Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
taka e, najdobro e da ne vlezeme vo EU i da ziveeme kako sto ziveeme.

da bevme sposoben narod i narod koj sto ima sens za drzavnost, ke rekov ajde mozda, ama vaka?

Srbija ima industrija, ima agrokultura, ima proizvodstvo, ima obrazovanie, ima zdrastvo, ima daleku poseriozna istorija i ima moznosti da igra so dvete strani, nie i ne bas, zatoa sto sme irelevantni kako drzava, ne uspeavme da pokazeme kako kolektivitet bilo kakva umesnost i sposobnost za vodenje drzava, a pritoa sme zavisni od EU clenkite i od EU fondovite koi ja drzat drzavava ziva.

edno embargo od EU clenkite i ke jademe kamenja.

eve, ne sum ni ja nesto premnogu za EU, no koi se drugite opcii?

taka e, najdobro e da ne vlezeme vo EU i da ziveeme kako sto ziveeme.

da bevme sposoben narod i narod koj sto ima sens za drzavnost, ke rekov ajde mozda, ama vaka?

Srbija ima industrija, ima agrokultura, ima proizvodstvo, ima obrazovanie, ima zdrastvo, ima daleku poseriozna istorija i ima moznosti da igra so dvete strani, nie i ne bas, zatoa sto sme irelevantni kako drzava, ne uspeavme da pokazeme kako kolektivitet bilo kakva umesnost i sposobnost za vodenje drzava, a pritoa sme zavisni od EU clenkite i od EU fondovite koi ja drzat drzavava ziva.

edno embargo od EU clenkite i ke jademe kamenja.

Опции има(ш), туку...прашањето е дали „газдата„ на „нашата земјата„ би ни дозволил да „размишљаме„ со својата грава и да сториме слободен избор на/кон која страна би се приклучиле.

Мене лично ме не „занимаат„ ниту ОТАН ниту ЕУ.

Опции има(ш), туку...прашањето е дали „газдата„ на „нашата земјата„ би ни дозволил да „размишљаме„ со својата грава и да сториме слободен избор на/кон која страна би се приклучиле.

Мене лично ме не „занимаат„ ниту ОТАН ниту ЕУ.

Нема да дозволи „газдата“ што значи немаме опции.

Ване Цветанов е @Византиецот потврдено. :pos:
Ване е од Чифлик, византиецот мислам дека не од таму.
Не можев сношти да го догледам до крај интервјуто кое патем ептен лошо го водеше Васко, испровоцира и еден новинар кој пиша дека
Имам многу повици да гледам разни гостувања на разни лица ,,ВО ЦЕНТАР,, Од хигиенски причини НИКОГАШ не гледам, ниту ме интересира кој што кажал таму.
Не ме интересира ни гостувањето на ВАНЕ ЦВЕТАНОВ, ни што кажал за мене. Ване за мене може да каже само вистина, оти фактите се непобитни а тие говорат за НАЦИОНАЛЕН ХЕРОЈ, приватно и службено уништен затоа што се борел за Македонија - НА СВОЈА ЛИЧНА ШТЕТА!
Беше изневерен и злоупотребен највеќе од Бранко Црвенковски, Никола Младенов, Никола Груевски, Љубчо Георгиевски и Зоран Заев, како и од сурија паразити поситни по ранг...
И бугарите се нервираат, пример:
Зборував, пишував, ама ниту една од службите во секторот Безбедност не презеде акција. И како него се околу 200 луѓе (мажи и жени) студенти, работници и фирми на бугарска територија. Голем дел од собраните информации се испраќаат директно до српските служби!
.

Гледам фотографиите од Стопанската комора на Северозападна Македонија и не можам да не изразам што сакам да кажам...
Со некои исклучоци гледам група богати луѓе што го лижат премиерот. Група која се лиже пред минатиот премиер и пред сите премиери кои биле пред него.
Што би сакал да видам?
Група благородници кои финансираат спортски клубови, културни активности, образование и кои ја разбираат важноста на богатството.
Да не беше оваа држава каква што е, би рекол: тоа е нивното богатство, со пот го создадоа и не мора да се мешаш со нивните тешко заработени пари.
Но, едноставно не е така. Најбогатите компании во оваа земја работат исклучиво со тендери, што значи тие се збогатуваат со нашите пари, а ние често плаќаме како да сме жители на Дубаи, а
Научиле една фраза: „Не се мешам во политика“, но појадок започнуваат со политичари и вечераат со политичари. Само кога богатството се цени велат дека не се мешаат.
Кога беше допрен интересот на голема македонска компанија, петте најбогати македонски бизнисмени седнаа и побараа од двете најголеми политички партии да ја отстранат албанската партија од власт, затоа што изгубија важен тендер, додека тендерот го доби косовската компанија која го понуди најдоброто цена и услови.
Истите бизнисмени започнаа жестока антиалбанска медиумска кампања. Заробиле национални телевизии и онлајн портали, и конечно ја остварија целта.
Овие наши, уживаат во трошките што паѓаат кога другите го јадат месото на големата трпеза, каде што нема место за мршојадци.

Фуркан пак плачи, кои се тие најголеми 5 македонски бизнисмени помоќни од америчка амбасада за да ја тргнат дуи од власт.
Го боли дека од косово фирма не добила тендер, а цела Македонија ја купија, сите маркети и мали и средни бизниси, оди во маркет пола од нив по халал систем работат не по хасап, свинско не можи да најдиш, продаваат фалц роба по многу ниска цена, нелојална конкуренција, нивните бизнисмени и богаташи изнакупија згради и станови низ Источна Македонија, улици и патишта само нивни компании градат од Липкпво, од Струга, од Чаир. Посебна стопанска комора си имаат како посебен федерален дел да е тој дел на Македонија, ни закон важи ни закон можи да се спроведи и кога ќе загини некој од нивните кој возел 250 и албанец цајкан замижал само дека е аблбанец, Македонците се криви, македонските автопатишта не тој кој возел толку како да ќе полета. Нивните припадници на безбедносните сили си земаат автоматско службено оружје на свадби и сунети и пукаат и ќе погодат некое нивно дете и ќе умри и Македонците се криви дека тој го убил детето и дека нивни судија го ослободил убиецот или му дал условна. Слободно можат да убиваат и напаѓаат Македонци без да ги фаќа законот. И милион други работи, а уште плачи копилето, ама причината е јасна не е способен да го преболи дуи во опозиција и парите кои ги добиваше проневерени од државни институции и од наместени тендери за финансирање на кампањите на дуи.

македонија таква каква што е ако не влезеше во нато ќе останеше да се прекрои и подели од соседите.
Зошто мислиш дека Македонија немаше да опстане ако не влезеше НАТО во неа?
Кој тоа ќе ја прекројуваше Македонија?
Соседите или стратешките партњори?

Да земете бугарски пасоши!
Дај не тртомуљи Македонија немала други опции освен ЕУропска, наратив на еуроталибаните.

Ване е од Чифлик, византиецот мислам дека не од таму.
Не можев сношти да го догледам до крај интервјуто кое патем ептен лошо го водеше Васко, испровоцира и еден новинар кој пиша дека
Имам многу повици да гледам разни гостувања на разни лица ,,ВО ЦЕНТАР,, Од хигиенски причини НИКОГАШ не гледам, ниту ме интересира кој што кажал таму.
Не ме интересира ни гостувањето на ВАНЕ ЦВЕТАНОВ, ни што кажал за мене. Ване за мене може да каже само вистина, оти фактите се непобитни а тие говорат за НАЦИОНАЛЕН ХЕРОЈ, приватно и службено уништен затоа што се борел за Македонија - НА СВОЈА ЛИЧНА ШТЕТА!
Беше изневерен и злоупотребен највеќе од Бранко Црвенковски, Никола Младенов, Никола Груевски, Љубчо Георгиевски и Зоран Заев, како и од сурија паразити поситни по ранг...
И бугарите се нервираат, пример:
Зборував, пишував, ама ниту една од службите во секторот Безбедност не презеде акција. И како него се околу 200 луѓе (мажи и жени) студенти, работници и фирми на бугарска територија. Голем дел од собраните информации се испраќаат директно до српските служби!
.
еден Црпнат - случајност;
2-3 Црпнати - епидемија.
Дали Северџганистан стана земја на Црпнати?

В. Брзозборко користи технологија од оливудските филмови.
Зема една битанга, наркос и пред се квислинг и преку приказни колку тој пател и бил несреќен кај гледачите креира мислење од негативец прави човечки лик демек тој е жртва...

Дај не тртомуљи Македонија немала други опции освен ЕУропска, наратив на еуроталибаните.

Не ми се допаѓа и се најлошо им посакувам заради тоа како не третираат но ете како ти би го извел одалечувањето од “западот“ и приближување на кој и да би се нафатил со нас?

Дали Северџганистан стана земја на Црпнати?
Како прво, нашата прекрасна земја да ја наречеш северџганистан е срамота и под секое ниво - стварно немам коментар.
За луѓето што живеат во неа - во ред, можеш да ги нарекуваш како сакаш.

Сигурно ни 5% од неа не си посетил за да така ја нарекуваш.

Не ми се допаѓа и се најлошо им посакувам заради тоа како не третираат но ете како ти би го извел одалечувањето од “западот“ и приближување на кој и да би се нафатил со нас?
Парите од европските фондови ќе ги искористи и ќе иде со нив во Кина пазар да праи..

Он вика „НЕ“ на ЕУ, ама „ДА“ на парите од ЕУ фондовите

тоа ти е шарена логика, да те закопа уште толку
Автоматски споено мислење:

@Таксист
Нели така беше или јас сум грешка?

Па така. Ќе стане едно сабајле и ќе им каже дека не ги дружиме веќе и да не нѐ замараат и они тоа ќе мора да го прифатат оти во спротивно ќе ги вика ОТАН и ЕУропска.

Барем 100 пати сум изнел мое видување како да се излезе од ова, не би се повторувл.
Ама штом си испуштил еве еден клучен: македонски политички субјект!

Како прво, нашата прекрасна земја да ја наречеш северџганистан е срамота и под секое ниво - стварно немам коментар.

Вашата прекрасна земја си е за по дома, јавно, во институции, во ЕУропска, Светот па и на форумов е тоа што сите знаат и ја препознаваат ама одбиваат да прифатат затоа што ќе си имаат душевни проблеми.

Кога вие си зедовте за право да ми го одземете правото да се изјаснувам како Македонец и мојта земја да ја нарекувам Македонија јас си зедов за право да ве нарекувам како што ве нарекувам!

Парите од европските фондови ќе ги искористи и ќе иде со нив во Кина пазар да праи..

Он вика „НЕ“ на ЕУ, ама „ДА“ на парите од ЕУ фондовите

тоа ти е шарена логика, да те закопа уште толку
Што човек да одговори на вакви будалаштини а да не е навредливо!

Пред некоја страница некој објави што Николовски изјавил во Беч на некој собир, ми се чини, за тоа немаш свое мислење ама вакви будалаштини можеше да тропаш.

Па така. Ќе стане едно сабајле и ќе им каже дека не ги дружиме веќе и да не нѐ замараат и они тоа ќе мора да го прифатат оти во спротивно ќе ги вика ОТАН и ЕУропска.
Колку ли ве има упм...

Барем 100 пати сум изнел мое видување како да се излезе од ова, не би се повторувл.
Ама штом си испуштил еве еден клучен: македонски политички субјект!

Те молам бар линк до еден од постовите.

Само не ми е јасно како Македонија без излез на море, окружена со непријателски земји членки на НАТО и ЕУ и со (мислам) 70% трговинска размена со тој блок би успеала да излезе од овие гомна без да не срозаат со санкции за 2 недели?

А и да не заборавиме, одкако ќе не прогласат за про-Руски како би ја спречил воената интервенција на Албанија и Бугарија (да ги заштитат “својте“ нели) ако земеме во обзир дека сме разоружани?

Што човек да одговори на вакви будалаштини а да не е навредливо!

Пред некоја страница некој објави што Николовски изјавил во Беч на некој собир, ми се чини, за тоа немаш свое мислење ама вакви будалаштини можеше да тропаш
Сам се фати на јадица за парите од фондовите, јбг..

Не приближување до никој. Сам си кажа Србија има стопанство ова она. Би имале и ние, да чукневме троа прстот и покажавме самопочит.

Те молам бар линк до еден од постовите.
Барај самиот на овој пдф и овде ми се чини.

Само не ми е јасно како Македонија без излез на море, окружена со непријателски земји членки на НАТО и ЕУ и со (мислам) 70% трговинска размена со тој блок би успеала да излезе од овие гомна без да не срозаат со санкции за 2 недели?
Веќе имаш офоремно мислење/став по ова прашање и било што или каков и да е аргумент не би го променило твоето мислење.
Колкава е трговската размена со Кина?
Каква е структурата на трговската размена со блокот кој толку те оставил без здив?
Колку земји има на планетава а не излегуваат на море, дали сите се нечии вазали?
Ова што ни го прават последниве 30 и кусур години (лисабонска декларација, редефинирање на државата, етноцид, насилна промена на името и ........) за тебе е помало зло од санкции... светот во последниве неколку години па и деценија е во многу што изменет и сега да ти објаснувам а ти самиот тоа не си го видел и препознал тоа е трошење на време.
Сакам да речам со санкции сигурно би имале катастрофален исход но и оваа умирање на рати не е ништо подобро напротив.
Самиот Николовски јавно говори ДЕКА ОДБИЛЕ БЕСКАМАТЕН КРЕДИТ ОД КИНА, оваа е повеќе од јасно индикатор кој вели само вие напуштете ја Македонија ние ќе влеземе, значи санкциите и не би биле толку катастрофални (инаку тие санкции се користат како баба-Рога и гледам многу успешно)....

Како и да е или нешто сакаш и наоѓаш начин како до тоа или не сакаш и изнаоѓаш илјадници изговори!

А и да не заборавиме, одкако ќе не прогласат за про-Руски како би ја спречил воената интервенција на Албанија и Бугарија (да ги заштитат “својте“ нели) ако земеме во обзир дека сме разоружани?
А тебе ти е страв да не те прогласат проруски?
Значи те заболе за Македонија само да не те прогласат за проруски :yid:
Малку ви се санкциите па уште дополнително пласирате приказна дека Албанија и Бугари само што не влегле и не ја окупирале Македонија, а вие (не ти лично не си давај на значај) за тоа време ја разоружавте па сега плачете дека немате оружје вие би се бранеле ама ете нема оружје.
Само страв сеење, Браво!

Сам се фати на јадица за парите од фондовите, јбг..
Кои црни фондови, од брмбрм очекував вакви коментари ама од тебе, ме изненади :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom