Локални избори 2025 (општа дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
У реду јас не викам дека си имал лоша намера те нашле опинок те сјебале.
Ако си гласал на тие избори за левица наместо дпмне можеби немаше да бидеш северџан.
Znaci po tvojot muabet site ispadnaa glupi samo sarenite revolucioneri na celo so Apasiev pametni. Toa deka i pokraj izjavite na Zaev, aj za drugo i da ne zboram da ne ja sirime mnogu, sedevte ramo do ramo so niv, bukvalno gi donesovte na vlast, im odrabotuvavte do posledno sto se veli, trebase gragjanite da glasaat za Levica.
Od edna strana ja imas SDSM, do niv ramo do ramo nekoj anonimusi kako politicka partija i ti so cel um ocekuvase deka nekoj ke glasa za niv ?
Ne be stvarno kolku treba da si politicki nepismen za da veruvas vo toa. Mislam seriozno stvarno. Ajde jas tup ne glasav togas za Levica, sto pravime so site ostanati ? Druze od cela republika kolku glasovi osvoi togas Levica ? 11000 glasa?
Dve godini da se vleckate po ulici, da protestirate, da krsite, da blokirate, da predizvikate politicka kriza i predvremeni izbori i da osvoite pislivi 11000 glasa na istite tie izbori kazuva samo edno. Vie bevte skolski primer za korisni idioti i nisto drugo.
Im odrabotivte na SDSM, im dadovte 49 pratenici, bukvalno od umrenite gi vrativte. Od site tamu iljadnici i iljadnici sarenokurtonci na koj Apasiev mu bese lider, za Levica na nivo na republikata glasaa celi 11000 dusi . Drugite za SDSM
Ako toa ne ti e dovolen pokazatel deka bevte korisni idioti togas nema argumenti i fakti na svetot sto ke te ubedat vo sprotivnoto.
A mozam i poinaku da gi postavam rabotite. Da ste sfatele porano deka ve koristat i deka obrabotuvate za SDSM sto voopsto ne bese tesko , i na deca od predskolska vozrast toa im bese jasno, samo vas 11000 dusi, namesto za anonimus partija ko Levica da ste glasale za VMRO togas nemase da bidime severdjani :toe:
P.s da se popravam, ne glasale 11000 gragjani, tuku 12000 gragjani ili cel 1%.

Имаше Апасиев гостување кај Лазаров и вика „Името можи вака да се врати (и чукнува со прсти)" и ова го кажува за тие што сакаат да го слушнат тоа, да им се набилда егото, еве Димче ќе го врати името, и по една минута во интервјуто вика „Само да се смират овие геополитички игри во светов" (реално големите играчи к*р ги боли за нас), ама момаков ќе чека геополитичкиве игри да се смират во светов. Димче и геополитичките сили во светов.. Ох бе.

+ на овие избори Левица два пати падна:

1. Кандидатите што за градоначалници, а се пратеници да си дадат оставка пред кандидатурата. Амар и Мојсоска мукла, а тие го бараа тоа.

2. Забрана за политичари со двојно државјанство. Бам, Амар со двојно државјанство.

За ова со школото од овај ми е веќе глупо да го коментирам.

И сега муабетот за деца: Орце имал најмалку гласови, стагнирал, тие дуплирале. Утре да има локални пак и да е само прв круг пак ќе имаат 30к максимум, али тие дуплирале.

И на крај, Димче викаше дека за 2 месеци со вмро ќе има бугари во устав и дека прифатиле, па еве до сега ништо од тоа. Променати се позициите или Македонија е погребана?

Прегледај го приврзокот 459795

Само нека не ја бранат Македонија со СДС зедно.
...а до ДУИ не напишал и тие да се престројат позади нив, облечени така во црнила патриотски?

Имаше Апасиев гостување кај Лазаров и вика „Името можи вака да се врати (и чукнува со прсти)" и ова го кажува за тие што сакаат да го слушнат тоа, да им се набилда егото, еве Димче ќе го врати името, и по една минута во интервјуто вика „Само да се смират овие геополитички игри во светов" (реално големите играчи к*р ги боли за нас), ама момаков ќе чека геополитичкиве игри да се смират во светов. Димче и геополитичките сили во светов.. Ох бе.

+ на овие избори Левица два пати падна:

1. Кандидатите што за градоначалници, а се пратеници да си дадат оставка пред кандидатурата. Амар и Мојсоска мукла, а тие го бараа тоа.

2. Забрана за политичари со двојно државјанство. Бам, Амар со двојно државјанство.

За ова со школото од овај ми е веќе глупо да го коментирам.

И сега муабетот за деца: Орце имал најмалку гласови, стагнирал, тие дуплирале. Утре да има локални пак и да е само прв круг пак ќе имаат 30к максимум, али тие дуплирале.

И на крај, Димче викаше дека за 2 месеци со вмро ќе има бугари во устав и дека прифатиле, па еве до сега ништо од тоа. Променати се позициите или Македонија е погребана?

Прегледај го приврзокот 459795

Само нека не ја бранат Македонија со СДС зедно.
Друже малку касниш, завршија изборите. Во 2028ма активирај се пред да поминат изборите, сега џабе ти е.

Друже малку касниш, завршија изборите. Во 2028ма активирај се пред да поминат изборите, сега џабе ти е.
Нит сум се активирал, па нит планирам. Поентата е дека се сведовме на „Не ме гледај што правам, слушај ме што ти зборувам", од „СДС к*р да пушите" до „Дојдете под бајракот на Левица, да го победиме ВМРО на избори".

Не читал владе што се случувало во овие села, иселувањето не е како што он сака да прикаже, затоа што не е иселување туку живот или смрт, нити еден имот од тие не е вратен на македонците, после 1912 се се дава на србите, комунистите ништо не оправиле само уште поголема штета направиле кон македонскиот народ.
Додека нас не занимаваа со враќање на имотите во егејска Македонија :facepalm:
Грешка си. Многу албанско -турски села се иселени за време на кралството Југолславија. Во нив се доселени Македонци. Доволно било да кажат дека се Срби.Е сега нормално пред да дојдат Турците сите тие биле Македонски села.Османлискато царство има оставено несогледиви и долгорочни последици на Балканов.

Последно уредено:
Znaci po tvojot muabet site ispadnaa glupi samo sarenite revolucioneri na celo so Apasiev pametni. Toa deka i pokraj izjavite na Zaev, aj za drugo i da ne zboram da ne ja sirime mnogu, sedevte ramo do ramo so niv, bukvalno gi donesovte na vlast, im odrabotuvavte do posledno sto se veli, trebase gragjanite da glasaat za Levica.
Od edna strana ja imas SDSM, do niv ramo do ramo nekoj anonimusi kako politicka partija i ti so cel um ocekuvase deka nekoj ke glasa za niv ?
Ne be stvarno kolku treba da si politicki nepismen za da veruvas vo toa. Mislam seriozno stvarno. Ajde jas tup ne glasav togas za Levica, sto pravime so site ostanati ? Druze od cela republika kolku glasovi osvoi togas Levica ? 11000 glasa?
Dve godini da se vleckate po ulici, da protestirate, da krsite, da blokirate, da predizvikate politicka kriza i predvremeni izbori i da osvoite pislivi 11000 glasa na istite tie izbori kazuva samo edno. Vie bevte skolski primer za korisni idioti i nisto drugo.
Im odrabotivte na SDSM, im dadovte 49 pratenici, bukvalno od umrenite gi vrativte. Od site tamu iljadnici i iljadnici sarenokurtonci na koj Apasiev mu bese lider, za Levica na nivo na republikata glasaa celi 11000 dusi . Drugite za SDSM
Ako toa ne ti e dovolen pokazatel deka bevte korisni idioti togas nema argumenti i fakti na svetot sto ke te ubedat vo sprotivnoto.
A mozam i poinaku da gi postavam rabotite. Da ste sfatele porano deka ve koristat i deka obrabotuvate za SDSM sto voopsto ne bese tesko , i na deca od predskolska vozrast toa im bese jasno, samo vas 11000 dusi, namesto za anonimus partija ko Levica da ste glasale za VMRO togas nemase da bidime severdjani :toe:
P.s da se popravam, ne glasale 11000 gragjani, tuku 12000 gragjani ili cel 1%.
a kaj mislis deka bi otisle tie glasovi ako ne kaj levica

Грешка си. Многу албанско -турски села се иселени за време на кралството Југолславија. Во нив се доселени Македонци. Доволно било да кажат дека се Срби.Е сега нормално пред да дојдат Турците сите тие биле Македонски села.Османлискато царство има оставено несогледиви и долгорочни последици на Балканов.
Не постојат такви села, тоа што се вратиле од каде што дошле е друго, и нема иселени албанци, камо среќа да имаше.

Суводол и Трновци. Трновци на пример до 18 век било населено со православни Македонци.Под притисок се иселиле и на нивно место се населуваат муслимани.После војната се десил обратен процес .

Победија дпне и се ќе се смени, второ утро како се чувствува нова надеж.
Селата пак ќе заживеат, еве денес дожд благодарение на нашиот премиер.
Автоматски споено мислење:

Te ostai bez zborovi tuka :D
Ги заебава гласачите на дрпне. Он за Влен си гласа. А претходно за дуи или села.

Последно уредено:
ДУИ ја губи и Струга.Таму победата ја однесе независен кандидат . Секаде каде шо губат СДС и ДУИ за мене е напредок независно кој ја презел власта од нив .Двете најклети и најантимакедонски партии .

Znaci po tvojot muabet site ispadnaa glupi samo sarenite revolucioneri na celo so Apasiev pametni
Не по мојот муебет туку по фактичка состојба, тие тогаш што гласале за левица преку кр им било од предавствата и криминалот на сдс-дпмне и затоа гласале за левица, за жал само 12000 гласале.
Од друга страна оние што гласале за сдс-дпмне дале мандат на пратеници кои изгласаа преспански договор со кој ти стана северџан.
И како сега тебе левица ти е виновна за цела небидница у државата кога и сам напиша дека никој кур фактор биле со толку малку гласови?

Најголемата заблуда на секој „реформиран“ комуњар (уствари уназаден) во E Majta е што мислат дека се Анти-СДС. Па на Амарче уште му фалеше да направи Инста реел како орално го задоволува Венко, за некој глас повеќе во втор круг. Цело јадро на таа партија е произлезено од СДС и Соросоидни невладини. Димче може да влезе под кожа само на луѓе кои што немаат доволно капацитет да прочитаат историја, а воедно и доволно да размислат каде водат неговите комунистички решенија кои ги предлагаше последните парламентарни избори. Среќа па мнозинството на народот во Македонија не се до толку затуцани за да му пројдат Чегевара приказниве.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom