Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
i prva ekipa od Makedonija sto imase evropski natap - Filipos od grcija, osminafinale so Atletiko Madrid
i prva ekipa sto go izigra prviot mec od liga na Sampionite - so Celje
i prva ekipa sto igrase polufinale i finale vo evropski rakometen kup - maska konkurencija
- treto mesto 1985 vo Jugoslavija
- vtoro mesto 1986 i 1987 vo Jugoslavija
Samo da te nadololnam
Prva keipa cija mladinska ekipa igrase zavrsen turnir vo LS vo Keln
Prva ekipa koja vo Jugoslavija igraa kup finale

Utre pobedvame, gubime vo Ohrid... Sakam da ne sum vo pravo
Сакам да си во право...мојт :)
И вечерва да се играт ракомет, да се клават голој појќе, мене ми е то битно.Побитно ми е болдираното да се десит, ама многу планети ќе требит да се пореметат за то...

Племе му ебам како не беше ова пенал, го турка Пешевски на чиста шанса за гол на 6 метри,

Газење, реков уште после Алкалоид дека не е готово. Чкембари единствени шо дадоја надеж и не ја зоврија атмосферата. Дали плукачите овај пат ќе бидат најстраствените подржувачи?

Голманот ги уби во секој поим.

И од дома било рает да се гледа некогаш. Фала за ракометарите шо не ни ја расипаја годишнината за Охрид во недела, а таму масовност.

Лабаво штета за алкалоид и тоа шо се трошиме без потреба во ЛШ но во секој случај фали тренер и среден бек уште сега на зима да земат некој да бидиме рает а Охрид мора да се врати на фабричко поднесување и да му кажат кај му е местото дека беше само поклон турнирот кај нив летото
А Тајник со двете грешки ќе ја ебеше утакмицата наместо 8 плус ги врати во игра ропакот и победата денес оди на голманот и пеналите на радивојевиќ плус пешевски второто добар во напад и толку требаше за овие непоразените

Ќе почнам со то шо ќе речам дека штета шо колабиравме со Алкалоид, изгубивме бод безвеве. Е сега првата со Киро во Скопје, не тепаја цело време, пред пораз сигурен бевме и извадовме одвај реми, можда некоја космичка правда беше то.

Е сега за денес, ако утрото по денот се познава, ако Хајдаридад е здрав до крајот на сезоната да брани против нив , на преостанатите 2 натпревари со кираџиите, слободно можи да се кажи дека курот можи да ни го бричат.
Тотално газење ако видиш колку слабо ја отворивме утакмицата и оние периоди кај шо овие ќорите ни судеа пробивање секоја втора акција ко имавме чисти голој. Можевме комотно да тепаме со 10+ оваја. Овие не треба да помирисат судиско свирче до крајот на сезоната.

Ептен ми е драго шо кираџиите сега ќе се спуштат малце на земја. 15 победи по ред имале, за две сезони се враќале на фајнал фор во ЛШ. :D Можи не е лошо да се размисли за опција Шундо до крајот на сезоната. Тотално го врзаја Хориха, новиот Кире Лазаров. :D Имаше неколку јаки утакмици и одма се напалија Драчево Фeг Бојс, бил еден од најдобрите бекој во светот.

И за крај, ова не смеј никако да не опушти. Максимално фокусирано до крајот на сезоната. Пошто ќе паѓа крв. Педерите немат да бират средства за да освојат титула. Најважно да се влези сега со Охрид максимално концентрирано. Тие ќе се форсират максимално против нас. Долга е сезоната, а по ова дупење кираџиите ќе му се тресат рачињата, ќе посејат некој бод кај Охрид или кај Киро. Најважно шо ни треба е единство. Шират муабети гнасни, вреѓат, работат задкулисно максимално да не паднат. Ама најважното е дека се е во наши раце. Ние сме најјакиот тим во цела лига, ко ќе сме концентрирани никој не ни е ни до мадиња.

И се на курот, Пелистер е шампион!!!

Последно уредено:
Заслужена победа, браво! За пред офицерски е рано, да си ја одработиме работата до крај, како на терен така и на трибина. Многу битна победа за кревање на моралот и враќање на оптимизмот кај играчите и публиката. Павле си го заслужува местото за кое е платен да игра и да се бори, мислам дека Шундо колку-толку, добро ги погоди замените и најбитни се бодовите. На оние кои не им одеше (Хакбарт и Никуч) навремено беа заменети, мислам дека Хосни доби поголема минутажа од заслуженото. Одиме јако со Охрид!:pistoldz:

Како прво сакам да му реплицирам на то копитото од телевизија шкуп шо јадеше лајна на воведот дека влт бил ова влт бил она а Пелистер бил само домаќин - Пелистер е врв а вардар е само река лајнарка! Зошто господе не казни со овие изроди да живејме во иста држава?!
Долга е нивата дечки, како ние шо имаме 2 екипи така и овие од партија имат влт 1 и влт 2(охрид).
Да ви се мочам во парти и во политика наместо спорт да гледаме да олабајме и ова го испосравте со политика!

kolku slatka pobeda ne znam dali sme gi tepale vaka da ne e tesno do kraj ic, dobro e sho se svrti malce i na nasha strana topkata ne sme bez shansi sea kje ostani dzabe se ako ne dobieme vo ohrid a cim vakov vardar dobil tamu togash imame na sho da se nadevame da se vovedi red malce i vo to selo

Како прво сакам да му реплицирам на то копитото од телевизија шкуп шо јадеше лајна на воведот дека влт бил ова влт бил она а Пелистер бил само домаќин - Пелистер е врв а вардар е само река лајнарка! Зошто господе не казни со овие изроди да живејме во иста држава?!
Долга е нивата дечки, како ние шо имаме 2 екипи така и овие од партија имат влт 1 и влт 2(охрид).
Да ви се мочам во парти и во политика наместо спорт да гледаме да олабајме и ова го испосравте со политика!
Остај тој шо коментира. Го фатиле летото кај шо ја дупи една црномуреста спикерка, сигурно ја знајш, во веце во МТВ. :sneaky: Таја мажена ти била за некој преварант бизнисмен врзан со вмро. Не му лесно и него, му гори под нозе. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom