Византиецот
Codename Duchess
- Член од
- 14 март 2021
- Мислења
- 3.126
- Поени од реакции
- 6.973
Мене лично не ми значат ништо. Улогата на Грција не ми се допадна ич. Ич. Требаше да одиграат многу постратешки кон нас како сосед и прсвославен партнер. Со Бугарите, Грците нема да се слагаат никогаш. Блгерија е премногу...автономна, со големи балкански апетити - покажано кон нас. Тоа ќе му смета на секој Грк и Србин.Ne e trik prasanje, najnormalno e. Ako Apasiev ednostrano gi ukini megjunarodnite dogovori koi sme gi potpisale, e duri togas kucinjata so mast nema da ne jadat. Zatoa te prasav dali ke se vratis da zivees tuka.
Вардарскиот дел, единствен Македонски, после воњите, посебно 1ва бил Српски. 65.000 Срби тргнале од планините на Албанија до стровот Крф, преку Епирус нагоре кон Солун, за да го ослободат од тогашните бугарски апетити. Во денешно време Македонецот се гледа себеси за најблизок на Србинот. Посебно после распадот на Југославија и за нас сличните проблеми - омаловажување од ЕУ. Проблеми со Албанците. Баш ме интересира кој ќе е расплетот на овие балкански случувања.
Тој од 1ва светска беше ептен кул. Апсолутна победа на Србија, силни мажи.
За нас како Македонци, болен период. Со пропаднато востание (заради бугарското мешање во ВМОРО) сме ја изгубиле нашата земја. Бугарија си рекла Јееее, цела Македонија за мене. Но Грција и особено Србија решија поинаку.
Србија го изгуби своето Косово по ново. Но одма под него, лежи еден НАРОД толку близок на нејзиниот. Треба да се ептен будали да кренат раце од нас.
Како што кажав, баш ме интересира разврската на сево ова.
Последно уредено: