vakvite do kraj na sezona.

Inter imaat cudna sezona, ako se trgne udinese, gi dobija site mecevi kade bea izraziti favoriti, a zagubija vo golemite utakmici, i istoto se slucuva i vo LS, neresna utakmica seuste nemaat izigrano, Bolonja vo superkupt ne ja racunam, zasto na kraj penalite odlucija.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom