Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Па нема што да ни ја фали. Знаевме дека е полтрон и смотана кога видовме дека завршила факултет со просек 6.
Ако беше некоја посалам може нема да можеше да избега.

Многу брзо остана без зборови.
Затоа сејси мирен.

taman rabota so tebe da se objasnuvam.... od edna strana vikas dobro sto gi pustija patriotite od sobranieto od druga strana si obicen kurton sto go glasa toj sto rabotel vo sjo protiv niv...

kurton par ekselanc.... :tapp:

taman rabota so tebe da se objasnuvam.... od edna strana vikas dobro sto gi pustija patriotite od sobranieto od druga strana si obicen kurton sto go glasa toj sto rabotel vo sjo protiv niv...

kurton par ekselanc.... :tapp:
Многу слаб соговорник си. Ниту памтиш нешто, ниту читаш, ниту знаеш, ниту имаш информации, а уште помалку си кадарен да направиш најпроста политичка анализа.

Ке те оставам на твоето.

Многу слаб соговорник си. Ниту памтиш нешто, ниту читаш, ниту знаеш, ниту имаш информации, а уште помалку си кадарен да направиш најпроста политичка анализа.

Ке те оставам на твоето.

mah kurton

Лесно се прави држава кога младината е учена од Делчев, Груев, Узунов, Брашнаров, додека младината која е учена од комуњари и сега од разни Фрчковци, Мицкоски и Апасиевци може само да ги растури националните идеали и стремежот на Македонците за своја држава.
Како што гледам следи ново предавство, како на филм се повторува тоа што доведе до распад на втората југославија, три пати се смени југословенскиот устав за да доведе до распад, и нашата 'интелектуала' ништо не научи од тоа и продолжува да дава права на други нации и народности во нашата единствена национална држава.
Но без секирање, ние сме нато :pos: приказни за мали деца.

Ако може некој економист да ми објасни, каква е финансиската ситуација во државава? Со бројки, не лаички.

Прашувам заради неколку причини. Знам од прва рака дека државата доцни со исплати на свои обврски кон фирми со кои има милионски договори. Прееска гледам дека се доцни со исплати на поврат на Мој ДДВ. Го протуркаат законот за пратки до 22€. Почнаа да ги чешлаат сите странски приливи од 2020-та навака, и ги присилуваат луѓево и што со години биле надвор од Македонија, да плаќаат.

Гледам дека планот сега е да се пратат барања и до сите околни земји, како Србија, Бугарија, и да се добијат информации за сите Македонци што примале пари како нерезиденти, практично сите што имаат сметки во Врање, и нив да ги оданочат. Гледам дека и Safe City, брзаат што е можно поскоро да го пуштат во функција.

Сето ова е за почит, ама некако, ми делува дека има и финансиски мотив, да не речам, празна државна каса. Каде би можело, преку кои бројки, да се дојде до појасна слика за тоа дали државава е пред финансиски колапс?

Ако може некој економист да ми објасни, каква е финансиската ситуација во државава? Со бројки, не лаички.

Прашувам заради неколку причини. Знам од прва рака дека државата доцни со исплати на свои обврски кон фирми со кои има милионски договори. Прееска гледам дека се доцни со исплати на поврат на Мој ДДВ. Го протуркаат законот за пратки до 22€. Почнаа да ги чешлаат сите странски приливи од 2020-та навака, и ги присилуваат луѓево и што со години биле надвор од Македонија, да плаќаат.

Гледам дека планот сега е да се пратат барања и до сите околни земји, како Србија, Бугарија, и да се добијат информации за сите Македонци што примале пари како нерезиденти, практично сите што имаат сметки во Врање, и нив да ги оданочат. Гледам дека и Safe City, брзаат што е можно поскоро да го пуштат во функција.

Сето ова е за почит, ама некако, ми делува дека има и финансиски мотив, да не речам, празна државна каса. Каде би можело, преку кои бројки, да се дојде до појасна слика за тоа дали државава е пред финансиски колапс?

Претставниците од владата (министерицата) ќе (ти) речат дека финансиската кондиција во држава е прекрасна...а Мечка („Инфомакс„) наброја куп нешта од кои може да се заклучи дека државата кубури со пари....секако да, после толку години „празнење„ на државното чекмеџе.

Ама еве, да причекаме став од економист...

Претставниците од владата (министерицата) ќе (ти) речат дека финансиската кондиција во држава е прекрасна...а Мечка („Инфомакс„) наброја куп нешта од кои може да се заклучи дека државата кубури со пари....секако да, после толку години „празнење„ на државното чекмеџе.

Ама еве, да причекаме став од економист...
Која статистика? Се е тоа весела математика, секојдневието најубаво ти кажува каква е нашата финансиска состојба.

па, по 7 години крадење и милијарди испумпани од државата не може да се рече дека сме у идеална финансиска состојба.

pa i najjakite drzavi vo svetot probuvaat da si gi soberat danocite sto im sleduvaat. mkd e utepana drzava sto zivee od krediti, ne ti treba statistika da go znaes toa.

ovie probuvaat da stavat kolku tolku red, zosto ocigledni sekoja budala sto e samovrabotena vo mkd probuva da izbegne danok, e sega dali i kolku ke uspeat da gi fatat ke vidime.

safe city e proekt koj vi mkd kasni 10tina godini. imaa moznost i porano da go pustat bar za sk ama problem bese civa tehnologija ke koristat. se preteruva so toa deka ke pravat pari od toa, ako sekoj gi pocituva pravilata sistemot bi bil samo trosok... e sega ako gledam i sporeduvam so aus bi rekol bez problem ke pravat edno 100M godisno (vo viktorja - melburn cifrata e 50M mesecno).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom