Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Извор на информацијата е DailyNews, медиум кој никој више не ни го чита бидејќи е либерално срање

Се напраи цела приказна од ова, мислиш ене ги на граница чекаат

Абе еден ако донесат, Скопјево треба да гори. Сите до еден од владава треба да се бесат.
Јас во скопјани воопшто не се сомневам дека ќе го запалат.

јас сум капиталист, работнички кампови може. Си работат на автопатот, чебрен, пругата шо и да е. Живеат тука после им завршува договор и си идат. Јас сум против да ми живеат локално, да ги гледам на улица. Тоа би ми сметало и на таква управа не би дал поддршка како што реков вчера, Србија има илјадници такви работници.
За какви работници и работнички кампови зборувате вие? Нели читате дека се работи за џган кој не добил азил у енглеска, за стока која ја истерала процедурата за азил и не и дале. А зошто не и дале? Па ако тоа биле работници ке ги задржеле, ама тоа е џган со некој проблем, криминалци, наркомани, терористи.... И нели читате дека тоа ке бидат отворени кампови, не смееме да ги затвораме и да им го ограничуваме движењето, ке можат да работат, да бараат азил И АКО САМИТЕ САКААТ можат да си заминат. Неможеш да ги враќаш во нивните земји, ако може ке ги вратат и енглезиве а не да се замараат со нив да им бараат држави кај да ги однесат. Капиталисти биле они, гледале работна рака...:tapp: кажи се стрвиме на 6 милјарди кредит, ке има за крадење.

Абре пизда ви матер глеате ли вие што се дешава у западна Европа?

Нормални ли сте бре да ви ебам све по список...

добри биле... ќе мешале малтер

глуп ко кур

што курац не мешаат малтер у Енглеска, него силуват тамо, пљачкаат...
божиќните панаѓури им се ко кибуц со огради и змејски заби опколени, божиќните миси со оружана стража со панцири...

малтер ќе мешале бе...

Од кај знајш?...

Може ради Пакистанчеросите и нивните ѕидарски способности, цените од станојте ќе паднат за 2,87%...

Треба да се отвори една анкета...
Колку треба да си ретардиран на скала од IQ20 до IQ60 за да поверуваш дека дРпаме за 5 миљарди нема да дозволи мигранти?
Black And White Omg GIF by BLoafX

Колку треба да си ретардиран на скала од IQ20 до IQ60 за да поверуваш дека дРпаме за 5 миљарди нема да дозволи мигранти?

Зарем некој смета дека времето во кое „нашата земјата„ зеде „гаранција„ од „бритишите„ за кредит од 6 миљарди случајно се совпаѓа со времето во кое „бритишите„ треба да ни начукаат офарбани азијатски мигранти?...

Последно уредено:
Зарем некој смета дека времето во кое „нашата земјата„ зеде „гаранција„ од „бритишите„ за кредит од 6 миљарди случајно се совпаѓа со времето во кое „бритишите„ треба на ги начукаат офарбани азијатски мигранти?...
Очигледно ботовиве на дрпаме веруваат во тоа...
И во вистинитоста на Трнорушка исто :toe:

мене ми се чини дека тоа е веке договорена работа, само сега треба Мицко да најде изговор за народот да не се бунтува, начин како да се посере а смрдеата да ни ја претстави како парфем. Еве и британската амбасада не демантира туку у нивни стил кажува дека има договарање.

Во никој случај не смее ни да се помисли, а камоли пак да се реализира ова. Буквално најлошото нешто што може да го направи државава е носење мигранти, само за тоа нема лек. И тоа ова што би го донеле од Британија е буквално најдолниот шлајм. Пратам на твитер, во Британија ситуацијата најлоша, секојдневно има бодење со нож, грабежи, силување. Замисли колку се лоши овие чим ни Британија не ги сака, а претходно цел свет го пушти таму.

Заебете партиски препукувања, ова не е исто со некој местен тендер или партиски вработувања и слични скандали. Ова е најлошото нешто, гледаме што се случува во Европа со овие животни, само бодења и силувања може да добиеме од нив, буквално животот таму стана неподнослив поради овие створења, ни пари, ни бутур. Какво мешање малтер, какви бакрачи, страв ќе им е на девојчињата да излезат од дома.

Не ми се верува дека треба да го објаснуваме ова кога гледаме што се случува во Европа.

Вака шемава доколку се користат ко работници и живеат таму околу местава да мешаат бетон не е лоша, и да ги депортираш кога ќе завршат. Лошо е да ги гледаш насекаде, да ти живеат од социјална помош и да се бават со криминал и насилство. И мислам дека за тоа ни имаме моќ ни финансии да се справуваме. Али не верувам дека ќе има некакви мигранти овде пошто рекоа дека е така. Да излажат ќе види народот декаа го маткаат.
Добро бе ти го гледаше ли видеото погоре?
Насловот и темата се: не кон Руанда, туку кон Северна Македонија, одбиените баратели на Азил од Обединетото Кралство ќе се носат во Македонија. Кај слушна муабет за градежници? За работници?
Знајш која критерија треба да ја исполниш за да те избркаат од дупка ко Англија? Никој нема да ни носи градежници. Туку црнци шо брцаат ножој во бубрег, луѓе со психички растројства, големи по 2 метра и доста агресивни, кој не сакаат да се интегрираат во било кое општество. Никој не ти носи квалификувана работна рака.

И сето ова оркестрирано од најпатриотската партија која ја штитеше Македонија и Македонецот. Дека мице грозно гице, немал доволно пари од електраните.
Автоматски споено мислење:

Тие шо велите дека ЕУ че не бранела од ваквите англиски планови. Не.
Истата таа ЕУ - Италија, размислува да го прави истото со Албанија.
И тоа од штитеничка на европскиот сој и кауза - Мелони.
Од ваквите само мадињата ми се ко мелони. Пута 500 се бетер од либерали со фарбани шарени коси. Само на збор се јаки. На дела, бетер од другите.
Автоматски споено мислење:

Зошто ги одбраа Албанија и Македонија?
Затоа што знаат дека за мала пара, нашите политичари би си ја дале и сопствената мајка на ебање.

Последно уредено:
...

што курац не мешаат малтер у Енглеска, него силуват тамо, пљачкаат...

...

Водата таму е потврда од скопската, малтерот потешко се меша.

Тука полесно ќе мешаат.

Во превод: Колку и да е фашистичка држава Велика Британија, сепак барем се обидува да глуми некаков закон и ред - фашистички закон и ред, се разбира - за разлика од северенфиромистан каде што законот и редот се мисловни именки, особено за криминалците.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom