Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Мицко потекло Кичево,Стоилов потекло Струмичко,Перо Антич гарант татко му е некој офицер од ЈНА доселен во СК.А и за другиве шо ги спомна гарант не се стари Скопјани туку нивните дедовци баби се доселиле од провинција.Не берите гајле за провинцијалците во СК туку мислете му ја за Косоварите и во последно време Турците шо ви се доселуваат.
Среќа во вашите градови сите се градски фаци, а не се дојдени од околните села. Бетовен слушате во кафана, а не Теа Таировиќ. Овие муабети со некој што не мрднал од дома ќе ги правите :D
Сите градови се сељак до сељак во однесување 80% од луѓето.

Чекај сега и @kano од Острелја да ни објасни колку било убаво скопјенцето..

Мигрантите за друг пат ќе ги оставиме..
kano e od skopje i si znae kolku e ubavo skopjenceto za razlika od nekoj random provincijalec.

migrantite neka dojdat ili bar neka potvrdat deka idat pa da gi diskutirame vaka samo melete prazna slama...
Автоматски споено мислење:

Dosta be Skopje ne moze gubreto vo center da si go sobere, drugite gradovi bile nekadarni.

go sobra za 2 dena koga se promeni vladata... nisto novo i london i nyc i neapol imale slicni problemi...

koj se tie drugi "gradovi" vo mkd? koj od niv na primer ima 2% uslovi sto moze da gi pruzi za svojte "gragani" u sporedba so skopje? abe lekari nemate, za najprosti raboti do skopje idete... mizerija ziva e za zal 99% od provincijata i da toa e rezultat na pred se vie sto ste tamu

Егото никад нема да ви даде да признаете дека ова е најлошата влада што добила власт. И це што направиле комуњариве лошо овие 100 пати полошо ќе направат - оти се стаорци кои уште ѓубрето не го собраа а стаорци ќе увезуваат.
Клучната разлика е:
комуњарите направиле додека овие тек треба да направат!
(до кога тие квислинзи ќе ги оправдувате демек и овие биле исто толку лоши, малкуцка провидно е!)
Значи постои надеж, сеуште не направиле па има време да се спречат ако навистина мислат да го прават тоа од што ти се плашиш

ova vmro-sds 2 treba da se zakopa 2 metra pod zemja dodeka ima vreme

Прегледај го приврзокот 463155Прегледај го приврзокот 463156Прегледај го приврзокот 463157

... не можеш да тврдиш нешто кога не знаеш за сопствената држава, а знаеш за Албанија, Рама може го направил изборот и ги повикал со услов, а не се наметнале Британците, од каде знаеш, све е можно, човекот е ,,лисиц" и нема влакна на јазик, ниту страв од ЕУ авторитет, глумачка дипломатска школа прва класа! :cautious:

Прегледај го приврзокот 463158Прегледај го приврзокот 463160Прегледај го приврзокот 463159

...кажи ми една работа во светски рамки што не е направена за пари, еднааа, во било која сфера, дури и тој од Џорџија кога станал од кревет на наткасната оставил пари за задоволството, се сложуваш со мене?
Ова е бесплатна промоција на Рамче или сепак е платена?

Прашање до чипираните :

Не ми е јасно тој “20.000 фунте по мигранта”.

А ако земемо на големо, нема ли нешто у стил “Магента L, XL…” понуда? Нешто у стил “Фамилијарна понуда”?

Razlikata pomegju vmro i sds e sto vmro mozda ke donese migranti, sds sigurno ke donese.

Segasnite izjavi se od opoziciski blok, da bea vlast izjavite ke bea sozivot i sansa za zivot na tie kategorii. Da bese Zaev sigurno ke imase izjavi i ja bi dao i cerku migranta sve su to ljudi ko nama.

Taka da nemojte slucajno da im davate legitimitet na tie odrodeni izrodi, ovie nikojpat ne smeat da stanat faktor vo drzavata povtorno.

So se odnesuva do mene treba da bidat egzekutirani on sight, ama toa e veke druga tema.

migrantite neka dojdat ili bar neka potvrdat deka idat pa da gi diskutirame vaka samo melete prazna slama...
Kомуњарата така велеше за тиранска платформа дека е непостоечка, во главата на небањатите. Ден денес комуњарата во живо, а и овде на форум не веруваат дека постои такво нешто додека голем дел од точките се спроведоа.

Сепак како и секоја друга метропола и нели Скопје е метропола дел од процесот е да се населуваат од поутепани земји и народот што живее да бега во периферијата. :toe:

Razlikata pomegju vmro i sds e sto vmro mozda ke donese migranti, sds sigurno ke donese.

Segasnite izjavi se od opoziciski blok, da bea vlast izjavite ke bea sozivot i sansa za zivot na tie kategorii. Da bese Zaev sigurno ke imase izjavi i ja bi dao i cerku migranta sve su to ljudi ko nama.

Taka da nemojte slucajno ds im davate legitimitet na tie odrodeni izrodi, ovie nikojpat ne smeat da stanat faktor vo drzavata povtorno.

So se odnesuva do mene treba da bidat egzekutirani on sight, ama toa e veke druga tema.
Sds 1 e izmisleno za ova vmro t..e sds 2 na steroidi ... site woke idei vo shkoli gi protnaa uz staorcive sho planiraat da gi uvozat , zaev i carovska se lajt verzija za ova dushmansko anti makedonsko vmro

Среќа во вашите градови сите се градски фаци, а не се дојдени од околните села. Бетовен слушате во кафана, а не Теа Таировиќ. Овие муабети со некој што не мрднал од дома ќе ги правите :D
Сите градови се сељак до сељак во однесување 80% од луѓето.
Бетовен го слушаат само ако им свири на свадба (се реферирам на оној српскиот политичар и неговиот одговор на новинарката) :pos:
ќе признаеш дека таја Чајка е подобра за очи, а ушите, ушите нека одмараат малку.

Taka da nemojte slucajno da im davate legitimitet na tie odrodeni izrodi, ovie nikojpat ne smeat da stanat faktor vo drzavata povtorno.

Само работнички кампови и логори од типот на ујгурите во Кина. Сериозен сум, комуњарата би ја пратил во логор некаде Мариово, Кратово пустелиите и носење од таму да градат канализации во Харачина и такви љопки места.

Вилипче како инка водач повикува на мобилизација и организиран отпор за мешачомалтерите од енгланд.Слепец, тој ќе водел...затоа не не бива во старт компир води и шмукач да се дограби до столче.Скриј се таму и чувај ду*е за у апсана си.Не ми се верува колкаво дно од човек е а еминентен лекар.Неможе да разбере дека не го сакаат туку со сила се упикува.Пу...

Kомуњарата така велеше за тиранска платформа дека е непостоечка, во главата на небањатите. Ден денес комуњарата во живо, а и овде на форум не веруваат дека постои такво нешто додека голем дел од точките се спроведоа.

Сепак како и секоја друга метропола и нели Скопје е метропола дел од процесот е да се населуваат од поутепани земји и народот што живее да бега во периферијата. :toe:

komunjarata ne se luge a tie sto veruvaat u bilo sto na niv se na isto nivo.

skopje bil i ke bide sekogas mesavina. jas nemam problem so toa, ti imas.

Вилипче како инка водач повикува на мобилизација и организиран отпор за мешачомалтерите од енгланд.Слепец, тој ќе водел...затоа не не бива во старт компир води и шмукач да се дограби до столче.Скриј се таму и чувај ду*е за у апсана си.Не ми се верува колкаво дно од човек е а еминентен лекар.Неможе да разбере дека не го сакаат туку со сила се упикува.Пу...
Toj barem glumi i povikuva a vmro go trti gzot za sekakvi pari i tajno gi vnesuva.

Као знаеш дека некој не е од Скопје - цело време мисли и има некое мислење за Скопје додека на тие од Скопје ич кур не ги боли за ниту еден друг град во Македонија.

Тоа е главната разлика. :toe:
Да, бидејќи една од најбитните институции - клиника е таму.
Не дека сакаме, мораме.
Но не сме заслужиле некоја тетка да не потценува ни поради дијалект ни поради друго, кога не ни е до половина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom