Што ве одбива кај мажите?

• Креатор на темата Креатор на темата VIKICA33
  • Време на започнување Време на започнување
Не е фер,човекот погоре мн добро објасни е сеа постојат милион тези и може да се изврти се и сешто.Човекот што го напиша буквално тоа сум го слушал кај многу луѓе порано немале како сега станови куќи туку земја и борба и ај и тоа нек му земат на човек земја куќа семејна а таа се омажила.Како и да е јас не би земал еве со брат ми се договоараме што како вели како ти кажеш така јас велам како ти кажеш така нема проблеми немам сестра.. се е ствар на договор порано така било како човекот што објасни 100% тврдам сум бил сведок на такви причи.
Миролјубе јас сум сведок на некои поинакви причи. Многу сестри останале на улица заради емпатија кон браќата. Истите тие браќа се менуваат од ко ќе се женат.Пичкина магија кошаркару,не е заебанција.

И после зошто жените кревале критериуми и терале кариера.. Зошто заостанато било да градиш сложност со брат/сестра а не е заостанато да немаш емаптија кон некој со кој си живеел од раѓање. Реков станува збор за емпатија..

И после зошто жените кревале критериуми и терале кариера.. Зошто заостанато било да градиш сложност со брат/сестра а не е заостанато да немаш емаптија кон некој со кој си живеел од раѓање. Реков станува збор за емпатија..
И јас имам емпатија кон своите блиски.Ама за жал има многу сестри шо скапо ја платиле својата емпатија.Тотално ја промаши поентава на разговоров.

Kade e empatijata na brat ti kon tebe?
Slozhnost bi bilo da podelite ednakvo, ne ti da se otkazes od se.
A toa deka tebe vratite kje ti bile sekogas otvoreni otkako kje se otkazesh od imotot, zaboravi go. Kje si ima svoe semejstvo i nema da mu padne na pamet da se otkaze od svojot komfot i da te pribere ako se razvedesh ili poradi bilo koi prichini ostanes na ulica. Videno mal milion pati.
Mnogu naivno razmisluvash i se nadevam nema na potezhok nachin da ja sfatish realnosta.

И јас имам емпатија кон своите блиски.Ама за жал има многу сестри шо скапо ја платиле својата емпатија.Тотално ја промаши поентава на разговоров.
И јас имам примери кај што не е така. Секој своето мислење го има од своја гледна точка. Како јас што го разбирам твоето така и ти треба моето. Јас кажав за имот мое мислење на крај дојде за разводи. Се е од лична перспектива, затоа и не сакам да генерализирам зошто можи да биди и вака и така. Јас кажав за мене.
Автоматски споено мислење:

Kade e empatijata na brat ti kon tebe?
Slozhnost bi bilo da podelite ednakvo, ne ti da se otkazes od se.
A toa deka tebe vratite kje ti bile sekogas otvoreni otkako kje se otkazesh od imotot, zaboravi go. Kje si ima svoe semejstvo i nema da mu padne na pamet da se otkaze od svojot komfot i da te pribere ako se razvedesh ili poradi bilo koi prichini ostanes na ulica. Videno mal milion pati.
Mnogu naivno razmisluvash i se nadevam nema na potezhok nachin da ja sfatish realnosta.
Тое твое лично мислење и немора да значи дека секој брат така ќе постапи. Ти генерализираш не јас. Кажав имам и во околината примери каде што и сестра му живее со нив. Па затоа и сметам дека постои и таја емпатија од брат.

И јас имам примери кај што не е така. Секој своето мислење го има од своја гледна точка. Како јас што го разбирам твоето така и ти треба моето. Јас кажав за имот мое мислење на крај дојде за разводи. Се е од лична перспектива, затоа и не сакам да генерализирам зошто можи да биди и вака и така. Јас кажав за мене.
А кој те праша тебе лично?Јас само кажав дека имотот треба родителите да го поделат без разлика на полот.Многу родители до ден денес ги форсираат машките деца како наследници.Прашањето е,дали е тоа фер?Шо не ми ти е јасно?

Автоматски споено мислење:

Тое твое лично мислење и немора да значи дека секој брат така ќе постапи. Ти генерализираш не јас. Кажав имам и во околината примери каде што и сестра му живее со нив. Па затоа и сметам дека постои и таја емпатија од брат.
Ti ne mozhes da razberesh edna prosta rabota, drugata kukja vo koja kje odish i poradi koja se otkazhuvash od imot- ne e tvoja kukja, e toa imash problem da go sfatish.

А кој те праша тебе лично?Јас само кажав дека имотот треба родителите да го поделат без разлика на полот.Многу родители до ден денес ги форсираат машките деца како наследници.Прашањето е,дали е тоа фер?Шо не ми ти е јасно?
Па и јас ти кажав зошто одговорив, имам право на свое мислење ако не ти се допадна прескокни. Убава вечер.

Па и јас ти кажав зошто одговорив, имам право на свое мислење ако не ти се допадна прескокни. Убава вечер.
Ништо не одговори,само го одбегна прашањето.Имај убава вечер.

Ништо не одговори,само го одбегна прашањето.Имај убава вечер.
Кажав дека е индивидуално тоа ми беше одговорот.
~Се е од лична перспектива, затоа и не сакам да генерализирам зошто можи да биди и вака и така. Јас кажав за мене.~
Се надевам ми го разбираш одговорот. Од мое лично гледиште не ми смета да припаѓа се на брат ми.

Жениве многу зборат у денешно време. Порано било тоа правото. Ќе се срами па ќе те праша, домаќине дали може кафе да ставам, што да ти готвам утре за ручек, итн. Зборење суштински муабет. Па да ми каже денес што средила у куќата, што има за средување утре. Тоа се бара, не да ми бистри феминизам:kafence:
Ти ќе остареш без пичка со овој памет

Маж без визија
Маж без муда
Маж без памет

Ti kje mu ostavish se na brat ti?

Миролјубе јас сум сведок на некои поинакви причи. Многу сестри останале на улица заради емпатија кон браќата. Истите тие браќа се менуваат од ко ќе се женат.Пичкина магија кошаркару,не е заебанција.
, не знам брат што да кажам таму нека им седи

• Ми се допаѓа
Reactions: Mud

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom