Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Пак лута тренерот без класичен шпиц играме цело време од ко е дојден дали е скаран со Мирко или гледа шо поќе да имаме назад и на средина да не губиме со многу не ми е јасен шо му е филмот ама ај по знам јас тој е тренер да видиме и дај боже да земиме бодој денес во последното коло па од утре да се земат и потпишат нови плус играчи а дел да се пуштат
Автоматски споено мислење:

Чуден состав ама делува два гола немаме дадено не знам од кога кое газење штета шо не ја погоди Лука и бошко да беше три или четири нула многу трчаат нашите вака ако се држат 90 минути ќе дајме уште некој гол штеф искина со кице само да се пази кико од втор жолт се друго е на место еј можело и со вакво состав значи само треба да се сака да бидат мотивирани и наместени да си го знаат местото дај боже да тепаме и по рает да одиме на пауза браво пријатно изненадување во првото полувреме пред се од борбата играта и тактиката да не ја гледав немаше да верувам :aplauz:
gledas mozelo i bez spic hahah

Која пацерска екипа сме... :facepalm:

Да имаше уште 5мин за играње, ќе ни ја свртеја овие индијанците.
Убедливо најслабата екипа после шкупи во првенството.

Штета бевме на три бода а на крајот можеше ништо да не земиме ако ме одбранеше Андреј то шо се исебичи Бошко не кошташе уште два бода се виде дека има желба и малку знаење но пред утакмица некој да ни даеше бод со две раце ќе земеме вака како да изгубивме два плус е најлошо шо принер исто беше со ѓорче директен конкурент исто арсими мораше да се оди на се или ништо со малку побрзи измени шо значи сите денес преодна оценка за залагањето и борбата сакаа да тепаат сите беа на ниво се разбира со поедини грепки во одбрана и напад едино Белиќ мислам нема шо поќе да понуди и бара во клубот го гледам како прв сигурен шо ќе биди засулежно пуштен оти многу се очекуваше од белка но за жал скоро ништо не даде а за другите уствари за сите ќе си реши Милан тренерот и вака сме над зоната за испаѓање со тоа шо ништо не игравме цела есен дури чоек да се чуди како зедовме 16 бода и среќа шо се распаѓаат шкупи,работнички и ѓорче па си велам сигурно ќе опстанеме плус тука некаде се башкими му се гледа крајот но ќе видиме сега во преодниот рок кој како ќе пазари и шо амбиции ќе има секој клуб а кај нас е евидентно дека фали шпиц бек средина и штопер па ќе бидиме шо ќе биди ...штета за денес најуба утакмица со најчуден состав и без измени пак ако сменеше нешто тромп8рано можимќемја смиревме и привршевме утакмицата но тоа е весели ѓупци брзо несреќа ги фаќа грешката и успехот ако беше ќе одеја на сметка на тренерот вака ќе видиме во преодниот рок и на припремите најверојатно во Турција како ќе се спремиме тактички оти физички е очигледно дека душа ќе му извади и ќе ги спреми

preslabi sme realno ako ne se podzasilime tro ke ispadnime, ne e do mentalitetot utakmicata denes tuku ednostavno tolku mu sechi na ovie igrachi ne biva nishto so ova postava, ne gleam deka sme kadarni isto da donesime neshto poarno od ovie taka da stvarno mnogu e neizvesno sho da se ochekuva

Ете заврши ова полусезона која е поќе од неуспешна, лош избор на играчи во најголем дел вина на Капинот, нестабилност и притисок константно низ секое коло, без средина и класичен шпиц кој се сети уште во второто коло во Струмица. Опстанокот не е прашање, очоболот игра, тапкањето вместо и мешањето на играчи таму кај шо не треба да мешат е прашање.
Кога ќе дојди време да се оди со кеф на утакмици, а не нозете да се враќат.

Ете заврши ова полусезона која е поќе од неуспешна, лош избор на играчи во најголем дел вина на Капинот, нестабилност и притисок константно низ секое коло, без средина и класичен шпиц кој се сети уште во второто коло во Струмица. Опстанокот не е прашање, очоболот игра, тапкањето вместо и мешањето на играчи таму кај шо не треба да мешат е прашање.
Кога ќе дојди време да се оди со кеф на утакмици, а не нозете да се враќат.
Poslednata recenica ja cekame so godini da se ostvari

Уште не е почнат преодниот рок но е ако по утрото се познава денот е јасно дека шкупи одамна се откажа еве заминаа вчера тројца од работнички шо значи се готови а ѓорче и башкими исто се распад систем кај ѓорче пола екипа е слободна а башкими му заминаа тројца уште не завршени со првенството шо значи ќе има играчи за пазарње како никогаш до сега плус јасно кој ќе отпаднат сега само ние треба паметно да пазариме се спремиме физички и прајме костур за следната сезона оти од оваа се виде нема да отпадниме ќе треба да се избориме да не играме бараж и друга работа кај нас е важно прво да се земат играчи па потоа да ги пуштаат нашите шо не ги рачунаат да не се направи грешка да пуштат играчи па да не можат после да земат и останиме чаљо

Ima igraci, treba pametno pazarenje
Така ама кој ќе пазари ко нема спортски директор? Тренерот сам за се ќе одлучува и после ќе ја префрлиме вината на него за евентуален не успех а ако има резултати сите ќе се чукаме во гради не е само да се обезбедат средства треба треба некој да преговара договара анализира шо велиш паметно да одбери не можи цел клуб да се остави само на тренерот мислам за спортскиот дел то го нема никаде во светот еден чоек за се да одлучува се знај како треба тој дава список на желби и друг оди преговара па му нудат менаџери играчи тие се пуштаат кај Тренерот и тој дава амин па спортски преговара за цената сега вака е малку не сериозно на волонтерска основа не можи чоек да биди и да го бива за се односно управата да биди во општина да има други триста обврски и да се замара со клубот исто беше претходно митко о тони гледаа за парцели својот приватен бизнис после ко че имаа време за клубот ако сме профи треба 24/7 бо 365 дена да работиме до сега треба да има направено анализа кој играчи односно на кој места ни фалат играчи а кој че се пуштат едино арачиново почнаа да пазарат другите само пуштаат за тоа лигата е на последно место во Европа од аматеризам и купи ден помини се се работи кај нас сезонски без јасна цел идеја односно план и проект за пет и десет години

Сакаш кладба во гајба пиво дека нема да испаднете? :) Ќе ве спасат многу лесно, само што тогаш нема да им смета на повеќето мешањето на политиката во и околу клубот…
Picku-mater ke treba gajba pivo da davam,parno da ispadnime otkolku da trosam pari za castene :)

Picku-mater ke treba gajba pivo da davam,parno da ispadnime otkolku da trosam pari za castene :)
Кој тие крив шо се кладиш против партијата прво прашај после инаети се и без помош ние ќе опстанеме оти другите се распаднаа систем ништо чудо пред време да се откажат како лани сега кај нас е работата да се напрај костур за следната сезона да знајме шо ќе биди планот ова лето ако згрешија со засилувањата сега имаат поправен нешто да погодат од странство инаку и јас сум да отпадниме ако не дај боже има помош но сигурен дека нема да има потреба од тоа

Почеток на изградба на Јужната трибина на стадионот под "Тумбе Кафе" некаде од средината на 80-тите, првичниот план бил стадион за 25. 000 гледачи, но за жал остана само едната трибина.
Бутле ваков таков сепак остај голема трага во фидбалскиот клуб, денес за жал немаме повеќе таков човек со таква страст према фудбало, особено према ФК Пелистер. Во продолжение фотографии и извадок за Митко Бутлевски објавен во книгата "Битолски Спортски Легенди" од Петар Ставрев.

Нека прочитат неспособњаците од двете т.н партии, дека треба само желба, инает и љубов за сопствениот град.

Attachments

• Screenshot 2025-12-13 155417.jpg
    Screenshot 2025-12-13 155417.jpg
    176 KB · Прегледи: 38
  • Screenshot 2025-12-13 155401.jpg
    Screenshot 2025-12-13 155401.jpg
    153,7 KB · Прегледи: 36
  • img597.jpg
    img597.jpg
    251,2 KB · Прегледи: 36
  • img598.jpg
    img598.jpg
    333 KB · Прегледи: 34
  • img599.jpg
    img599.jpg
    258,5 KB · Прегледи: 34
  • img600.jpg
    img600.jpg
    306,2 KB · Прегледи: 30
  • img601.jpg
    img601.jpg
    249,5 KB · Прегледи: 29
  • img602.jpg
    img602.jpg
    186,7 KB · Прегледи: 27
  • img603.jpg
    img603.jpg
    172,8 KB · Прегледи: 28
  • img604.jpg
    img604.jpg
    348,3 KB · Прегледи: 28
  • img605.jpg
    img605.jpg
    304,3 KB · Прегледи: 29
  • img606.jpg
    img606.jpg
    292,4 KB · Прегледи: 29
  • img607.jpg
    img607.jpg
    306,7 KB · Прегледи: 31
  • img608.jpg
    img608.jpg
    234,8 KB · Прегледи: 30
  • img609.jpg
    img609.jpg
    284,1 KB · Прегледи: 30
  • Screenshot 2025-12-13 161445.jpg
    Screenshot 2025-12-13 161445.jpg
    261,3 KB · Прегледи: 36
Sekoja cest za slikite. Interesno sto duri bilo vo gradba imalo i publika :) denes nezamislivo.
Dali znaes koj utakmici se na slikite posebno kajsto e prepolna tribinata ? Pa i drugite...

Steta sto togas ne se doizgradil stadionot koga vo gradot imalo poke narod a i strast kon fudbalot. Sega se se napraj ama dzabe ednas dva pati godinata ako se napolni i toa na muskuli,pred se radi preslabata liga i opstoto nivo na fudbalot....

Пелистер е долгогодишен прволигаш во ПМФЛ и имаше силен старт на сезоната, но една црна серија од 77 дена без победа му ја искомплицира позицијата на табелата, по што битолскиот клуб се најде во борба за опстанок. Промената на кормилото вроди плод, па со доаѓањето на Милан Стојаноски, нештата се нормализираа и „зелено-белите“ продолжија да освојуваат бодови и да се прикажуваат во подобро светло, а малку недостигаше во последното коло од есенскиот дел да извојуваат победа на гости кај Арсими.

„Борбата за опстанок ќе се води меѓу неколку квалитетни екипи. Испуштивме победа против Арсими во последното коло, иако на два пати кога имавме водство можевме да обезбедиме сигурна победа. Тие грешки ни се вратија како бумеранг и Арсими изедначи и можеше дури и да направи пресврт. Задоволен сум од натпреварот, им честитав на играчите, но на крајот од сезоната ми недостигаат два бода за мирен сон. Имавме и други испуштени шанси, особено со Македонија ЃП, но има доволно натпревари во пролетниот дел каде што можеме да покажеме што знаеме и умееме. Имам високо мислење за нашите ривали како Тиквеш и АП Брера, па се надевам дека подобрите ќе изборат опстанок“ – коментирајќи го она што претстои, Стојаноски смета дека имаат солиден план кој ќе им овозможи добри резултати на пролет.

„Во паузата меѓу двата дела на сезоната мора да се размислува и да се поправат слабите точки кои ги забележавме оваа есен. Поради различни причини, клубот не беше во посакуваната позиција на стартот на сезоната, но сега мислам дека ја имаме комплетната слика и ќе собереме сила да излеземе од кризата. Ќе се потрудиме да донесеме неколку засилувања, најмалку четири фудбалери за четири позиции, а потоа да одработиме квалитетни подготовки, со цел да го дочекаме подготвени пролетниот дел. Првиот собир ќе го имаме веднаш по Божикните празници, а во втората половина на јануари ќе продолжиме за Анталија, каде што покрај подготовките ќе имаме и неколку контролни натпревари. Тој има и совет околу подигање на квалитетот на играта во првенствените мечеви“ – вели Стојановски.

„Ние не успевавме да ја прикажеме нашата најдобра игра главно поради лошите терени. Мислам дека публиката е ускратена за погледлив и поинтересен фудбал поради лошите терени кои по обилните врнежи изгубија на квалитет. Искрено се надевам дека Македонија ќе го следи примерот на Србија и ќе повлече средства од програмите на УЕФА за терени со вештачка трева, каде што ќе се игра поквалитетен фудбал. Самото скратување на лигата нема да даде квалитет ако не се подобрат и терените“– укажува шефот на стручниот штаб на Пелистер.

Za prv se odi Antalija ako ne se lazam ,najvazno e so igraci ke se donesat dali provereni ili pak eksperimetni ke prajme I se razbira isto vazno koj igraci me gi pustat

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom