Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде сега завршија изборите, ќе се најде ли некој паметен во Скопје што ќе ги тргне циганите од булевар Гоце Делчев? Вчера го закачив тој пред мене со кола заради циганот што ми стоеше до кола и ми замачка стакло, па не видов дека овој напред застана пак откако тргна. Во некој друг период од животот би го убил од мавање тоа индиско ѓубре, ама среќа па сега сум многу посмирен и знам дека не вреди.

Друга работа, мора да се преземе нешто околу велосипеди и тротинети по коловоз, особено овие вторите. Јасно е дека сите тука се егоцентрични и без грам емпатија, па не размислуваат за ништо околу, дури ни за самите себе. Не можеш од багра да правиш нормален народ, ама можеш да казнуваш.

Вчера додека стоевме на булевар Гоце Делчев, гледам еден лик без никаква заштита качен на тротинет и вози по лева лента. Денес на 3-та Македонска Бригада мајка и мало дете качени на еден тротинет исто возат по булевар и менуваат ленти. Нормално без кациги. Добро бе луѓе (иако ова е преголем комплимент за таквите), јас возам електричен тротинет кога ми треба нешто брзо да завршам низ град или да отидам до работа во најголемата гужва. Со кацига сум, цело време на велосипедска патека, а доколку нема таква, или туркам, или возам најдесно, или по тротоар со минимална брзина. Застанувам на пешачки и туркам преку преминот ако има многу луѓе, пропуштам пешаци што сечат велосипедска за да поминат на пешачки. Дури и трепкачи користам, ама за кого. Што е тешко ова, 5 правила не можете да почитувате мајка да ви ебам неписмена. Башка за кој кур ги купувате тие тротинети што одат повеќе од 40 км/ч, кога со тркала од 10 инчи и на брзина од 20 км/ч тротитинетот не е доволно стабилен и мала дупка може да доведе до пад. Ама океј, добар процент од луѓето немаат мозок да размислат дека може со главата да паднат некому пред возило и да го заебат и својот и туѓиот живот.

Нека се забранат сите превозни средства, од бебешки точак до кола, да одиме пешки сите и ај у пичку матер ако не може да се стави ред. Ама сигурно и тогаш некој ќе засере нешто.

Од еднио профил е поддржувач на вмро, од другиот не е, збунет сум и збркан

Да фатиме сите да си отвориме по уште еден профил, да се зголеми движење. Од другиот профил че сум стрејт.

Се запнале Цеца та Цеца, божем само она не рачуна за Бугари, цел српски народ од век не рачунаат и гледаат како Бугари, со подценување.
И македончето пак им се восхитува и им полни сали на Цеца, Дино и така натаму... За Дарио ви е скапо и не ви вреди а за Цеца може.

Немам ништо против бугарскиот народ, да не бидам сфатена погрешно.
Кога се породував Германија, бев со бебето на преглед да ми ги види конците долу, малку дека пукнав, кај една докторка која испадна дека е Бугарка. Толку милно ми се обрати, ми вели, слободно си говори по македонски, толку милно и со почит. Ми се стопли срцето. Само арно имам од Бугари видено, помогнато ми имаат многу Бугари во животот, не е само тој пример.
А за Србите што да кажам, сите добро знаеме колку не подценуваат и со подсмев гледаат на нас а ние пак трчаме по нив. Кај една српска четникуша бев на забар во Франкфурт, толку лошо ми се испонаша малтене ме избрка од ординација, зашто побарав да ми пломбира заб кој друг забар го чистел каналот.

Бугарите не сакаат и ценат, тие не сметаат за еднакви со нив. Но пустото македонче трча кај шо го шуткаат. За грев сме. Цеца не е крива. Криви сме си самите што трчаме по српски пеачки и пеачи кој не не рачунаат за луѓе. А ние во нив гледаме Богови малтене нешто возвишено. Кој народ е тоа бе. Србите од секогаш имале комплекс на виша вредност, цигански народ е тоа. Немаат основна култура, секој втор збор им е пцовка. Не се они воопшто интелегентен народ, туку добро се накрадоа уште во Југославија, па сега живеат на стара слава.
Македонци, кога ќе почнеме да се цениме конечно. Ние самите не се цениме, затоа и другите не не ценат.

Драга,

еве веќе неколку дена сум во недоумица. Не ја фатив на време драмата и дискусијата со отпуштената модераторка , читав после неколку дена ама отприлика сфатив што се дешавало.
Сега недоумицата ми е тогаш кога беше модераторка не можевме да ја блокнеме иако сакавме. Сега кога не е модераторка можеме да ја блокнеме ама не е веќе активна.
Се осеќам ко рапторов.
Philosoraptor-meme-1bgs (2).jpg

Драга,

Ако луѓето веруваат дека некоја небеска сила ни ја крои судбината, тогаш ние сме одговорни за одлуките кои ги донесуваме во животот, бидејќи тие влијаат каков ке ни е истиот.

Можеби гордоста е смртен грев и јас не сакам да бидам фалбаџија, егоцентрик и арогантен, но за некои одлуки сум премногу горд. Имено една од оние е и повржана со мојата работа. Како што знаете некогаш членувањето во политичка партија ви носи работно место, но многу ми е драго што успеав да го победам притисокот на најблиската околина (бидејќи нели тие си земаат за право да одлучуваат за твојот живот) и да не членувам во ниедна партија.

Се нудеа „пријатели“ и од едните и од другите, меѓутоа цврсто останав решен дека не сакам да бидам штабска овца. Да ме шетаат по митинзи, да ми кажуваат дека тоа не било така, туку онака и ред други работи кои немаат врска со реалноста. Секако можеби животот и примањата не ми се исти како кога би работел преку некоја партија, додека главешините лапаат преку тендерите и ред други малверзации кои и ебаа мајка на татковината.

Можеби чесните луѓе не успеваат денеска во животот, но верувам дека некогаш ке ти се врати доброто што си го правел.

Видов една стара слика од себе кеј.

На некој 12 години. На сликата носам скинати тренерки, мајка ми беше болна. Како фамилиите што одат да ги сликаат по телевизии. А на лицето толку искрена наивна насмевка. Солзи ми дојдоа на очите. Ќе си ја земам со себе, за да не заборавам.

Ми се повраќа од тие што ја оправдуваат Цеца

Она во подрум беше сите овие години, не знае каква е ситуацијата и што може тартарско знаме да предизвика ако биде извадено на јавен настап

Од љубов го направила тоа, мислела незнам ти што..

Глуп народ со глупи оправдувања

Ако веќе упишувате IT курсеви, глејте тоа да биде од фирма или групација што веќе се бави паралелно со IT услужна дејност пошто е добра шанса за себепромоција и регрутација. Ова другово не вреди мрсул да фрлиш.

Можеби многу луѓе се навредени/разочарани од мојата хомосексуалност. Ама подобро е така, одколку да лажиш жена да и трошиш времето, кога веќе има стрејт момци кој срцето би го дале за неа.

Во еден ладен Фебруари, некаде после полноќ детски се бркаа еден Македонец и еден Хрват низ подземните метро станици и по ескалаторите се до улиците на една европска метропола. Како тинејџери, а не 30ет годишници, двајцата 190цм. Едниот вљубен, другиот, можда вљубен, тврдам преплашен.
Ни Византиецот самиот незнаел, дека може да сака некој.толку.многу.
Песната Лебед е за него. Еднаш му посветив таписерија од бел еднорог од среден век. Ама за него најголемиот комплимент беше кога му кажав дека во него ја гледам цела своја татковина, (после првиот дејт) иако не е растен на нашите простори. Ова го одушеви, затоа што како дете бил одбиен од своите роднини во Хрватска кој го викале, странецот. Иако е типичен балканец, никогаш не му дозволиле да се поврзи со она што е, гревота.
Автоматски споено мислење:

Толку хомо кеј, помашки е и од мене ликот :love::cool:. Најчесто обезбедување не не пушташе од старт да влезиме на геј журки пошто мислеа дека сме стрејт хаха.
На вториот дејт келнерот во еден локал ни вели, момци знаете дека ова е геј бар? Да не ви е незгодно некој да ви се пушта. На што тој како одговор ги слизна рацете зад мојот грб па, кхм во хаха. По што келнерот одговори alles klar.

Последно уредено:
Драга кајгана,

Не можам да поверувам дека човекот кој не учеше на морал и добрина преку Македонски народни приказни сега зборува дека тајната на успешен брак е во имањето швалерки и неприбирање дома. Толку години беше симбол на народната мудрост, за да сега со само една изјава успее да си го избрише целиот тој образ. Се изгуби срамот и почитта кон семејството, љубовта и верноста. Чувајте си ја тајната за успешен брак за себе.

А заборавате дека се протна во етерот со улогата на Ефенди Цанде Ербабот кој трудната жена ја остави во Прилеп додека ја бркаше турската ченгија Фатиме и ја опсипуваше со алтани.

Кајг,
Пет прекршоци во едно ист момент, нема врзан појас, нема упалени светла, врти а не дава жмигавец, среде пешачки не дава предност на пешак и со една рака типка порака на мобилен, а цајкан ни за лек, што пари би собирале од прекршоци, ама ги мрзи да глумат сообраќајен маалски цајкан!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom