Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Татково изрод на овие работи како софтверски инжињер во МВР без никаква диплома. Ама не чинел Мециновиќ, дека немал диплома.

Напиша некој погоре криви се луѓево што се толку мирни. Треба масовно да се организираат да ги изотрујат кравите. Кога системот не ти помага, треба да ја земеш правдата во свои раце.
Сериозно ова дека таткото(Гоце се вика ако ме служи памтење) работи како софтверски инжињер во МВР? Овој знае основна математика за шверцање и кравите неверувам дека може да ги преброи. Претходно беше инспектор мислам и незнам дали го вратија во МВР. Допирна точка со компјутер му е вајда некоја од ќерките кога му правела фејсбук и да му покаже како се логира и вклчува.

sega e kasno, sega gi zivees plodovite od pred nekolku godini. ako nesto si smenil ke go pocustvuvas za nekoja godina.
Ако несто се сака никогас не е касно.
им даде Мицко малце пари на пензионерите да живнат и одма комуњарата што зема 100 илјади пензија оживеа тоа да го укине.
Протестирајте бе ронче...

ај на здравје второ поскапување од по 5% на струјата за 1 година.
им даде Мицко малце пари на пензионерите да живнат и одма комуњарата што зема 100 илјади пензија оживеа тоа да го укине.
Урамниловка нема во ниеден закон, ниту па пензионерите реално ќарија од тоа. Има усогласување. А тоа според податоците вели 7.6% усогласување на минимална пензија од 18000 е 1368 денари, а не 1000 денари. А најголем дел се во средина, околу просекот 26000. Дури и оние со минимални пензии се измамени од овој трчилажи.
Така да прикаските дека нешто ќариле пензионерите се лук и вода, упад во пензиски и правен систем.

ај на здравје второ поскапување од по 5% на струјата за 1 година.

Урамниловка нема во ниеден закон, ниту па пензионерите реално ќарија од тоа. Има усогласување. А тоа според податоците вели 7.6% усогласување на минимална пензија од 18000 е 1368 денари, а не 1000 денари. А најголем дел се во средина, околу просекот 26000. Дури и оние со минимални пензии се измамени од овој трчилажи.
Така да прикаските дека нешто ќариле пензионерите се лук и вода, упад во пензиски и правен систем.

2000 треба да добијат, 1000 сега добија и 1000 на пролет. Иначе твоиве бројки се научно фантастични. Да беше така ќе ги дадеа, но не е.

2000 треба да добијат, 1000 сега добија и 1000 на пролет. Иначе твоиве бројки се научно фантастични. Да беше така ќе ги дадеа, но не е.
Абе ссфе јајца да ти га набута некој од Вмро у уста, ти ке каеш, не бе само слатко глафче беше.

Ццц...

Абе тоа е усогласување што мора да го добијат согласно Закон двапати годишно., пролет и есен. И тоа линеарно ќе биде многу помалку неголи со редовно усогласување. Под услов пораст на цени и прос. плата да останат исти, два пута 7.6 за минимална пензија се над 700 денари помалку.
Прочитај како функционира усогласувањето, а како покачувањето. И зошто не треба да има урамниловка истресена од ракав.

Абе тоа е усогласување што мора да го добијат согласно Закон двапати годишно., пролет и есен. И тоа линеарно ќе биде многу помалку неголи со редовно усогласување. Под услов пораст на цени и прос. плата да останат исти, два пута 7.6 за минимална пензија се над 700 денари помалку.
Прочитај како функционира усогласувањето, а како покачувањето. И зошто не треба да има урамниловка истресена од ракав.

не знам, додека беше сдс на власт само 150 денари им ги покачи пензиите на пензионерите. Овие покачувања беа есенцијални за ранливите групи пензионери да можат да живеат достоинствено.

Ако несто се сака никогас не е касно.

Протестирајте бе ронче...

edino resenie se metodite na mijalkov i grujo a toa neli bese loso i imase kurton revolucija. ustaven e za zal nedopirliv i kako ke proaga vremeto ke si vidis i so komunjarskite sudii za slucajot od kocani kako se ke odviva... doprva ke ti stane jasno kako funkcioniraat rabotite.

edino resenie se metodite na mijalkov i grujo a toa neli bese loso i imase kurton revolucija. ustaven e za zal nedopirliv i kako ke proaga vremeto ke si vidis i so komunjarskite sudii za slucajot od kocani kako se ke odviva... doprva ke ti stane jasno kako funkcioniraat rabotite.
Куртон револуција никогас не е имало.
Зборот револуција нема врска со куртоните, имасе само куртони.
Инаку за грујо и мијалков - повели.

Куртон револуција никогас не е имало.
Зборот револуција нема врска со куртоните, имасе само куртони.
Инаку за грујо и мијалков - повели.

a ne... dojde do promena na vlasta i celosna promena na kursot na drzavata. frlacite na kurtoni se i te kako odgovorni za segasnosta.

vidi deka grujo u mijalkov pravea greski pravea. ama deka napravija dosta i deka togas imase i te kako red vo drzavata imase...

sega sme mnogu daleku od toa.

amerite nikogas nema da sakaat nekoj sto saka da vodi nezavisna politika. kus period bas togas imavme drzava koja bese vo prava smisla nezavisna. potoa povtorno ne zauzdija i toa bas preku sk2014...

не знам, додека беше сдс на власт само 150 денари им ги покачи пензиите на пензионерите. Овие покачувања беа есенцијални за ранливите групи пензионери да можат да живеат достоинствено.
дај малце со усул информацииве. Во 2016 просечно старосна пензија била 14470, во 2020 просечна пензија била 15500. Со тоа што инфлацијата до 2020 била многу ниска како и просек плата (од 2016 досега двојно е зголемена просечна плата) согласно трошоци на живот (до 2020 се зголемени за 5%, до 2025 за над 50%) со кои се врши усогласување. Сега е околу 26500. Ако за тебе 10000 се 150 денари, ок.

• Ми се допаѓа
Reactions: Mud
дај малце со усул информацииве. Во 2016 просечно старосна пензија била 14470, во 2020 просечна пензија била 15500. Со тоа што инфлацијата до 2020 била многу ниска како и просек плата (од 2016 досега двојно е зголемена просечна плата) согласно трошоци на живот (до 2020 се зголемени за 5%, до 2025 за над 50%) со кои се врши усогласување. Сега е околу 26500. Ако за тебе 10000 се 150 денари, ок.

па 150 денари најмалите земаа. Тие медотологии сдс што ги штеловаа беа за пензиите оние дебели што биле на функции. Мицко уведе линеарно за сите по 5 илјади плус 2 сега. Затоа ги боли и сакаат да го укинат тоа.

па 150 денари најмалите земаа. Тие медотологии сдс што ги штеловаа беа за пензиите оние дебели што биле на функции. Мицко уведе линеарно за сите по 5 илјади плус 2 сега. Затоа ги боли и сакаат да го укинат тоа.
Не знам кои се тие најмали, прецизирај. Секој земал колку што вложил додека учел и работел. А како и за што се платени, тоа е друга тема. Не гледам ни овие бугарашиве на функции да се бунат нешто. Линеарно од ракав не е законски нит исправно. Како да вложиме ја 100 иљади, ти 1000 денари у банка и да зееме по 500 денари линеарно. Тоа т.н. линеарно порано у СРМ го викавме урамниловка. Ем бугараши ем со комуњарски мајндсет.

Не знам кои се тие најмали, прецизирај. Секој земал колку што вложил додека учел и работел. А како и за што се платени, тоа е друга тема. Не гледам ни овие бугарашиве на функции да се бунат нешто. Линеарно од ракав не е законски нит исправно. Како да вложиме ја 100 иљади, ти 1000 денари у банка и да зееме по 500 денари линеарно. Тоа т.н. линеарно порано у СРМ го викавме урамниловка. Ем бугараши ем со комуњарски мајндсет.

иди гланцај им ги ташаците на уставните и не замарај. Ќе ми збориш после за стечајците како они биле оштетени кога сееш пропаганда за левица овде. А еднаш им се помогнало на тие стечајци и одма зошто најгласен си.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom