Војната на патиштата

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување
Ако законот се прилагоди според европски стандарди(толеранција до 5км на час) го поддржувам максимално.
Возач сум во Скопје и гледам какви све битанги постојат во сообраќај.

Меѓутоа да ти пишат казна за 1км повеќе е апсурд.

Црвено,брзо возење,тицање на полна лента не треба да има никакви отстапки.
Abe ushte ednash. AKO ti pishuva na kaznata 51Km toa znachi si vozel 55Km. i tolerancijata e odbiena!
Zatoa ciglata pod pedalata za turazha i um v glava.
Jas (pupu da ne se urocham) eve 200 000 km vo poslednive 2-3 godini na ulici sum pominal i toa kade shto ima sekoj den raznorazni kontroli i radari i ne sum dobil kazna. Znaci koga mozham jas mozhite i vie so vashite 25km vo denot.
E toa LELE MAMOOO 45 minuti si idam od rabota ce si zaboravite. Dojdete vo München ili vo Wien pa da vidite kako izgleda 30min na eden semafor cekanje vo shpitcot.
Ili kupuvajte Helihopteri ili trotineti ili menuvajte gradovi. Citam vo 2021 Skopje bil ca. 320000 sega 4 godini podocna 625000 . e pa jebiga vo edna dupka tolku e mestoto.

Da ja pogledneme i ,,drugata strana,, - selektivnost.

Sega vozev na Plasticarska, i presekov na dva pati dve polni, ,,onaka od keif,,. Potoa prodlziv do Euroland kon Topansko, na crveno nagaziv. I ima li SMS? Sekako deka NE! Ke ima li SMS? Se podrazbira deka NE!

Stvarno e preslatko kako Safe City kamerite imaat selektiven vid. Bravo za nasite institucii - izmislija kameri so vgraden GPS moral: kaj sto ,,im e nezgodno,, - ne postojat, ne snimaat.

Znaeme site: cel Cair, Bit Pazar, Topansko… tamu kamera ne mozes da najdes ni so blagoslov od Vladikata. Kako da e Bermudskiot triagolnik na nadzorot.
I posle tie istite ke ni kazat deka ,,zakonot vazi za site,,. Da, vazi - samo sto za nekoi vazi so kamera na sekoj kos, a za drugi vazi so drzavna katarakta.

Sekoj Makedonec normalno deka se cuvstvuva obespraven - kako da ziveeme vo nekoja paraodija od drzava kade sto nadzorot ne se vodi po zakon, tuku po topografija na strav.

Na bulevar kaj nas? Kamera na sekoi tri metri. Vo maalata tamu? Uh, izvini, tamu drzavata ,,takticki se povlekla,, - znaes, strateski manevar… ili poprvo stratesko beganje.
I sto e najironicno? Se falat deka Safe City ke ja ,,podobri bezbednosta,,.
Kade be? Na Vodno? Na kej? Na Partizanska? Ova ne e propust - ova e INSTITUCIONALNA AKROBATIKA.
Kamerite magicno rabotat samo tamu kade sto drzavata se cuvstvuva komotno. A nie? Nie treba da veruvame deka sistemot e praveden. Da, da, bas… i deka javnata administracija e super-efikasna, i deka patistata se bez dupki, deka zelen bran tece kako reka, i deka kaznite vazat ednakvo za site.
Safe City? Ne. Ova e Selective City. A toa site go gledame.

Панче Тошковски треба да ангажира вакви луѓе по раскрсниците ако сакаме да има ефект:
Автоматски споено мислење:

Последно уредено:
Никој нема да ти надокнади,не се мачи воопшто. На автопат меѓу Неготино и Демир Капија удрив во камионска гума навечер ,у темниците каде што нема осветлување. Ќе умрев за малку,а колата да не збориме калва штета имаше. Македонија пат се надлежни за тоа. Џабе се трудев ,ништо не напраив со нив.
До сега од општина Аеродром ме префрлија на град Скопје па на ЈП Патишта па на ЈП Водовод последниве сечеле, на крај ќе видам со адвокат да им пратиме допис чисто да не бидне дека сум кренал раце, те врткаа и тебе горе доле?

До сега од општина Аеродром ме префрлија на град Скопје па на ЈП Патишта па на ЈП Водовод последниве сечеле, на крај ќе видам со адвокат да им пратиме допис чисто да не бидне дека сум кренал раце, те врткаа и тебе горе доле?

Ја морав директно со Патишта дека беше на автопат случкава. Ништо врткаа некое време и еден вработен таму ми рече дечко исркено да ти кажам,џабе се мачиш,неможеш да ги добиеш... Уште еден обид имав и се откажав.

Ти фокусирај си се на Битола. Немам јас проблем со возење 50, имам проблем со тоа што од Ново Лисиче ти треба повеќе време да стигнеш до Карпош 3 отколку од Велес до Скопје.
A so 60 km/h za kolku vreme ja vrvese taa destinacija? Ili so 70 km/h pa so ti menvat tie plus minus 10 km/h :cautious:

• Не ми се допаѓа
Reactions: Mud
A so 60 km/h za kolku vreme ja vrvese taa destinacija? Ili so 70 km/h pa so ti menvat tie plus minus 10 km/h :cautious:
Веќе пишав, саат возам од последна петка до клинички. Сега на тоа ќе додадеме уште пола саат - саат во најголемите гужви.

Не треба да има толеранција барем една година, колку да се вкорени однесувањето во луѓето, па потоа може да има некоја праг од +3км/ч
Толеранција од 3 километри е доколку те фотографира блиц детектор. Доколку е видео камера како што се овие на "сејф сити" толеранцијата треба да биде 5% како и во секоја нормална држава.

Ова нашево државиче има милион примети каде се одстапува од нормалното. Така да....

Нема слика, само записник каде и во колку време си го направил прекршокот.

Мицкуре кажал и 50,5 да сте возеле ќе сте добиеле казна...

Сеа Мицкуре ќе го гледате како го возат 250км на саат со службени коли и пола град закрчен со исклучени семафори за да помине господинот, ама ако ви е. Демек толку важна работа имаат политичариве па цел град ќе го закрчат за некој како Мицкуре со милион комплекси да стигне одма каде сака.

Овој па уште математика не научи, колку побрзо ќе стигнеш со 70 него со 50.

Башка кога сите возат 45 реално и 70 не те спасува, побрзо ќе стигнеш од Велес до Автокоманда него од Аеродром до Влае.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom