Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување
За бугарашите овде сум србоман.
Потпис,
Само пошто другар ми е Србин, незначи дека појче не сум Македонец.
Напротив, тој слуша Тома Здравкович. Ја слушам Каролина Гочева.
Автоматски споено мислење:

Ако постои кауза моја што тие ја поддржуваат, тоа не ги прави нив Македонци. Ако имаат кауза нивна која јас ја поддржувам, не ме прави тоа мене Србин.

Последно уредено:
Квази државотворните, автохтони на сон, ќе протестирале за друга држава, оти биле демек државотворни овде.
Е ајде де.
IMG_20251204_091828.jpg
images (1).jpeg

Квази државотворните, автохтони на сон, ќе протестирале за друга држава, оти биле демек државотворни овде.
Е ајде де.
Прегледај го приврзокот 462724
Прегледај го приврзокот 462725

Ќе има „дрифтање„ или ќе бидат саде мирни протести, со тука и таму по некој рафал од „калаш„?...:unsure:

Тешки ретарди сме ко народ…
Прегледај го приврзокот 463736

Не заслужува млад човек да остане овде.

Ќе живее државичкава уште 20-30 години дур не испоцркаат постариве, ние младиве не гледаме реално иднина овде, делува како да живееме во транзиција веќе 20 години.

Барем за 2000/2003 родени генерацииве можам да зборувам, жив пес нема да остани. Цело друштво ми е странство, уште 2-3ца останавме од 15 што се вели, и ние кај и да е ќе му ја летниме кога ќе дојде прилика.

I da ne gi pisuvaat sami grafitite, ne znam sto ocekuvaat deka nasava mladina treba da e liberalna koga porasnata e vo takvo sekojdnevie kako napadi so nozevi zosto si makedonsko dete, so nastani kako Smilkovsko, Sazdo so najavi za vojni od nivna strana, so sirenje na omraza i seenje strav kon naseto naselenie. I sega eden grafit e strasen a ne e strasno sto trpi Makedonecot vo sekojdnevieto. Ne znam na primer onoj sto go tepaa na semafori 5 6 spona za greska vo soobrakaj valjda negovoto dete treba da napise grafit so poraka za mir. Takvi slucki ima eden kup niz Skopjevo, omrazata e na ogromno nivo, za zal sepak smetam deka 21 vek treba da ziveeme site vo nekoja normala ama oni ne go sakaat toa.

Oва е блиску до пријател, кај последна 24-ка во Тафталиџе 2. Немаат ни пар месеци тобоганите и реквизитите (за локални избори ставани). Ај што кршеле, гледајте ги пораките што ги оставиле. Посебно тоа „Кај ви е Саздо“... Треба тука ќутек до посерување. Па после уште.

1765805265942.png

1765805111280.png

1765805171104.png

Тешки ретарди сме ко народ…
Прегледај го приврзокот 463736

Не заслужува млад човек да остане овде.

Игралиште платено од Израел?...

Добро, кој просјак испросил пари за игралиште...Оштината ли?

На што е падната оваа ЕЛС ако од чифутини очекува милостиња?...:facepalm:

Sho vikate, ke ve slusat brakjata srbi i da go trgnat kodot NMK? :)

A ovie teroristive od kosovo odma gi trgnale, kakvi teroristi ncncncnc. :)
Прегледај го приврзокот 463465
Nessun dorma! Nessun dorma!
Tu pure, o, Principessa,
nella tua fredda stanza,
guardi le stelle
che tremano d'amore
e di speranza.
Ma il mio mistero è chiuso in me,
il nome mio nessun saprà!
No, no, sulla tua bocca lo dirò
quando la luce splenderà!
Ed il mio bacio scioglierà il silenzio
che ti fa mia!
(Il nome suo nessun saprà!...
e noi dovrem, ahime, morir!)
Dilegua, o notte!
Tramontate, stelle!
Tramontate, stelle!
All'alba vincerò!
vincerò, vincerò!
2194436_4.jpg

Која фирма ја имаат позади Мега новата зграда во Аеродром? До пред некој месец имаше едно Ауди 4ка црно, на ретровизор миризливо албанско знаме (така големо, да се гледа).

Сега, имаат 2 коли Аудиво и една Корса, 2те се со кругови на учк, не можеш да ги утнеш.
Која е поентата за провокација во ваква населба?

Се надевам ќе им се искршат колите. Но многу рано си одат, веќе 3ипол ги нема.

Која фирма ја имаат позади Мега новата зграда во Аеродром? До пред некој месец имаше едно Ауди 4ка црно, на ретровизор миризливо албанско знаме (така големо, да се гледа).

Сега, имаат 2 коли Аудиво и една Корса, 2те се со кругови на учк, не можеш да ги утнеш.

Стратегија од „брачата„ преведена во пракса; „опипуваат„ на терен...па ако нема реакција од ѓаурите, ќе ги гледаш уште почесто и во се‘ поголем број.

Ама не е тоа битно, битно е дека „нашите„ се на власт, а Тошка „растура„ во спроведувањето на законите...

Help Sense, support фирма со Германски јазик. Врие од цигани во фирмата и по некој од овие учките и наши. Ама генерално се цигани.

Заради нив го затворија паркингот што беше од страната на булеварот, ги турираа голфовите и шараните.

Што е најтрагично кај овие почетна плата е 1200 евра, ама џабе им се парите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom