Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Не е иста категорија луѓе. Работник е едно, а мигрант, вратен и непожелен е скроз друго. Да мешал малтер немало да е мигрант. Јас сум сигурен дека Британците би го платиле и џепарацот и издршката само да се отарасат од нив, оти овие би биле оние најдолните кои ни Британија, што све живо прибира, не може да ги трпи.
Минимални шанси давам да стварно ги донесат, ама Владава треба да осети отпор по ова прашање.
... е да де, како да не знаеш, двајца се пријавуваат како градежни работни тројца за да киднат,

туку што мешате мигранти од ЕУ, а Англија не е во ЕУ, а пишува за нив, не ви е сомнително ваквото однесување?

Англичаните веќе отворено на тв во дебатни емисии разговараат за мигранти во Македонија.

Од 5:10 па натаму

Не релатицизирам. Економијата мора да работи и некој бетон да меша. Низ државава веќе имаш илјадници што работат нешто а не ги гледаш. И реално доколку и овие не ги гледаш не би ти било проблем. Проблем е ако им дадеш престој и државјанства како западов што прави и ги рани да живеат ко лордови.
Да да на запад им обеќаа дека сите се инжинери,доктори и адвокати!Заеби ти овие приказни. Имаме интернет и You Tube,знаеме шо се дешава,не ни продавај сега овдека некои небулози.

Абре пизда ви матер глеате ли вие што се дешава у западна Европа?

Нормални ли сте бре да ви ебам све по список...

добри биле... ќе мешале малтер

глуп ко кур

што курац не мешаат малтер у Енглеска, него силуват тамо, пљачкаат...
божиќните панаѓури им се ко кибуц со огради и змејски заби опколени, божиќните миси со оружана стража со панцири...

малтер ќе мешале бе...

Абре пизда ви матер глеате ли вие што се дешава у западна Европа?

Нормални ли сте бре да ви ебам све по список...

добри биле... ќе мешале малтер

глуп ко кур

што курац не мешаат малтер у Енглеска, него силуват тамо, пљачкаат...
божиќните панаѓури им се ко кибуц со огради и змејски заби опколени, божиќните миси со оружана стража со панцири...

малтер ќе мешале бе...
Исти се ко бугарите и албанците, подалеку од нас.
Автоматски споено мислење:

јас сум капиталист, работнички кампови може. Си работат на автопатот, чебрен, пругата шо и да е. Живеат тука после им завршува договор и си идат. Јас сум против да ми живеат локално, да ги гледам на улица. Тоа би ми сметало и на таква управа не би дал поддршка како што реков вчера, Србија има илјадници такви работници.
Би ги пуштил на пат да работат???? Тоа треба да биде константно под нишан со три ѕида, шарпланинци, струја, минско поле, снајпери, чипирани и тн.
Автоматски споено мислење:

Луѓе имам идеја... А што ако ги земеме и на сите им шитнеме блгарски паспорти, ова е вин вин, ем ќе ги заебеме британците и ќе им се вратат на нив и на европа, ем они ќе им ги вратат на бугарите, па подобра комбинација нема.

Последно уредено:
Не е иста категорија луѓе. Работник е едно, а мигрант, вратен и непожелен е скроз друго. Да мешал малтер немало да е мигрант. Јас сум сигурен дека Британците би го платиле и џепарацот и издршката само да се отарасат од нив, оти овие би биле оние најдолните кои ни Британија, што све живо прибира, не може да ги трпи.

Минимални шанси давам да стварно ги донесат, ама Владава треба да осети отпор по ова прашање.

сега баш гледав вести на Сител, наводно според муабетиве на енглезиве би дошле тука, но не би биле приморани да останат. Нешто како отскочна даска да побегнат во Германија. Иако мислам дека Мицко знае што прави и нема да има нешто вакво. Се надевам дека е така.

сега баш гледав вести на Сител, наводно според муабетиве на енглезиве би дошле тука, но не би биле приморани да останат. Нешто како отскочна даска да побегнат во Германија.
Но никој нема да верува во ова, нашите бизнисмени се лакоми, едноставно не ни требаат, малку ли албанци и турци има?

Заеби таа прича дека ке работат, тие што сакале да работат макар и без квалификации веќе имаат визи и нема да бидат депортирани. Кај нас се знае кој џган ќе го пуштат, така џабе тријат раце бизнисмените, нема да добијат некој работник од овие. Ви треба 42 iq да го процесирате ова

Но никој нема да верува во ова, нашите бизнисмени се лакоми, едноставно не ни требаат, малку ли албанци и турци има?

па и сега они нудат работа на странци, но ретко кој им се нафаќа. Имаат непалци кои им бегаат често.

... и ДА, заборавив да спомнам дека работниците од Непал, Туркистан што ги запознав и лично разговарав со нив, беа донесени за време на СДСМ и бев многу изненадена затоа што во ниеден медиум, никаде, ама баш никаде не пишуваше дека вакви работници се, пазите ваму, обезбедени со храна и стамбен престој додека работат градежни работи за Министерство за здравство, ама никој ни напишал нешто, ни прашал или пак било тоа цензурирано??
Да те спасам малку од вакви небулози, барем за во иднина...
-Отсекогаш странец можело да работи во МК, со обезбедено работна дозвола, регулиран престој....тоа нема врска со вмро или сдс. Обезбедени храна и смештај е интерен договор ...
-Не, не работеле ЗА Министерство за здравство...работеле за некоја приватна фирма.
-На истиов начин, по истиот закон, работеле и градежници од Непал, и директори.... од Унгарија (во Телеком), Грција (Житолукс, Усје)....

И сето ова, нема никаква врска со актуелните муабети деновиве.
Ако стварно се случи да се реализа да ни донесат мигранти, тек ќе се чудиме на проблемите што ќе ги имаме во иднина...

И да се придружам во спомнување мајки и сестри, и на тие што ќе го реализираат ова, и на тие што го релативизираат сето ова...

сега баш гледав вести на Сител, наводно според муабетиве на енглезиве би дошле тука, но не би биле приморани да останат. Нешто како отскочна даска да побегнат во Германија. Иако мислам дека Мицко знае што прави и нема да има нешто вакво. Се надевам дека е така.
Се шо треба да знае Мицко е да не ја пофторува грешката на СДС затоа шо ќе им се придружи во опозиција .

Абе какви мигранти дали сте вие нормални, мислите они не знаат дека тек тогаш сите ќе се иселат.. :tapp:
Турете им кур на мигрантите, нема ништо од тоа, само мачкање очи на јавноста

Вака со неверување беше народецов дека ќе му го продадат името и идентитетот..
Си свиркаа!
После плачат на тастатури, а некои и баш к*р не ги боли..
IQ80 народ сме..

Ама ова со мигрантиве ќе биде баш интересно.. :cautious:
Овие сакаат наведнати глави да сечат!
Од овие нема фајде да се плаче на тастатура, или да си недоветен!

Најдолен шлајм што ни за во затвор не е!
Е кога ќе ни тропнат на вратите, е тек тогаш ќе се види кој е кој!

П.С. @Ron Burgundy и по тераси се качуваат овие, не се секирај...

Не смеат да прифатат никакви мигранти по ниедна цена, нашиве "браќа" се злато во споредба со овие што ни ги нудат, ќе работеле ! мој кур ќе работат, све тоа е за во некој нов јасеновац, нема разбирачка со нив на друг начин.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom