Може да будне, не мора да значи.@Таксист
Друже, скроз си аут од ситуацијата у Србија..
Жал ми е, ама бар еднаш Ронка е во право!
Им го спопикаа во сите можни трансакции од 91'ва навака.
НИС буквално ги експлоатираше скромните ресурси на нафта што ги има Србија! (Знаеше за ова или?!)
А самата Србија има меѓу најскапите деривати на Балканов!
Логика никаква...
Србија масовно продава муниција на Украина преку фирми на Вучич..
РФ први како мува на гомно се залетаа да го бранат со приказни за обоени револуции!
Ебате ретардите ебате!
У сопствен двор (во Украина) им направија портокалова на двапати, и не ја видоа..
ама сега студентите у Србија итекако ги видоа дека се портокалови
Буквално најнебитната земја за санкции им е Србија, оти ако го исклучиш гасот и нафтата ни 0.5% друга трговска размена немаат...
Вучич како селска к*рва им се спанџа со сите што може (лично) да ги уновчи..
Им ги прибра избеглиците и капиталот на РФ..
Ама они многу го ценат и имале "стратешка" ахем спогодба..
Ние имаме такви за газ папир да произведуваме, па никому ништо..
Санкциите за РФ од страна на Србија не би направиле кој знае каква штета ама има многу ама..
Како дојде до инфо дека продажбата на муниција на Украина оди преку фирми на Вучич?
Кој рече дека многу го ценат, реков имаат стратешка спогодба за енергенси според која Србија добива бенефицирани цени за енергенси од Русија.
Во врска со дериватите/нафтата мислам дека знам, ехЈу годишно имаше околу 4 мил. барели од буштоните војната во тој дел беше толку крвава токму заради тие бушотини, колку им припадна на Србија колку на Хрватска не знам ама да речеме не знаев дека со тие буштоини располага НИС а ти велиш нивни биле, може не знам.
И не ми е јасно за што тоа е во право Ронче а во што грешам.
Дали има официелна инфо дека РФ не сака да им го продаде делот во НИС ? каде, дај линк
Има ли стратешка спогодба во врска со енергенсите, јас велам да.
што друго напишав а не е точно?