Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги поддржувате протестите на Ромите низ државава?

• Да, целосно! Треба да им се дозволи да возат без возачка како до сега.

• Делумно. Дополнително државата да им овозможи бесплатно полагање за возачка на ранливите категории.

• Делумно. Државата треба да им ги врати колите, но за да возат треба да си положат за возачка.

• Не. Законите треба да важат подеднакво за сите.

• Воздржан. Не ме засега.

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
vikas? koga posleden pat si bil u paris, posto jas bev pred 5-6 nedeli i osven okulu ajfelovata kula kade prodavaa suveniri ne vidov nesto mnogu strasno.

gledanje mnogu youtube ne e dobro, strav u koski vi nabile, sedete si doma, sto e sigurno sigurno e.
О ти, сеедно ми е дали Париз ти личи ко Кандахар цел или само колу Ајфелова кула.
Неќу Мицковски да ги носи овде.

само проблемот со вас југословените е што сте малце заостанати во времето и просторот, иначе доста капитал ќе имаше во државата да не бевте така калемени
Дозволи, проблемот со нас “југословените“ како милуваш да не навредуваш е што нашите деца не ги воспитавме и дозволивме некој друг да ни ги воспитува и сега сме таму кај што сме.

Во принцип не милувам ГЕНЕРАЛИЗИРАЊЕ, затоа и коментирав, не постои паметен народ ниту глуп народ постојат паметни и помалку паметни, расипани и повеќе расипани ПОЕДИНЦИ, не се собираат баби и жаби, не се добива ништо.

О ти, сеедно ми е дали Париз ти личи ко Кандахар цел или само колу Ајфелова кула.
Никој нејќе мигранти...но што може народов да направи?
Може ли или мора да се направи референдум?

Гледај пак ќе повторам, тие финти може па поминат кај сенилни пензионери. Пишав конкретно во друга тема, за моите искуства при конкурси на болници во државно. Одамна се имам откажано да конкурирам за такви конкурси, ама еве ти свежи примери. Колешки штотуку дипломирани лани, конкурирааат на државно во Скопје. Влегуваат во првите неколку предвидени, директорот прима вмро ботови од крајот на ранг листата. Исти случаи низ цела Македонија. За другари што имам инжињери, па, е излишно да пишувам, таму не ни ги тестираат, директно му дава решение. Исто со овие лекарите специјализанти, што протестираа. Влегоа единствено вмро и влен ботови, другите оставени на чекање.

Не знам ова што ти значи изброј колку се примени Македонци, а колку Албанци на државно. Сакаш да кажеш дека се примаат помалку партиски Албанци, а повеќе Македонци од вмро? Тоа ти е показател дека доѓа крајот на партиските вработувања?:pos:Еве веднаш ќе те демантирам. На овие конкурсите за приватни специјализанти каде што напримаа вмровци, во секоја институција низ Македонија примија по 7,8 души максимум. Ама затоа во Тетово баш пред една недела примија дури 28 Албанци:

На овој конкурс 28, а види што вика министеров:

А во меѓувреме имаш болници во каурски градови кои немаат ниту еден педијатар.:facepalm:
Што ќе им е педијатар во “каурски“ градови па тие и така немаат деца ;)

mi e gajle sto sakas a veruvam na micko uste pomalku.

jas samo ti posociv deka nitu britanskata nitu makedonskata vlada rekla ke gi nosi i deka paris ne e kandahar nitu nesto strasno... mnogu si podlezen na propaganda, sfati go ova najdobronamerno.
Автоматски споено мислење:

Тони Блер не не пикаше сосила во ЕУ од што не сака, туку баш како што е објаснето во серијава. Повеќе членки, по стерилна организација.

Има ирска поговорка „ако двајца соседи се караат Англичанец поминал тука“.

Јас со оваа земја не би сакал да имаме ништо, посебно што сега не се ни во ЕУ, никаква корист нема да имаме од дружбата со нив, само штета.

bas taka. ovie se prefrigani i za zal mnogu mnogu zaeban igrac koj ima zacrtani celi 100 godini unapred.

ukrainskata vojna ti e klasicen primer. eve tramp i da saka da se smiri situacijata ovie preku evropa ne pustaat. krimskite vojni vtor del e toa, rusija ne smee na mediteranot.

А има ли ДЕМАНТ од некој кој во приказниве се посочува како одговорен?
(после екскурзијата дека одбиле бескаматни клредити од Кина не би рекол дека копуциве немаат некаков договор за увоз на “доктури“ направено)
Ако има добро, ама ако нема тогаш северџганистанов уште повеќе ќе се забетонира.
Демант имаше

Ако си го прочитал договорот, ќе ти беше јасно дека и демант не е потребен

Анекс А што вели во договорот, знаеш ли?

Дозволи, проблемот со нас “југословените“ како милуваш да не навредуваш е што нашите деца не ги воспитавме и дозволивме некој друг да ни ги воспитува и сега сме таму кај што сме.

Во принцип не милувам ГЕНЕРАЛИЗИРАЊЕ, затоа и коментирав, не постои паметен народ ниту глуп народ постојат паметни и помалку паметни, расипани и повеќе расипани ПОЕДИНЦИ, не се собираат баби и жаби, не се добива ништо.
Во ред

Те пецкам за да и туриш пепел на таа куротресина и да не досаѓаш за браварот и неговите „успеси“

Кур ме боли за Југославија, мртва е ти кажа веќе Ска

Македонија е битна, друго се е небитно

ukrainskata vojna ti e klasicen primer. eve tramp i da saka da se smiri situacijata ovie preku evropa ne pustaat. krimskite vojni vtor del e toa, rusija ne smee na mediteranot.
Почнаа некој постапки против х политички фигури, само што тоа ќе се заташка, исто како што се отфрли случајот за ФДЛ преку Белгискиот суд

Демант имаше

Ако си го прочитал договорот, ќе ти беше јасно дека и демант не е потребен

Анекс А што вели во договорот, знаеш ли?
Каде сум испуштил, ќе сакаш ли некој линк да ставиш!

Во ред

Те пецкам за да и туриш пепел на таа куротресина и да не досаѓаш за браварот и неговите „успеси“

Кур ме боли за Југославија, мртва е ти кажа веќе Ска
Повторно правиш замена на тези!
Јас само пишувам дека вашите демоНкратски промашувања сакате и ги прикривате со некаква творба која со децении не постои, или со други зборои да не го дупите народот во здрав мозок.

Каде сум испуштил, ќе сакаш ли некој линк да ставиш!
Значи не си го прочитал договорот?
Да или Не?

Повторно правиш замена на тези!
Јас само пишувам дека вашите демоНкратски промашувања сакате и ги прикривате со некаква творба која со децении не постои, или со други зборои да не го дупите народот во здрав мозок.
Тоа е историја таксист, политика без историја не иде

vikas? koga posleden pat si bil u paris, posto jas bev pred 5-6 nedeli i osven okulu ajfelovata kula kade prodavaa suveniri ne vidov nesto mnogu strasno.

gledanje mnogu youtube ne e dobro, strav u koski vi nabile, sedete si doma, sto e sigurno sigurno e.
Кано ти си турист, не си баш репер за вакви работи

Тоа ти е исто како јас сега да дојдам во Австралија и да ти продавам муда за бубрези

Франција е хаварија, посебно делот околу Париз.

Значи не си го прочитал договорот?
Да или Не?

Тоа е историја таксист, политика без историја не иде

Кано ти си турист, не си баш репер за вакви работи

Тоа ти е исто како јас сега да дојдам во Австралија и да ти продавам муда за бубрези

Франција е хаварија, посебно делот околу Париз.

abe ok toa turist sum, ocekuvav da vidam strasni raboti kako u NYC, London ili Brisel. Ne vidov nisto od toa. i vo brisel bev pa za niv mozam slobodno da kazam od sega ona "brisel kaza" ke go sfakam kako shutka kaza. za niv sme gospoda.

za paris ne dobiv takov vpecatok a pazi setav sekade u manje vise sekoja doba i denje i noke... ne e skopje ili singapur zbora da nema ama za tolkav multi kulti grad mislam deka e sosema ok. ne moze vo tolkav grad pa i da imas 0 kriminal...

Ете ги глупиот и поглупиот од Инфомакс
Извор : Инсајдерски информации :tapp:

А добро зошто не ги пратиле во Руанда?Нели првично за таму ги спремале?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom