Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Decki koj beshe za EU ??
ДОброволно или не, сеедно, факт е дека вмро стави потпис на формирање на СЈО и Грујо ни ја фалеше Катица како одличен кадар.
Ако беше некоја посалам може нема да можеше да избега.Па нема што да ни ја фали. Знаевме дека е полтрон и смотана кога видовме дека завршила факултет со просек 6.
Многу брзо остана без зборови.toa e taa kurton logika na kurton...
Многу брзо остана без зборови.
Затоа сејси мирен.

Многу слаб соговорник си. Ниту памтиш нешто, ниту читаш, ниту знаеш, ниту имаш информации, а уште помалку си кадарен да направиш најпроста политичка анализа.taman rabota so tebe da se objasnuvam.... od edna strana vikas dobro sto gi pustija patriotite od sobranieto od druga strana si obicen kurton sto go glasa toj sto rabotel vo sjo protiv niv...
kurton par ekselanc....![]()
Многу слаб соговорник си. Ниту памтиш нешто, ниту читаш, ниту знаеш, ниту имаш информации, а уште помалку си кадарен да направиш најпроста политичка анализа.
Ке те оставам на твоето.
приказни за мали деца.Ако може некој економист да ми објасни, каква е финансиската ситуација во државава? Со бројки, не лаички.
Прашувам заради неколку причини. Знам од прва рака дека државата доцни со исплати на свои обврски кон фирми со кои има милионски договори. Прееска гледам дека се доцни со исплати на поврат на Мој ДДВ. Го протуркаат законот за пратки до 22€. Почнаа да ги чешлаат сите странски приливи од 2020-та навака, и ги присилуваат луѓево и што со години биле надвор од Македонија, да плаќаат.
Гледам дека планот сега е да се пратат барања и до сите околни земји, како Србија, Бугарија, и да се добијат информации за сите Македонци што примале пари како нерезиденти, практично сите што имаат сметки во Врање, и нив да ги оданочат. Гледам дека и Safe City, брзаат што е можно поскоро да го пуштат во функција.
Сето ова е за почит, ама некако, ми делува дека има и финансиски мотив, да не речам, празна државна каса. Каде би можело, преку кои бројки, да се дојде до појасна слика за тоа дали државава е пред финансиски колапс?
Која статистика? Се е тоа весела математика, секојдневието најубаво ти кажува каква е нашата финансиска состојба.Претставниците од владата (министерицата) ќе (ти) речат дека финансиската кондиција во држава е прекрасна...а Мечка („Инфомакс„) наброја куп нешта од кои може да се заклучи дека државата кубури со пари....секако да, после толку години „празнење„ на државното чекмеџе.
Ама еве, да причекаме став од економист...
Ако може некој економист да ми објасни, каква е финансиската ситуација во државава? Со бројки, не лаички.
Прашувам заради неколку причини. Знам од прва рака дека државата доцни со исплати на свои обврски кон фирми со кои има милионски договори. Прееска гледам дека се доцни со исплати на поврат на Мој ДДВ. Го протуркаат законот за пратки до 22€. Почнаа да ги чешлаат сите странски приливи од 2020-та навака, и ги присилуваат луѓево и што со години биле надвор од Македонија, да плаќаат.
Гледам дека планот сега е да се пратат барања и до сите околни земји, како Србија, Бугарија, и да се добијат информации за сите Македонци што примале пари како нерезиденти, практично сите што имаат сметки во Врање, и нив да ги оданочат. Гледам дека и Safe City, брзаат што е можно поскоро да го пуштат во функција.
Сето ова е за почит, ама некако, ми делува дека има и финансиски мотив, да не речам, празна државна каса. Каде би можело, преку кои бројки, да се дојде до појасна слика за тоа дали државава е пред финансиски колапс?