Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Не знам која е таа. Не сум запознаен. Јас не сум ја сменил сигурно :kafence:
Проблем е тоа што незнаеш, директорка на архивот беше, историчарка, што мислиш по која интервенција е сменета?

Проблем е тоа што незнаеш, директорка на архивот беше, историчарка, што мислиш по која интервенција е сменета?

од каде да знам кога не знам што се дешавало ни па која е она.

Брат, ништо не си прочитал и делиш памет. Сто пати ти објаснија дека целата работа била нелегална.

Рон брату ти си како тој црниот пипер шо го стават во киселите краставички.

Никаква улога немаш, само сметаш во теглата. :pos:

Рон брату ти си како тој црниот пипер шо го стават во киселите краставички.

Никаква улога немаш, само сметаш во теглата. :pos:

брат, ти од марс си паднат со Кончита, овој ме прашува нешто што појма немам. Не знам каде терате искрено.

Имаше еден оддамна, за жал почина.

Тоа што нашата музичка сцена е на тоа ниво, не се криви србите. Отворен пазар јебига, нашите рипаат од кур на кур кога треба да се пее на митинг или за промена на име на државата.
Еден квалитет што го имаат Србиве си плакала мајката, кога може секоја втора куравела со силикони да држи концерти овде, тогаш не гледам зошто да не настапуваат Антонија Гиговска или Лара Иванова, Каролина Гочева, Калиопи и тн. во Србија, сто пати се поталентирани и подобри пејачки од извесни Алекасандри Пријановиќи, Цеци и слични дрољи, или еве Пајак којшто од она што го гледам на YouTube има доста views и е доста популарен не само кај нас, туку и на балканот.

Што е Аца Лукас подобар од Спасен Силјановски!?

Едноставно не се сака, ниту еден наш пејач што настапувал на нивниве фестивали како ѕвезде гранда или x фактор или кои и да беа не добиле шанса да направат кариера, само за времетраењето на фестивалите додека им требаат да држат гледаност тука, а за нивниве како почнаа да понашаат, како должни да му сме сите обиди за пеачи што ги имаат да ги вдомуваме тука.

И Тоше повеќе беше признаен и форсиран во Хрватска, него ли во Србија, пред се благодарение на Антонија Шола и Тони Цетински, да не се популаризираше во Хрватска, немаше ни он да биде популарен на балканот.

брат, ти од марс си паднат со Кончита, овој ме прашува нешто што појма немам. Не знам каде терате искрено.
Чути курво
Автоматски споено мислење:

Најниското мислење на светот го имам за луѓе ко тебе. Со таквите би пропаднала и Швајцарија. Мрсник со И-Ку на компир одлучува за држава и кажува што како. Еј лујџе ова само кај нас го има. Абре ај чику на каса во Кам.

Чути курво

Најниското мислење на светот го имам за луѓе ко тебе. Со таквите би пропаднала и Швајцарија. Мрсник со И-Ку на компир одлучува за држава и кажува што како. Еј лујџе ова само кај нас го има. Абре ај чику на каса во Кам.

брат, не знам кој е поглуп на форумов, дали ти или мачка. Многу двајцата се надополнувате, кога ја нема неа те имаме тебе и обратно. :kafence:

Не сакам да верувам дека зборот од моржосаниот хајптв зема толку замав и луѓево ко без мозок ја поверуваа неговата верзија...

брат, не знам кој е поглуп на форумов, дали ти или мачка. Многу двајцата се надополнувате, кога ја нема неа те имаме тебе и обратно.

And yet, јас бев доволно паметен да извадам за леб со свој труд, а ти преку партија.

Не. Никаква политичка ни религиска афилијација како грб или поткрепа. Сам во Швајцарија. Доволно, за да сум горд на себе и она што сум како човек.

Моите екс Ју афинитети се тригернати од моите love interests кои често беа екс Ју луѓе. Иако сум на ставот дека е добро што се растурила таа земја и можеби треба да остани така. Има многу ароганција кај тие народи, тоа не е убаво и не е за пофалба.

Еден квалитет што го имаат Србиве си плакала мајката, кога може секоја втора куравела со силикони да држи концерти овде, тогаш не гледам зошто да не настапуваат Антонија Гиговска или Лара Иванова, Каролина Гочева, Калиопи и тн. во Србија, сто пати се поталентирани и подобри пејачки од извесни Алекасандри Пријановиќи, Цеци и слични дрољи, или еве Пајак којшто од она што го гледам на YouTube има доста views и е доста популарен не само кај нас, туку и на балканот.

Што е Аца Лукас подобар од Спасен Силјановски!?

Едноставно не се сака, ниту еден наш пејач што настапувал на нивниве фестивали како ѕвезде гранда или x фактор или кои и да беа не добиле шанса да направат кариера, само за времетраењето на фестивалите додека им требаат да држат гледаност тука, а за нивниве како почнаа да понашаат, како должни да му сме сите обиди за пеачи што ги имаат да ги вдомуваме тука.

И Тоше повеќе беше признаен и форсиран во Хрватска, него ли во Србија, пред се благодарение на Антонија Шола и Тони Цетински, да не се популаризираше во Хрватска, немаше ни он да биде популарен на балканот.

Тоше се трудеше да се пласира на тој пазар, многу битен момент е тоа трудеше.

Последните 2-3 албуми скоро и да немаше песна шо не беше препеана на српски јазик. Имаше гостувања и во Србија каде што Жељко Јоксимовиќ едвај се воздржа да не стане да му се поклони после изведбата на Јано мори. Тоше беше тек на почетокот на кариерата а веќе пробуваше да се гради интернационално. Несомнено ќе пунеше стадиони и во Белград и во Загреб па дури и во Сараево.

Шо прави Каролина по тоа прашање? Освен гостинка на некоја наша утрешна емисија да ја испее две златни лири, јас немам апсолутно ништо видено од неа. Калиопи исто. Имаше еден дует со Жељко Самарџиќ и остана на тоа.

Од моменталните еве го гледаме Слаткар се труди, актуелен е и во Србија и во Бугарија. Има интересна екипа околу него и се продаваат супер на пазарот. Значи они сами треба да се ангажираат со песни со теми и текстови што ќе се прифатат на тој пазар.

Многу битен момент е и јазикот. Македонскиот јазик за жал не е толку прифатен и разбирлив во Србија, како што е српскиот во Македонија. И тоа игра огромна улога. А потенцијал имаат сите, и Каролина и Калиопи и Владо Јаневски. Незнам колку пати на нивни песни сум видел позитивни коментари од соседни земји, ама мора да се ангажираат активно ако сакат да се продадат.

Уште Црна Гора ја поштувам. Сите други се кој од кој.

Последните 2-3 албуми скоро и да немаше песна шо не беше препеана на српски јазик. Имаше гостувања и во Србија каде што Жељко Јоксимовиќ едвај се воздржа да не стане да му се поклони после изведбата на Јано мори. Тоше беше тек на почетокот на кариерата а веќе пробуваше да се гради интернационално. Несомнено ќе пунеше стадиони и во Белград и во Загреб па дури и во Сараево.

Шо прави Каролина по тоа прашање? Освен гостинка на некоја наша утрешна емисија да ја испее две златни лири, јас немам апсолутно ништо видено од неа. Калиопи исто. Имаше еден дует со Жељко Самарџиќ и остана на тоа.

Од моменталните еве го гледаме Слаткар се труди, актуелен е и во Србија и во Бугарија. Има интересна екипа околу него и се продаваат супер на пазарот. Значи они сами треба да се ангажираат со песни со теми и текстови што ќе се прифатат на тој пазар.

Многу битен момент е и јазикот. Македонскиот јазик за жал не е толку прифатен и разбирлив во Србија, како што е српскиот во Македонија. И тоа игра огромна улога. А потенцијал имаат сите, и Каролина и Калиопи и Владо Јаневски. Незнам колку пати на нивни песни сум видел позитивни коментари од соседни земји, ама мора да се ангажираат активно ако сакат да се продадат.
Каролина не сака дел Бој.
Ова е јасно. Тие ја викаат. Имаше две нови песни на српски. Дај на сунце, со видео запис. Сето српски ангажман, буквално до режисер на спот. Ама мислам тоа го направи само во чест на стари добри времиња.
Од ко умре Тоше таја скрос се повлече од тој пазар. Таа е дете на Аволон Продукција и тие не сакаа повеќе. 2007ма умре тој, а таа во 2008ма го извади Македонски Девојче 1, само на Македонски Јазик.

Не е проблемот јазикот, баш е посакувана наша песна во странство, туку ние немаме ѕвезди, нема ниту еден што е сакан дома, и не го спомнувај слаткар, од 10 македонци 8 го мразат, популарен е само Спасен и новите дечки, 2бона, Пајак.

Каролина беше битна во Србија. Имаше дуети со кој посака, тие од фламингоси едниот беше црногорец, за жал почина.
Во Крај (напишана за еден олигарх од Ск хаха) гостин и беше Sky Wikluh, кај што србинот сам си кажа јер Каролина је, она је Краљица.

Дечко и беше и Михајло Ражњатович, синот на Аркан од првиот брак со Швеѓанка. Овај има ресторан во Белград. Имаше и еден тајкун од Солун, грк. Реално сите ги откачи и кај нас си се врати. Каролина е паметна, оваа има многу самопочит. Тоа е она што го прави еден човек.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom