Дебата на Канал 5 - Орце против Амар 28.10.2025

Кој е победник на дуелот?

• Амар

Гласови: 83 66,9%
  • Орце

Гласови: 41 33,1%

• Вкупно гласачи
    124
  • Гласањето е завршено на .
Како да ти кажам, обичниот народ со гласови им даде авторитет.

Дпмне и на тие избори победи, и на нивните пратеници народ им даде авторитет да ги бранат националните интереси. Ама они наместо да ги бранат националните интереси отидоа да се пазарат за криминалите свои (амнестии) и да седнат во скут на калето.

Јас секогаш го гледам изворот на проблемот, да немаше нелегално прислушкување и криминали ќе немаше лесно уценети пратеници

Jas sum severdjan na hartija, primoran bev da vadam severdjanski dokumenti blagodarenie na sarenokurtoncite sega pretstaveni kako Levica
Северџан си заради сдс-дпмне, нивните политичари пратеници гласаа за Преспанскиот договор, не заради левица, северџански документ си вадел од МВР предводено од сдс-дпмне не од левица, шириш лаги и невистини или едноставно живееш во имагинарен свет каде што левица е на власт.

Последно уредено:
Читам наназад се развила дискусија за јавен превоз, упадна овој Борат, ја сврте на глупости. Секоја тема ја уништува откога е дојден на форумов. До кога ќе го трпити модератори? Ок интересно е трол да пише еднаш неделно и да се посмееме, ама овој ја претера секоја граница. Сите знаеме дека е трол, банирајте го. За хи хи ха ха има други теми на форумов.

До кога ќе го трпиме овој Борат да се заебава со цел форум? Ок интересно е трол да пише еднаш неделно и да се посмееме, ама овој ја претера секоја граница. Сите знаеме дека е трол, банирајте го. За хи хи ха ха има други теми на форумов.

Ако Вмро не тепа утре со 35%+ тоа е ваша огромна победа.

Дпмне и на тие избори победи, и на нивните пратеници народ им даде авторитет да ги бранат националните интереси. Ама они наместо да ги бранат националните интереси отидоа да се пазарат за криминалите свои (амнестии) и да седнат во скут на калето.

Јас секогаш го гледам изворот на проблемот, да немаше нелегално прислушкување и криминали ќе немаше лесно уценети пратеници
Не не, победи, со 1 процент разлика. И затоа заедно СДС со ДУИ се здружија и уништија се.
А на наредните избори си победи СДСМ. Значи народот и дава легитимитет на таа влада, значи му се допаднало да стане аморфна маса пред светот. Ти сакаш опозиција да ги брани националните интереси? Нема логика.
Тоа е изворот на проблемот.

Не не, победи, со 1 процент разлика. И затоа заедно СДС со ДУИ се здружија и уништија се.
А на наредните избори си победи СДСМ. Значи народот и дава легитимитет на таа влада, значи му се допаднало да стане аморфна маса пред светот. Ти сакаш опозиција да ги брани националните интереси? Нема логика.
Тоа е изворот на проблемот.

Значи сепак победија ? Имаа пратеници што можеа да спречат уставни измени а не го направија тоа, и затоа од моја страна од тогаш и засекогаш се отпишани како партија на избори. Какви резултати очекуваш на наредните избори кога се случија после уставните измени, буквално народот беше разочаран од двете партии па Мицко доби 150к гласови помалку додека Заеб исто 100к гласови и тоа со беса

Да не се случеа уставните измени и учеството на Дпмне во предавството ќе беше прегазен Сдс уште 2020 убедливо и тоа.

Значи сепак победија ? Имаа пратеници што можеа да спречат уставни измени а не го направија тоа, и затоа од моја страна од тогаш и засекогаш се отпишани како партија на избори. Какви резултати очекуваш на наредните избори кога се случија после уставните измени, буквално народот беше разочаран од двете партии па Мицко доби 150к гласови помалку додека Заеб исто 100к гласови и тоа со беса

Да не се случеа уставните измени и учеството на Дпмне во предавството ќе беше прегазен Сдс уште 2020 убедливо и тоа.
Значи не ми е целта да дискутирам за партии, не ми е гајле ти во кој имаш доверба.
Поентата е дека дел од народот има удел и ите каква одговорност за текот на настаните и ниеден криминал од партиите не може тоа да го засени.

Северџан си заради сдс-дпмне, нивните политичари пратеници гласаа за Преспанскиот договор, не заради левица, северџански документ си вадел од МВР предводено од сдс-дпмне не од левица, шириш лаги и невистини или едноставно живееш во имагинарен свет каде што левица е на власт.
Mozis da me potsetis sto se slucuvase pred toj prespanski dogovor, kako dojdovme do nego. Onaka opsto vo kratki crti, i ne mora da se vrakjas do 91, dovolno bi bilo nekolku godini nanazad. Ete od 2015 na primer :cautious:
Автоматски споено мислење:

Мора да признаам ретко и те дочитувам горе доле исто верглаш
Тоа е мубаетот бе бабуш еве Орце ко пример го зимам кое искуство он го имал? Значи доста сами себе се демнтирате
Ne deka retko me docituvas tuku ne ni citas voopsto. Da citase nemase ko bot da verglas edni te isti gluposti koi ti se pobieni ne znam kolku pati, dokumentirano so sliki, tekstovi, se komplet. Polesno ti e da treskas toa sto ke ti kazat bez da zemis sam da se informiras i da donesis zaklucok. Ili ima i druga opcija, tolku ti se moznostite :toe:

Јас секогаш го гледам изворот на проблемот
E ova ti e vrv :facepalm:
Izvorot go gledal be. Od koga go gledas izvorot, od 2017 ?
Pred toa matno ti e :cautious:
P.s i oti be site odbivate da odgovorite dali se slozvate so zaklucokot na Laze koj da ve potsetam rece deka pak od denesna gledna tocka kade se promena ime, se donese Zaev na vlast i se sto sleduvaese so toa, nikoj ne osudija, vi ja ukradija revolucijata i ispadnavte najgolemi trkala, sepak ako mu se daela sansa da bira, nisto ne bi promenil iako ishodot od toa mu e poprilicno jasen.
ili da vi poednostavam posto site se prajte na mutavi, dali pak bi krevale sareni revolucii iako go znaete izhodot od toa ?

Последно уредено:
Mozis da me potsetis sto se slucuvase pred toj prespanski dogovor, kako dojdovme do nego. Onaka opsto vo kratki crti, i ne mora da se vrakjas do 91, dovolno bi bilo nekolku godini nanazad. Ete od 2015 na primer :cautious:
Потсети ме ти кој пратеници министри премиери од левица гласале за преспански договор?
Апсурдно е да обвинуваш партија за состојбата во државата која немала ни еден ден власт зашто си северџан во северна а од друга страна амнестираш партија која амнестираше хашки случаи воведе двојазичност стави терористи на најзначајни функции партија чии претеници гласаа за северна партија која денес е на власт и гордо владее со северна.
Каде е логиката тука Владе?

Prvo kvaliteten kadar se godi eden na 10000 i toa prirodno ako mu delile. Drugite ste supelki generalno. Drugo mladite se otseluvaat oti im se mozi. Da ne bese toj sengenot, do Lerin ke ti bese dozivljaj da odis, a ne sega vi prdnalo 50 evra i pijaj kafe vo Venecija ili Madrid.
Одеш од еден во друг маркет кај е поевтино да пазариш. Едвај месец тераш. Владе ти вика , шупелка си, не си паметен за поврзеш црвена со црна жица како орце у евн.
Нема паризација, младите си одат оти им се може. Пиеме кафе у Мадрид. Само се мислеме дали у Атлетико или у Реал Мадрид.
Топките ги отече со шарените. А ги амнестира тие што фактички ја гласаа промената.

Последно уредено:
Na severdjani (pettokolonasi, kvislinzi) i Makedonci.
Pobliski mi e random siptаr od Slupcane ili bugar od picke si materine odkolku bilo koj severdjan. Ne se smetam deka sme ist narod so niv i ne sakam da imam nisto so takvi izrodi i mnogu jasno deka treba da ima jasna distinkcija pomegju nas.

Mozis da elaboriras zosto bas od takvite kako mene.
Aj da se posmejme malce .
еми вака, прво земи ја профилната како симбол на онаа што го мислиш и а ако не е доволно еве дополнување:
Pobliski mi e random siptаr od Slupcane ili bugar

Nope. Еве уште една прилика "обичните" што ќе се пронајдат да се потсетат која глупост ја направија и никако да не се осеќаат помалку одговорни.
Убаво збориш Трамполина би рекол “имавме одлични разговори“ да прашам:
-може ли глуп човек да свати дека е глуп?
Или да преведам ако некој по цел ден ги малтретира и пере мозок (на обичните де) што да очекуваме од такви обични?

Како да ти кажам, обичниот народ со гласови им даде авторитет.
Мислиш легитимитет ама тоа и не е толку важно, важно е дека тропаш глупости и тоа без срам.
Алоооо имаше државен удар и политички инжењеринг дали го знаеш тоа??????
Имаше референдум неуспешен тие повторно си одработија.. КОЈ И КАКОВ легитимитет им даде.. ај престанете веќе со глупости ме нерв“оз“ира.

Потсети ме ти кој пратеници министри премиери од левица гласале за преспански договор?
Апсурдно е да обвинуваш партија за состојбата во државата која немала ни еден ден власт зашто си северџан во северна а од друга страна амнестираш партија која амнестираше хашки случаи воведе двојазичност стави терористи на најзначајни функции партија чии претеници гласаа за северна партија која денес е на власт и гордо владее со северна.
Каде е логиката тука Владе?
Ako de udovoli mi. Vrati se nanazad nekolku godini pred pratenicite da glasaat, ete od 2015 mozis da pocnis. Sto e problemot, sigurno pamtis neli ?

Ова е најдобриот одговор на прашањето зошто тогашниот претседател додели аболиција!
Знаеше дека се овие до гуша во ... и за да оневозможи уцени и тргување го направи тој чекор ама тоа не беше според сценариото па сите удрија по Иванов.

Ako de udovoli mi. Vrati se nanazad nekolku godini pred pratenicite da glasaat, ete od 2015 mozis da pocnis. Sto e problemot, sigurno pamtis neli ?
Ти да си бил тогаш пратеник од дпне ќе дозволиш ли на шупелки како куртоните и зајко да те примораат да гласаш за промената или ќе си речеш кој ве ... ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom