Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Добар дан. Желео бих да вас питам у групи каква је процедура за кораке након преузимања указа. Вероватно је о овој теми већ писано, али искрено сам и сам дигао руке да ће указ бити потписана после 3 године. Надам се да ћете добити неке смернице, хвала унапред

Дали може сеуште да се поднесе за бг дражављанство нели е стопирано?Ако да кои документи ми треба да си пробам среќа фала.

Дали може сеуште да се поднесе за бг дражављанство нели е стопирано?Ако да кои документи ми треба да си пробам среќа фала.
Може. Било кој документ издаден од бугарска власт. Било кој документ со кој можеш да докажеш бугарски корен. Имаш таков?

Може. Било кој документ издаден од бугарска власт. Било кој документ со кој можеш да докажеш бугарски корен. Имаш таков?
Се подразбира пра дедо ми е бил вработен во бугарски затвор во Бугарија,татко ми има раскажувано и не само мојот туку цели групи оделе таму

Не е 'стопирано', само потешко е да докажеш потекло за разлика од порано

Поздрав браћо. Данас сам и ја добио указ. Био сам као и многи из Србије заглављен на положителном од 24.01.2023. године. Срећно свима који чекају.
Sve cestitke za Tecu najvecu legendu ove stranice...svako dobro i puno uspeha u zivotu i radu..ziv bio brate

Добар дан. Желео бих да вас питам у групи каква је процедура за кораке након преузимања указа. Вероватно је о овој теми већ писано, али искрено сам и сам дигао руке да ће указ бити потписана после 3 године. Надам се да ћете добити неке смернице, хвала унапред
baraj gi moite napisi. Bash imav pishano kako treba za prviot chekor preku ambasada. Tri fotografii, kopija od pasoshot, izvod mislam so prevod i zaverka (nekoi velat deka i so megjunaroden bez prevod). Taka neshto beshe. Adresata ja pishuvash Lege br. 6, ako nemash druga adresa na formularite. Lesno na google se naogjaat. Isto do mojot napis imashe i preku Sofija kako treba. Posle ovoj chekor otprilika 3 meseci nekade, a mozhebi i povekje treba da dobiesh matichen broj vo opshtina Sredec. Toa najdobro da go napravish vo Sofija. I na kraj slikanje za lichna karta i pasoh vo Sofija ili Ambasada.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom