Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    777
Во Ингушетија и Башкортистан веќе врие. Слична ситуација постои и на далечниот исток од земјата – Бурјатија, Хабаровск и Владивосток. Тие веќе функционираат како посебни држави и се потесно поврзани со Кина, Јапонија и Јужна Кореја отколку со Москва.
Хабаровск и Владивосток со 90% проценти руско население ќе се отцепуваат :pos:

Кур ме боли дали ги жалите

Истото го направија и кај нас, си направија анти-руска постава и постепено се реализираа плановите на западните

Затоа ние сме најголем губитник на Балканот
После Србија.А Србија во моментите на пораз, беше подржувана од Русија.И така.

После се изненаден како личност може да е до толку погрешно информирана. Ја се кладам да им се даде мапа од Русија овие споменати региони нема да ги најдат.

Кур ме боли дали ги жалите

Истото го направија и кај нас, си направија анти-руска постава и постепено се реализираа плановите на западните

Затоа ние сме најголем губитник на Балканот
A sme imale nie nekogas pro ruska postava:?

Хабаровск и Владивосток со 90% проценти руско население ќе се отцепуваат :pos:

Нема друго место на галаксијава кај што ваков полу-писмен шииптар би бил консултиран за памет или воопшто би имал платформа за изразување на мислења.
Само во пост-рамковен фиром, може некој што иначе би држел тезга на пазар да биде аналитичар и да оправа гео-политика.

Последно уредено:
:facepalm:

Генерации треба да ги враќаат долговите што ги направи зелката
После војната почнува кошмарот за украинскиот народ, западот има бенефит од тоа, неможе западот да е најголем губитник..

Најголем губитник е украинскиот народ
Ти си изгледа денес дежурен демоНкрат.
Море ... каде виде напишано или слично дека Украинците кои се топовско месо не се најголемите губитници?
Каде?
Или само да се контрираш?
Во колку војни си учествувал па да паламудиш дека по војната е најтешкото, сум бил во 2 па ниту еднаш не се повикувам или пишувам за тоа, вие сте одгледале неколку филма и мислите дека знаете се.

Ако беше напишано, во војната ЕУСА вс Русија, ЕУСА-ОТАН-МОТАН изгуби и дека е прашање што прво ќе се распајџа НАТО или ЕУропска ти како да не си разбрал што пишува си тераш своја приказна... ти се обидуваш да спинуваш, сосема демонкратски ;)

Ти си изгледа денес дежурен демоНкрат.
Море ... каде виде напишано или слично дека Украинците кои се топовско месо не се најголемите губитници?
Каде?
Или само да се контрираш?
Во колку војни си учествувал па да паламудиш дека по војната е најтешкото, сум бил во 2 па ниту еднаш не се повикувам или пишувам за тоа, вие сте одгледале неколку филма и мислите дека знаете се.

Ако беше напишано, во војната ЕУСА вс Русија, ЕУСА-ОТАН-МОТАН изгуби и дека е прашање што прво ќе се распајџа НАТО или ЕУропска ти како да не си разбрал што пишува си тераш своја приказна... ти се обидуваш да спинуваш, сосема демонкратски ;)
Пак го глушиш

Муабетот е дека они ништо не изгубија, се пробаа да се доближат до истокот од таа страна и не успеаа
Тоа е поразот за нив..
Подршката за Укаина е политичка одлука, не ги помагаат од што ги сакаат..
Технички они не ни им помогаат, соработуваат само
„Ќе ви дадеме, ама да ни вратите со интерес..“
Тоа не е помагање, тоа е удри додека може
Јас сум зимал пари на тој начин, знам дека додека може и има простор, се цица многу јако
Банките го прават тоа легално
Или давачот на средства.. Исто е како и да вртиш

Као западните се инфилтрираат во држави, дали знаеш?
Преку банки и фондови, од тој аспект прашувам..

Последно уредено:
Судејќи според изворот но посебно според содржината, многу извесно одговорот е: Од едно мрачно влажно место (кое повеќето од нас, барем тие нормалните, го користиме за дефекација).
1764015693839.png

Нека види овој дновинар колку е просечна плата во Јакутија.

1764015743883.png

Прегледај го приврзокот 461823

Нека види овој дновинар колку е просечна плата во Јакутија.

Прегледај го приврзокот 461824
Ваљда комплимент му даваш кога го насловуваш со име кое (делумно) е метафора за новинар.
Мислиш он го има напишано ова? Мислиш он као истражувал што се произведува на истокот во РФ? Абе ова е машински преведено од западна пропаганда. Или AI му го има напишано а знаеме дека ги хранат со „факти“ од западна пропаганда (проверена со „фактчекинг“).

Пак го глушиш
Не тупи.

Муабетот е дека они ништо не изгубија, се пробаа да се доближат до истокот од таа страна и не успеаа
Тоа е поразот за нив..
Подршката за Укаина е политичка одлука, не ги помагаат од што ги сакаат..
Технички они не ни им помогаат, соработуваат само
„Ќе ви дадеме, ама да ни вратите со интерес..“
Тоа не е помагање, тоа е удри додека може
Јас сум зимал пари на тој начин, знам дека додека може и има простор, се цица многу јако
Банките го прават тоа легално
Или давачот на средства.. Исто е како и да вртиш
Гледаш твојата перцепција на прашањето дали губи/добива ЕУСА се темели на нивна пропаганда и затоа велам дека е погрешна.
Добивка/загуба се гледа на повеќе нивоа, на пример позицијата која ја имаале и ја имаат или ќе ја имаат е според мене клучната работа за тоа дали губат.
Банкарските ефективи се значајни ама ако имаш печатница губит на значај, сето тоа мора да биде поткрепено, на пример дипломатија без дивизии е млатење празна слама и комедија.
Гледам дека го прифаќаш наративот на Трамп демек УСА не е учесник во конфликтот ами е само набљудувач, а сега се промовира и како миротворец а ЕУропска е таа што не дозволува да престане војната, вакво гледиште да се пласира без критично мислење е инфантилно.
Украина е само еден од сегментите каде се судираат интересите на двете групации но судирот има поширок спектар и се одвива на повеќе нивоа и Лошо би рекол димензии, некои се медиумски експлоатирани некои се невидливи, на некои “твоиве“ играчи имаат успех ама генерално гледано ги губат позициите и нивната приоекција на сила секој ден е се помала.

Као западните се инфилтрираат во држави, дали знаеш?
Преку банки и фондови, од тој аспект прашувам..
Не знам, ќе сакаш ли да објасниш ;)

Неверојатно квалитетни салонитки?
Или ретард левел пропаганда?

Вие одлучете. :LOL:

%D0%BC%D0%BE.jpg

Неверојатно квалитетни салонитки?
Или ретард левел пропаганда?

Вие одлучете. :LOL:

%D0%BC%D0%BE.jpg
па уште и подигнале една табла да го врзат да не клизне :pos:

Па да ти кажам година дена трупање лешеви за Покровск, не е лошо, ОК се осеќам. Ти како си ми? Во Берлин до крисмас ќе стасате ли?

Ако не си педер де види дали си пијаница
G6hjc87XcAAP0fg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom