Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
После земање на бугарски пасош, ги враќаат ли оригинал документите што сте ги подале на интервјуто? Стар документ, изводи...

Исто така, како е можно двајца луѓе во исто време да аплицираат за пасош со еден ист стар бугарски документ?
da gi vrakjaat.
inaku mozhe. edniot aplicira so original, a drugiot so zaverena kopija na notar vo Bugarija ili vo ambasada. Pritoa toj shto aplicira so kopija se naveduva kaj koj aplikant e originalot.

Образувана преписка N:28**/2024/23.02.2024 г. Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.

Уште колку време останува за ова според овај датум ?

Образувана преписка N:28**/2024/23.02.2024 г. Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.

Уште колку време останува за ова според овај датум ?
imam pishano malce nazad procitaj..... 2 godini i 6-7 meseci od taja data so ja gleash na stranata

1000 puta jedno isto pitanje...
Ljudi jer mozete da shvatite da mora da se ceka,da ne moze preko red,da ne postoiji veza niti nista...Predmeti idu redom

Od dana kad imate intervju cekate do mesec dana da se formira predmet...Kad se formira predmet ide najduzi status koji glasi:

Образувана преписка N***/**/****Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване...Ona se ceka u najboljem slucaju preko 2 godine,onako kako sad rade 2godine i 7-9meseci...Znači od dan kada ste dobili broj najmanje cekate 2,5godine do sledeci status...NE MOZE BRZE.

FINALNA DO 3MESECA.

UKAZ DO 3 MESECA.

NE MOZE PRE,NE MOZE PREKO REDA.

Od intrevju do pasos da sve bude kako treba bez dopunsku treba 2,5-3 godine...

Intervju 3.06.2021 i dalje nema odgovora.
Ima li jos nekog iz 2021.god. da čeka ?
Zadnja promena 29.11.2023. i jos uvek nema odgovora.

Attachments

• Screenshot_20251104_003520_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20251104_003520_WhatsApp.jpg
    108,9 KB · Прегледи: 34
denes promena
  • Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште. Документите са изпратени за издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија.
  • С'обштението е публикувано на 04.11.2025 г.
od finalna na polozitelno data na intervju 02.03.2023

Здраво
Денеска ми се смени статусот во
Молбата ви е разгледана од светот по гражданство со положиѕелно
Следно е указ
Колку време сега се чека за потпишување на указ ?

Здраво
Денеска ми се смени статусот во
Молбата ви е разгледана од светот по гражданство со положиѕелно
Следно е указ
Колку време сега се чека за потпишување на указ ?
pratish so se pisi po forumot ili? istoto pa istoto se povtorva celo vreme .... c c c c c ako ne citate neznam oti ste voopshto na forum.Tri postovi pogore ubo e napisano od prilika kolku e sekoj status.

Каков е тој стар документ со којшто може да се аплицира? Од каде се најдува и од која година треба да биде?

Каков е тој стар документ со којшто може да се аплицира? Од каде се најдува и од која година треба да биде?
ne sum siguren tochno ama znam deka treba bilo kakov dokument od tatko,dedo (neznam za pradedo ama mislam deka mozi) sho dokazuva deka bil bugarin i vrz osnova na to ti aplicirash.

krstenica, venchanica, voena knishka ili slichno. Do treto koleno najmnogu po prava linija.
Од каде се подигнува и од која година треба да биде ако родител нема документи?
ne sum siguren tochno ama znam deka treba bilo kakov dokument od tatko,dedo (neznam za pradedo ama mislam deka mozi) sho dokazuva deka bil bugarin i vrz osnova na to ti aplicirash.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom