Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
Ти прво научи кој ги плаќа и дека на македонски се викаат царини, а не тарифи, па после се друго.

Зошто имаш проблем со концептот на сунет? Чим Евреите го прават, сигурно е добро и корисно, нели?
Ти напишав цел реферат и прашање, па се изгуби и не врати никогаш, сакаш да го побарам и ти го поставам пак прашањето? Или пак ко пиче ќе се скриеш него да одговориш.

Не ме интересира сунет, ти го вметна тоа во разговор. Зошто толку се секираш ти за сунетот?
@Justae Verum
Tyler James Robinson. “Radical left lunatic” или можеби само Latter-day Saints (LDS Church) blind follower?
I won’t ask more critical questions.

Ама едно си во право, треба да се “јава” на политиката за остварување на нашиот интерес без многу филозофии и без разлика на генерални контексти.
За Робинсон има многу теории, обично одам со Occam's Razor кога постојат повеќе можни објаснувања за некој феномен, треба да се избере она кое има најмалку претпоставки, освен ако нема силни докази за посложената теорија.

За политиката, ако не ја употребуваш ти, други ќе ја употребуваат против тебе.
Автоматски споено мислење:

Тој може само од четџипити да чита.
Како инаку би знаел дека имаме светци од Етиопија во сојуз со Византија што уништиле еврејски кралства.(исламисти биле).
По трет пат ти го поставувам прашањето. Каде во тората може да видиш извадоци како од куранот за убивање на тие што имаат друга религија? Искрено прашање, чим толку се разбираш во тората.

Последно уредено:
Ти напишав цел реферат и прашање, па се изгуби и не врати никогаш, сакаш да го побарам и ти го поставам пак прашањето? Или пак ко пиче ќе се скриеш него да одговориш.

Не ме интересира сунет, ти го вметна тоа во разговор. Зошто толку се секираш ти за сунетот?

За Робинсон има многу теории, обично одам со Occam's Razor кога постојат повеќе можни објаснувања за некој феномен, треба да се избере она кое има најмалку претпоставки, освен ако нема силни докази за посложената теорија.

За политиката, ако не ја употребуваш ти, други ќе ја употребуваат против тебе.
Ќе го цитирам господинот Зоран Ставревски:

Очигледно е дека мозокот ти е испран од тоа пченкарниот сируп што го јадете во Америка и си станал еврејољубец, па ме интересира дали и колку го следиш јудеохристијанскиот начин на живот што толку ни го воздигнуваш овде.

Ќе го цитирам господинот Зоран Ставревски:

Очигледно е дека мозокот ти е испран од тоа пченкарниот сируп што го јадете во Америка и си станал еврејољубец, па ме интересира дали и колку го следиш јудеохристијанскиот начин на живот што толку ни го воздигнуваш овде.
Чиста комедија си, тактика нојче кога не знаеш да вратиш.

Еврејољубец, и ти со синдромче како ванѓелко. Кур ме боли за евреите, мене ме интересираат Македонците, а Македонците може многу повеќе да добијат ако се на страна на евреите него на терористите.

Кога се деси несреќата во Кочани, кој пушти 11 души медицински персонал, евреите или муслиманите?

Македонците може многу повеќе да добијат ако се на страна на евреите него на терористите.
Ало Хјустон, се слушаме: Евреите/Израел се на страната на УЧК овде кај нас. Точка.

Ало Хјустон, се слушаме: Евреите/Израел се на страната на УЧК овде кај нас. Точка.
Хјустон 01 на линија, Мајор Ванлок, прием...
Лебдите неконтролирано и се оддалечувате од МСВ, прием...
Мајор Ванлок, Статус?, прием...
Хјустон, код 00, повторувам код 00, Мајор Ванлок е надвор од радио комуникација.
(*мали зелени го паковаат у гепек*)

јудеохристијанството е една лага што ја хранат во америка, евангелистите конкретно веруваат у тоа. Католиците се порезервирани малце, но овие се ол ин фул зионист.

Чиста комедија си, тактика нојче кога не знаеш да вратиш.

Еврејољубец, и ти со синдромче како ванѓелко. Кур ме боли за евреите, мене ме интересираат Македонците, а Македонците може многу повеќе да добијат ако се на страна на евреите него на терористите.

Кога се деси несреќата во Кочани, кој пушти 11 души медицински персонал, евреите или муслиманите?
Ни едните ни другите ни се потребни, како нас, така и на светот. Ама човек задоен со црно-бела пропаганда од фокс и снн тешко може да го сфати тоа.

Ни едните ни другите ни се потребни, како нас, така и на светот. Ама човек задоен со црно-бела пропаганда од фокс и снн тешко може да го сфати тоа.
Само покажуваш политичка неписменост.

2 милиони држава, во свет од 8 милијарди. Сите од кои што можеме да извадиме корист, ни се потребни, затоа и ти треба политика и дипломатија. Не ставање конзул во Њу Јорк што не знае да зборува ни англиски ни македонски.

Фул стоп овде. Пошто после почињаш да брљавиш.
Ај анализирај го ова цитираното. И купот други ФАКТИ што ти беа посочени од повеќе луѓе.

Како бе СИТЕ тие срања се од Евреи? Како не ги прават Унгарци? Или Данци? Или Абориџини? Или...

А?
Зошто брљавам дај нешто конкратно кажиДали го прочита цел пост или само првиот дел?Значи офтика си поооо!Евреите прават срања ама заборави да ги спомнеш муџахедините.Изгледа го заборави Смилковско???Спомнуваш Данци и Абориџини ама некако ибегнуваш да ги спомнеш главните играчи?

Последно уредено:
Ширење на исламистичка пропаганда те прави глуп каур, не џихадист. Не си способен ни да разбериш поими.

Леле лујџе на овај му летнало пилето. Дека не сте поддржувале Евреи, сте биле глупи каури и сте ширеле исламистичка пропаганда.

Сега баш читав. Евангелистиве (протестантите) веруваат дека евреите се избраните луѓе од бога но се религиски слепи. И они мора да ги поддржуваат додека не прогледаат и прифатат Исус.

Еве и како се гледаат двете страни. На евреите им е непријатно што овие ги гледаат ко недоквакани но им годи поддршката.

For the Jewish Zionist: The support from Evangelicals is a powerful and welcome political alliance, even if the theological underpinnings are unsettling or even offensive. There is often an unspoken agreement to "not look a gift horse in the mouth" and to focus on the shared political goal of a secure Israel.

· For the Evangelical Zionist: The alliance is a sacred duty and a divine strategy. They are loving the Jewish people in spite of their current spiritual state, because they are certain of their glorious future conversion.

Последно уредено:
Зошто брљавам дај нешто конкратно кажиДали го прочита цел пост или само првиот дел?Значи офтика си поооо!Евреите прават срања ама заборави да ги спомнеш муџахедините.Изгледа го заборави Смилковско???Спомнуваш Данци и Абориџини ама некако ибегнуваш да ги спомнеш главните играчи?
Друже, брљавиш затоа што ги затвараш очите за првото додека ме тераш да скокнам на 35-тото.

Како не разбираш дека ако се загледуваш во едно дрво не ја гледаш целата слика - ќе треба да се вратиш подоста чекори наназад, и не да гледаш во едно дрво туку целата шума да ја видиш.

Тука ти е проблемот. Отстапи малку од дрвото наречено „Евреите нѐ штителе од Муслите“. Погледај ја целата шума, види ја целата слика.

10+ луѓе ти покажаа 10+ различни дрва, ама ти се запнал со тоа едното „Евреите нѐ штителе од Муслите“. Не... Тоа едно дрво не е целата шума.

Сега баш читав. Евангелистиве (протестантите) веруваат дека евреите се избраните луѓе од бога но се религиски слепи. И они мора да ги поддржуваат додека не прогледаат и прифатат Исус.

Еве и како се гледаат двете страни. На евреите им е непријатно што овие ги гледаат ко недоквакани но им годи поддршката.

For the Jewish Zionist: The support from Evangelicals is a powerful and welcome political alliance, even if the theological underpinnings are unsettling or even offensive. There is often an unspoken agreement to "not look a gift horse in the mouth" and to focus on the shared political goal of a secure Israel.

· For the Evangelical Zionist: The alliance is a sacred duty and a divine strategy. They are loving the Jewish people in spite of their current spiritual state, because they are certain of their glorious future conversion.
Ова го напишав пред година дена Ронка. Сите ми се смеевте, ама тој е погледот на евангелистите.
Леле лујџе на овај му летнало пилето. Дека не сте поддржувале Евреи, сте биле глупи каури и сте ширеле исламистичка пропаганда.
Заклучок прецизност нула. Ај оди во Драга Кајгана турбо фолк постирај, ова е комплицирано за тебе.

Ова го напишав пред година дена Ронка. Сите ми се смеевте, ама тој е погледот на евангелистите.
Заклучок прецизност нула. Ај оди во Драга Кајгана турбо фолк постирај, ова е комплицирано за тебе.

брат, само проблемот е што они вас ве гледаат ко недоквакани и никогаш нема да го прифатат Исус.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom