Локални избори 2025 (општа дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
Имаат проблем чоек, со ваков пристап не праат ништо

Збираат луѓе по улица за бројка а се фалат дека имале образован кадар..
Искача Амар на дебата, испаѓа не ни дипломирал :facepalm:

Не ме заебавај, воопшто не се ни потрудиле како што треба за да станат некаков фактор

Подобар пристап треба, вака ништо
Da gi drzevte drugite partii na vakov visok standard kaj kje ni bese krajot :D

Da gi drzevte drugite partii na vakov visok standard kaj kje ni bese krajot :D
Од моја гледна точка е така, тоа што важи за нив, важи и за сите

Само во овој случај партија што се бори да расте, не смее да си дозволува вакви работи

Постира кликбејт и кога ќе ја фатиш на глупостите пробува спин, кога не иде ни тоа ги собира играчките и ги фрла низ собата.

Не сум изненаден.
Тебе те мрзи 2 клика пресот да го најдеш и да го изгледаш :toe:

Требаше Левица да се забрани на време.
Кој да ја забрани?
Такви летечи лагери такозвани корисни идиоти увек се потребни, за некоја следна шарена револуција и сл. Све собрано неписмено што слушале муабети пред кооперација за тоа како било убаво у социјализмот. Ова е потенцијално најопасна багра што постои за дестабилизација.....може некој ќе праша зошто не се активираа Зајко кога не распродаваше за 5 пари....

Ова е фалична споредба, бидејќи Левица на овие избори немаше претставници во околу 30 општини, а на парламентарно ниво, од сите општини збираа гласови.
Имале во 56, значи немале во 24. Се сложувам дека не е целосно валидна споредбата, исто како што подобро е да се споредуваат локални со локални, но факт е и дека во тие 24 сигурно ќе кандидирале да имале таму значителни гласови во 2024-та. Друго ми е муабетот, пропуштена шанса за капитализирање на падот на другите партии. А со ваква реторика, не прогнозирам добри шанси за 2028-ма.

Кој да ја забрани?
Такви летечи лагери такозвани корисни идиоти увек се потребни, за некоја следна шарена револуција и сл. Све собрано неписмено што слушале муабети пред кооперација за тоа како било убаво у социјализмот. Ова е потенцијално најопасна багра што постои за дестабилизација.....може некој ќе праша зошто не се активираа Зајко кога не распродаваше за 5 пари....
Ти да не ја преспа претходнава деценија? Како не биле Левица активни, што очекуваше да направат за да ги забележиш? Баш напротив, беа и против Груевски, продолжија со исто темпо и против Заев, и сега се против Мицкоски.

Чуда секако не може да се очекуваат од опозиција, не знам што си очекувал од нив.

Имале во 56, значи немале во 24. Се сложувам дека не е целосно валидна споредбата, исто како што подобро е да се споредуваат локални со локални, но факт е и дека во тие 24 сигурно ќе кандидирале да имале таму значителни гласови во 2024-та. Друго ми е муабетот, пропуштена шанса за капитализирање на падот на другите партии. А со ваква реторика, не прогнозирам добри шанси за 2028-ма.
Значи, 24 или околу 30 општини, неважно. Сепак е значителен број, но за тоа зошто немале претставници, не може да кажеме директно. Си има причини, финансии итн. Ама јас мислам дека ќе растат. Посебно ова денеска со Скопје, тоа го докажува. Да собереш над 60 000 гласови со максимална цензура, со напади од сите врз тебе итн. е успех.

Од моја гледна точка е така, тоа што важи за нив, важи и за сите

Само во овој случај партија што се бори да расте, несмее да си дозволува вакви работи
Na zbor e taka, megjutoa vo praksa ne bas. Levica( i drugi partii ) vadese obrazovani kandidati i proagjase katastrofalno so niv. Sega ovoj, so 28 god i bez faks, im izvadi relativno dobar rez.

Site partii se borat da rastat. Tie sto se novi po nekoja logika treba poise da im se progleduva niz prsti, pred se zaso nemaat cel drzaven aparat pozadi niv.

Btw, Apasiev e glupicok. Glasacite ne se glupi. Znaat tocno so sakaat, samo ili lazat drugi ili se lazat sebe za kriteriumite.

Реално Орце го спасија чисто партиските гласачи на ВМРО . Дел да не излезеа ќе беше циркузи . Додека изненадувачки победија во Карпош , каде што очигледно и левица нема гласано за подржикоњот.

Ти да не ја преспа претходнава деценија? Како не биле Левица активни, што очекуваше да направат за да ги забележиш? Баш напротив, беа и против Груевски, продолжија со исто темпо и против Заев, и сега се против Мицкоски.

Чуда секако не може да се очекуваат од опозиција, не знам што си очекувал од нив.
Mu krevaa sareni revolucii na Zaev ? :cautious:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom