Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Ne e trik prasanje, najnormalno e. Ako Apasiev ednostrano gi ukini megjunarodnite dogovori koi sme gi potpisale, e duri togas kucinjata so mast nema da ne jadat. Zatoa te prasav dali ke se vratis da zivees tuka.
Мене лично не ми значат ништо. Улогата на Грција не ми се допадна ич. Ич. Требаше да одиграат многу постратешки кон нас како сосед и прсвославен партнер. Со Бугарите, Грците нема да се слагаат никогаш. Блгерија е премногу...автономна, со големи балкански апетити - покажано кон нас. Тоа ќе му смета на секој Грк и Србин.
Вардарскиот дел, единствен Македонски, после воњите, посебно 1ва бил Српски. 65.000 Срби тргнале од планините на Албанија до стровот Крф, преку Епирус нагоре кон Солун, за да го ослободат од тогашните бугарски апетити. Во денешно време Македонецот се гледа себеси за најблизок на Србинот. Посебно после распадот на Југославија и за нас сличните проблеми - омаловажување од ЕУ. Проблеми со Албанците. Баш ме интересира кој ќе е расплетот на овие балкански случувања.
Тој од 1ва светска беше ептен кул. Апсолутна победа на Србија, силни мажи.

За нас како Македонци, болен период. Со пропаднато востание (заради бугарското мешање во ВМОРО) сме ја изгубиле нашата земја. Бугарија си рекла Јееее, цела Македонија за мене. Но Грција и особено Србија решија поинаку.
Србија го изгуби своето Косово по ново. Но одма под него, лежи еден НАРОД толку близок на нејзиниот. Треба да се ептен будали да кренат раце од нас.

Како што кажав, баш ме интересира разврската на сево ова.

Последно уредено:
Вардарскиот дел, единствен Македонски, после воњите, посебно 1ва бил Српски. 65.000 Срби тргнале од планините на Албанија до стровот Крф, преку Епирус нагоре кон Солун, за да го ослободат од тогашните бугарски апетити.

Ти од кај глуп - па и неписмен.

Србите БЕГАЛЕ од австро-унгарски и бугарски војски, преку Албанија до Крф.
Тоа што после биле на Солунски фронт нема врска со бегањето преку ридови и мориња две години претходно.
Лично имам одено на островчето Видо

Оделе кон Солун, да.
Да најдат два грама мозок за вакви ботови ко тебе.
Какви лаги се шират на форумов од вакви неписмењаци - немогуче.

Последно уредено:
Мене лично не ми значат ништо. Улогата на Грција не ми се допадна ич. Ич. Требаше да одиграат многу постратешки кон нас како сосед и прсвославен партнер. Со Бугарите, Грците нема да се слагаат никогаш. Блгерија е премногу...автономна, со големи балкански апетити - покажано кон нас. Тоа ќе му смета на секој Грк и Србин.
Вардарскиот дел, единствен Македонски, после воњите, посебно 1ва бил Српски. 65.000 Срби тргнале од планините на Албанија до стровот Крф, преку Епирус нагоре кон Солун, за да го ослободат од тогашните бугарски апетити. Во денешно време Македонецот се гледа себеси за најблизок на србинот. Посебно после распадот на Југославија и за нас сличните проблеми - омаловажување од ЕУ. Проблеми со Албанците. Баш ме интересира кој ќе е расплетот на овие балкански случувања.

За нас како Македонци, болен период. Со пропаднато востание (заради бугарското мешање во ВМОРО) сме ја изгубиле нашата земја. Бугарија си рекла Јееее, цела Македонија за мене. Но Грција и особено Србија решија поинаку.
Србија го изгуби своето Косово. Но одма под него, лежи еден НАРОД толку близок на нејзиниот. Треба да се ептен будали да кренат раце од нас.

Кои Српски мажи бе, да се крсти човек колку денешните Македонци се прости за сопствената историја.
Автоматски споено мислење:

Лично имам одено на островчето Видо

Оделе кон Солун, да.
Да најдат два грама мозок за вакви ботови ко тебе.
Какви лаги се шират на форумов од вакви неписмењаци - немогуче.
Прашање е колку од нив се Срби...

Луѓе луѓе се јавија 'војводите'.

Абе ќути више аман. Срамота е ова да се чита.

65000 тргнале преку Албанија кон Крф, за да го ослободат Солун од бугарите.
65000 неписмени неврони имаш.

А реално над 250.000 илјади имаат загинато како директна последица на тоа бегање преку Албанија, 135.000 имаат стигнато на Крф.

Какви лажги без опашки.

На крајот лично Германците им креваат споменик во Улм за победата над Австро-Унгарија. А и самиот командант на Австро-Унгарија рекол дека кога тој би имал таква војска од такви мажи како Србите - тој би завладеал со Светот.

Многу Срби ми рекле дека се гледаат најблиску со нас. Еден од Белград појде до тие граници што рече - по ново нас Македонците не гледа ко поблиски и од Црно Горците. Овај став е заради сличните проблеми од 90та наваму.

Тие бугарофили што кликаат хаха плачат зад монитори. Србија, им е голема болка.

Последно уредено:
Како и да е во Солун населението ги прехранило српските војници. Подоцна како победници во првата светска војска не направиле голема Србија туку направиле Југославија каде ги спасиле хрватите и словенците од италијанска окупација.

Точно. Вака гледано Србија напрај грешка. Можеше да биди агресор и да си напрај голема Србија. Ќе си се граничеше со Грција денес.
Пошто во другите 2 македонски дела се случи токму ова.

Вардарскиот дел, единствен Македонски, после воњите, посебно 1ва бил Српски. 65.000 Срби тргнале од планините на Албанија до стровот Крф, преку Епирус нагоре кон Солун, за да го ослободат од тогашните бугарски апетити. Во денешно време Македонецот се гледа себеси за најблизок на Србинот. Посебно после распадот на Југославија и за нас сличните проблеми - омаловажување од ЕУ. Проблеми со Албанците. Баш ме интересира кој ќе е расплетот на овие балкански случувања.

Србија го изгуби своето Косово по ново. Но одма под него, лежи еден НАРОД толку близок на нејзиниот. Треба да се ептен будали да кренат раце од нас.

Edno te prasav, skroz treto mi odgovori.

Ако Димче во блиска иднина дојде во позиција да ги направи ништовни „ukini megjunarodnite dogovori koi sme gi potpisale “(не мора да повторуваш знаеме дека вие ги потпишавте) засекогаш ќе остане запишан на светлата страна на историјата на Македонија!
Da da, slednoto uciliste po nego ke se vika, mozi i ulica. Uste samo partizansko ime mu fali. Dimitar Apasiev Nervnoto ;)
P.s inaku uste ednas pokaza elementarni nepoznavanja od skoro nisto, vprocem i kako sekoj sarenokurtonec, po novo levicar. Ne e ni cudo sto bevte korisni idioti. Da ne postoevte ke trebase da ve izmislat.

Последно уредено:

Па не баш. Србите ги згазиле од ќутек Австро-унгарците. Бегале подоцна од Швабите.

Орце не се заебава, цела механизација пред Палас собрал.
А ти на форум седиш и не му помагаш...Ц ц ц ц....Ќе ти стават минус во ОК, тргнувај не заебавај се.....

Најсмешна е преамбулата, буквално државата е изградена против бугарите и албанците и ти ги ставаш нив со тебе, кој циркуз.
Тоа викаме и бугарите и ние, србите ви ја креираа државата така да е против албанците и бугарите. Сакаме да се смени тоа.

@puno druze jas rado bi te pisal shqiptare ama eksik treba prstite da si gi iskrsam a i sojma veze shqiptare siptаr isto e :toe:
Дали е добро сосед како што им текнува да ти менува име и идентитет?
За сосед прашувам.

Тоа викаме и бугарите и ние, србите ви ја креираа државата така да е против албанците и бугарите. Сакаме да се смени тоа.
Че повикате уште малце. Ко че згрмат Грчка и Србија ќе ви покажат кој е главен на Балканот. Рано е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom