Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Da da, ke dojdat Alkaeda i ISIS sigurno :pos: Kakvi naucni fantastiki vi se puni glavive, ne mozam ni da ve razberam. Eftina rabotna raka treba zatoa sto prosecniot kaur e mrzliv, ne saka da raboti, a nema ni nesto posebno da ponudi, zatoa sto mesto da ucel skolo, bistrel politiki, toa e realnosta. Ne se za dzabe Nepalcive doneseni, u Skopje nema dovolno konobari da vrabotat, a kamo sve drugo. Koga sme kaj konobarite, kaurceto rado ke ide vo Hrvatska da r'mba mnogu povekje, za manje vise istite pari (ako ne i pomalku), ama koga ke dojde red da raboti ovde, ke jadi gomna i ke izigrava strucnjak.
Па шо не ги задржат во Англија?Ако се толку вредни дома ти да си ги земиш ,да ти мешаат малтер.

Дај бре раапостирајте се видеа од бодења со нож од Лондон. Има по 17се на ден.
Грешка, проверив, 40-45 брцања на нож во бубрег во Цивилизацијата од град по ден.

ne be druze... na britanija ne i odgovara brzata pruga i oskata pesta - solun oni investiraat za taa nikad da ne se izgradi a i ako nekogas se izgradi da ja kontroliraat... kapiras?

od nis do granica treba EU firmi da ja gradat prugata. da bea kinezi do sega ke bese napraveno. ovie samo usporuvaat. isto ke e i vo mkd.

Па у што инвестираат они тука точно,не е ли таа пруга. Ми се испомешаа инвестицииве , не е лесно да се прати веќе.

Ајде слики. Пошто рекоја мешачи на малтер. Ова е од Британската Медија. Осуденици заради бодења со нож.
Ова се квалификуваните работни раце

1000054367.jpg1000054371.png1000054370.jpg

Апсолутно ме боли курац у што инвестираат Енглезите, дали имаме или немаме пари, што пишуе у договорот кој Мицковски го склучил со Енглеска, дали мигрантите нема да сакаат да останат или ќе останат, ме боли кур дали ако Косово ги има, тука ќе дојдат....све тоа е небитно.

Ја неќам да ги донесат овде. Кој ќе ги донесе - ќе зажали, како што не зажалил, а требал да зажали: Заев, Црвенковски, Груевски...

Последно уредено:
Апсолутно ме боли крац у што инвестираат Енглезите, дали имеме или немаме пари, што пишуе у договорот кој Мицковски го склучил со Енглеска, дали мигрантите нема да сакаат да останат или ќе останат, ме боли кур дали ако Косово ги има, тука ќе дојдат....све тоа е небитно.

Ја неќам да ги донесат овде.
Па мора договор да се склучи за да се донесат, не е ова маркет па ајде роба утре ќе ти донесам да ја видиш, ако не ти се свиѓа, врати ја

Па мора договор да се склучи за да се донесат, не е ова маркет па ајде роба утре ќе ти донесам да ја видиш, ако не ти се свиѓа, врати ја
и за тоа ме боли крац у крајна линија

Многу е едноставно - нека не ги носат овде, у земјава.

и за тоа ме боли крац у крајна линија

Многу е едноставно - нека не ги носат овде, у земјава.
Па кој кажа дека ќе ги донесат?
Либерални медиуми пуштија црвче и дојдовме до овие муабети

Овие земји ко Британија често имаат такви политики на носење на луѓе по светот. И Австралија ја почнаја ко затвор за деликвенти (зато уште се осеќа злосторнички гнев кај менталитетот на населението таму).
Ако тие зацртале вака. Ова ќе го спроведат. Ама не кај нас. Не им сме ние должни ко народ ништо.
Хаштаг #ИНЦЕСТОИДИ

Да далеку сум од тоа. Пошто сум Македонец и комотен во својата кожа ко таков.
Тој шо се срами од себе нека се пишува асраљанец и нека дупи лејдибојс по азискиот свет.

lol, ti be supak do pred godina dena gi velicese site pleminja po goliot svet i sega si makedonec? koga sfati nikoj ne te saka? :tapp:

ne be druze ti si eden obicen peder sto sonuva za ladyboys.... tie se del od tvojot svet ne mojot.

za razlika od tebe jas sekogas sum bil i ostanal makedonec.

lol, ti be supak do pred godina dena gi velicese site pleminja po goliot svet i sega si makedonec? koga sfati nikoj ne te saka? :tapp:

ne be druze ti si eden obicen peder sto sonuva za ladyboys.... tie se del od tvojot svet ne mojot.

za razlika od tebe jas sekogas sum bil i ostanal makedonec.
Да? Затоа ни се обраќаш со вие/вас. Имаме сите фамилии по асралијата - ве знајме што сте.
Педер сум. Не сонувам за лејдибојз (че бев стрејт), туку за мажи ко мене, воглавно Хрвати и Срби.

Da da, ke dojdat Alkaeda i ISIS sigurno :pos: Kakvi naucni fantastiki vi se puni glavive, ne mozam ni da ve razberam. Eftina rabotna raka treba zatoa sto prosecniot kaur e mrzliv, ne saka da raboti, a nema ni nesto posebno da ponudi, zatoa sto mesto da ucel skolo, bistrel politiki, toa e realnosta. Ne se za dzabe Nepalcive doneseni, u Skopje nema dovolno konobari da vrabotat, a kamo sve drugo. Koga sme kaj konobarite, kaurceto rado ke ide vo Hrvatska da r'mba mnogu povekje, za manje vise istite pari (ako ne i pomalku), ama koga ke dojde red da raboti ovde, ke jadi gomna i ke izigrava strucnjak.
Друже провери си мозокот прво после пишувај тука, никој од овие мигрантиве не работи во UK, седат во хотели ги ранат и појат а останатите се закачени на бенефиции, нај вредни се Непалците а втори се овие од источна Европа...црнец, арап и муслиман седи дома и се коти ко зајак.

Па у што инвестираат они тука точно,не е ли таа пруга. Ми се испомешаа инвестицииве , не е лесно да се прати веќе.

najlesno da ne se napravi nesto e ako ti si u kontrola i nekes toa da se napravi. sfakas?

ako imas vreme izgledaj YES MINISTER serijata. ova treba da e lektira za da sfatis kako funkcioniraat britancite. skecot e za zosto britanija e vo eu... gledaj od 1.35 nataka ako nemas vreme, od 2.00 ponataka ti e se objasneto za britanija vo eu i za vo mkd. pazi ova e snimeno u 70tite..

https://youtu.be/ZVYqB0uTKlE?si=MKbbg3uPPq0XSV9q
Автоматски споено мислење:

Да? Затоа ни се обраќаш со вие/вас. Имаме сите фамилии по асралијата - ве знајме што сте.
Педер сум. Не сонувам за лејдибојз (че бев стрејт), туку за мажи ко мене, воглавно Хрвати и Срби.

normalno deka vi se obrakam so vie vas koga ima razlika. tebe i so peder ti se obrakam... aj sega ne dosagaj poveke.

Под тоа што велиш дека сите нормални се иселиле или ќе се иселат, тоа значи дека сите ненормални останале зарем не? Или како да го сфатам тоа? Океј или се ненормални или се во партија, значи трето нема? Ау да, биле "исклучоци", каков муабет.
Ти имаш думерски светоглед, и очигледно ги потценуваш другите сограѓани. Или тоа што бараш работа во странство си го оправдуваш со тоа дека си понормален од другите?
Партиите се помалку алатка за вработување од било кога. Ниеден млад човек не сака да се зачлени во партија.
Вакви приказни како ова болдираното можеш да му го кажуваш на некој од оние 80-годишни немоќни пензионери на кои им го перете мозокот. Разгледај сите вработувања што се во државно последните 5,6 години, што од вмро, што сдс и ќе видиш дека буквално сите се партиски. Тоа што вработениот нема книшка, не значи ништо. Ако тој нема има таткото/мајката или некој од пошироката фамилија. Да не зборувам за тоа што, освен одреден дел од секторот, претежно странски ИТ компании, целиот останат приватен сектор е малтене државен поради тоа што зависи од државни тендери и таму пуштаат пипци партиските октоподи за вработувања.

Последно уредено:
najlesno da ne se napravi nesto e ako ti si u kontrola i nekes toa da se napravi. sfakas?

ako imas vreme izgledaj YES MINISTER serijata. ova treba da e lektira za da sfatis kako funkcioniraat britancite. skecot e za zosto britanija e vo eu... gledaj od 1.35 nataka ako nemas vreme, od 2.00 ponataka ti e se objasneto za britanija vo eu i za vo mkd. pazi ova e snimeno u 70tite..

https://youtu.be/ZVYqB0uTKlE?si=MKbbg3uPPq0XSV9q

Ќе се гради пругата, на вести слушав и Грција ќе го прави нејзиниот дел. Ова ќе биде двонасочна брза пруга каде возови ќе шибаат по 200 на саат. Од Солун до Будимпешта ќе иде возот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom