Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Сакале признале или не,Македонците комунисти ја направија: МАНУ,Соборна црква и ред други симболи на една држава. Македонија пред 45та е класична бавча после 550 години турско и српско уште 30тина. Никакви инвестиции во инфраструктура,образование,индустрија...
Доаѓаат комунистите и почнуваат да се градат патишта,брани,улици,фабрики...

И јас не ги сакам,и јас сметам дека 90% од комунизмот како идеологија е срање,меѓутоа во овој случај биле позитивни за Македонија.
Автоматски споено мислење:

иако комунистите многу згрешиле, тоа што ги откачиле бугарите од овде мислам дека е една од најисправните државотворни одлуки. Уште да се откачат српските фолкери и да градиме држава на македонски.
Така е,ги откачија бугарите,ама после играат како што свирел Белград. Исто гомно се србите и бугарите кога станува збор за Македонија. Само што северниве се пософистицирани ,политички не не негираат,меѓутоа видете ги нивните академици каков став имаат за Македонците и Македонија.
Дури во моментов србите се поопасни ,нашиов народ си ги сака "браќата" срби, а никој не знае или заборава за планот во 90тите на генералите на ЈНА и Грција за поделба на Македонија.
Видете го влијанието на српската култура,музика,филм.. Видете ги производите кои ги купуваме во маркет и трговската размена со Србија. Од 100% ,90% ни е увоз а 10% извоз.

Сакале признале сакале не,Македонците денес се однесуваат како јужни Срби.Единствена теза за која што се согласувам со бугарашон Љубчо.

Последно уредено:
Сакале признале или не,Македонците комунисти ја направија: МАНУ,Соборна црква и ред други симболи на една држава. Македонија пред 45та е класична бавча после 550 години турско и српско уште 30тина. Никакви инвестиции во инфраструктура,образование,индустрија...
Доаѓаат комунистите и почнуваат да се градат патишта,брани,улици,фабрики...

И јас не ги сакам,и јас сметам дека 90% од комунизмот како идеологија е срање,меѓутоа во овој случај биле позитивни за Македонија.

Така е,ги откачија бугарите,ама после играат како што свирел Белград. Исто гомно се србите и бугарите кога станува збор за Македонија. Само што северниве се пософистицирани ,политички не не негираат,меѓутоа видете ги нивните академици каков став имаат за Македонците и Македонија.
Дури во моментов србите се поопасни ,нашиов народ си ги сака "браќата" срби, а никој не знае или заборава за планот во 90тите на генералите на ЈНА и Грција за поделба на Македонија.
Видете го влијанието на српската култура,музика,филм.. Видете ги производите кои ги купуваме во маркет и трговската размена со Србија. Од 100% ,90% ни е увоз а 10% извоз.

Сакале признале сакале не,Македонците денес се однесуваат како јужни Срби.Единствена теза за која што се согласувам со бугарашон Љубчо.

од 45та припаѓаме на тој српски свет. Но, не е тоа толку негативно пошто они не ни се мешаат во внатрешните политики ко бугариве. Кога фолкериве ќе ги нема, нема некое огромно влијание да имаат ко сега. Последниве 10 години ја превземаа цела естрада со нивиот шлајм, но ако сме малце селективни, ќе се вратиме брзо назад на нивото пред 2010та кога имавме прилично солидна естрада.

ќе ти купиме наочари па може и ти ќе прогледаш!
Таа теза за распаѓање на еу е одамна излитена фраза.
Отиди во некоја Еу земја и ќе видиш колку се рапсаднати а како ние секој ден се распаѓаме.

Своевремено кога Лазо одеше да рибари со кајче околу Пештани, со еден негов пријател, едно кајче по езеро не смееше да има од Св Наум до Струга.

Ете колку беше сакан од народот Лазо
Зошто не бил сакан не ми е јасно ?

- Колишевски бил секретар на Комунистичката партија на Македонија (1943–1963) и претседател на Народната влада (1945–1953).
- Како долгогодишен лидер, тој:
- Воспоставил строга партиска контрола врз институциите.
- Ограничил политички плурализам, бидејќи секоја опозиција била маргинализирана или елиминирана.
- Со тоа ја цементирал еднопартиската диктатура, што ја одложи демократизацијата на Македонија.

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: A__
Таа теза за распаѓање на еу е одамна излитена фраза.
Точно излитена фраза.
Сите гледаме секој ден ЕУропска е се појака и станува глобален фактор кој го дупи Северџганистан, до таму е нивната глобална моќ, сега чекаме и Трамполино да го дисциплинира а откако ќе заврши со него на ред се Путин и Си.

Се надевам сега коментарот е во согласност со твоите ставови ;)

Отиди во некоја Еу земја и ќе видиш колку се рапсаднати а како ние секој ден се распаѓаме.
Да речеме да одиме во Бугаристан.
Земја која веќе 2-3 години не може да формира вљада, која на секои 5-6 месеци има избори, каде корупцијата и криминалот царува која откако стана членка на ЕУропска ја преполови својата популација па мора од Македонци да прави Бугари во која нацифашизмот воскресна итн итн

Инаку ние не се распаѓаме туку ТИЕ-ЕУСА ја редефинираат Македонија и ги бришат Македонците, голема е разликата ама некој друг нека ти објасни.

...интересно гледиште, срањето за Македонија е позитивно! :yid::yid::yid:

Ќе сака ли некој да сподели број од дилерот, вака повеќе не се може :)

Точно излитена фраза.
Сите гледаме секој ден ЕУропска е се појака и станува глобален фактор кој го дупи Северџганистан, до таму е нивната глобална моќ, сега чекаме и Трамполино да го дисциплинира а откако ќе заврши со него на ред се Путин и Си.

Се надевам сега коментарот е во согласност со твоите ставови ;)

Да речеме да одиме во Бугаристан.
Земја која веќе 2-3 години не може да формира вљада, која на секои 5-6 месеци има избори, каде корупцијата и криминалот царува која откако стана членка на ЕУропска ја преполови својата популација па мора од Македонци да прави Бугари во која нацифашизмот воскресна итн итн

Инаку ние не се распаѓаме туку ТИЕ-ЕУСА ја редефинираат Македонија и ги бришат Македонците, голема е разликата ама некој друг нека ти објасни.

...интересно гледиште, срањето за Македонија е позитивно! :yid::yid::yid:

Ќе сака ли некој да сподели број од дилерот, вака повеќе не се може :)
А ти вака паметен и начитан,дај пиши нешто,не само да барај броеви од дилери.

Демек па ќе влезат некогаш тие деца во било каква педагошка установа.
Влегле не влегле општината треба да ги плати.
Ова е минорно од тоа што го прави племето но е интересна порака кон Македонците во каков апартхејд сеуште живеат.

Полекате оти Гоце бугар ќе го направите.
Не ни земаа никој бугарите ние им ги даваме.
Толе, Македонската историја е жива песок.Многупати славиме ликови кои биле пробугарски настроени.Прочитај кој го организирал убиството на Тодор и зошто?Имаш Автономисти и Врховисти.После Илинденското Востание дошло до голем судир меѓу двете фракции.Многу тежок период за Автономистите. Се борат против Врховистите, грчките Андарти, српските Четници од Поречието и Младотурците.За жал на крај организацијата ја презеле Врховистите на чело со Ванчо Михајлов.Многу работи се испреплетени,темава е многу опширна.

Последно уредено:
Толе, Македонската историја е жива песок.Многупати славиме ликови кои биле пробугарски настроени.Прочитај кој го организирал убиството на Тодор и зошто?Имаш Автономисти и Врховисти.После Илинденското Востание дошло до голем судир меѓу двете фракции.Меѓу тежок период за Автономистите. Се борат против Врховистите, грчките Андарти, српските четници од Поречието и Младотурците.За жал на крај организацијата ја презеле Врховистите на чело со Ванчо Михајлов.Многу работи се испреплетени,темава е многу опширна.
Имам читано и читано на темата ВМРО нема потреба да ми објаснуваш. Тодор во никој случај не е Врховист, тој е централист.
Врховен комитет е едно а ВМРО друго.
Немам намера да се расправам секако сеуште живееме во србославија.

Имам читано и читано на темата ВМРО нема потреба да ми објаснуваш. Тодор во никој случај не е Врховист, тој е централист.
Врховен комитет е едно а ВМРО друго.
Немам намера да се расправам секако сеуште живееме во србославија.
Нема шо да се расправаш.Фактите се тие.На пример ко ќе слушнам по свадби ко ќе го воспаваат Владо Црноземски коса ми се крева.Истиот тој Црноземски кој е пуштен да го убие српскиот крал по налог на Ванчо Михајлов.Бугарија има изгубено три војни поради Македонија.Е тоа е она шо ги боли.Со тоа никако не можат да се помират.Затоа е и нивното инсистирање за заедничка историја.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom