Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Ако подома лавот збори на албански тогаш поарно нека си победи пак Дехари, барем ке биде оригинал албанец а не поалбанчен.

Да не претеруваме сега, во Кичево си е доста јасна ситуацијата и за кој треба да се гласа. Во недела секој Кичевчанец во Скопје палење колата и правец за Кичево. Не станува овдека за некој нијанси за сиво па да има двоумење. Црно - Бела е ситуацијата.

Градот е во вакво стање затоа што ВМРО-ДПМНЕ пред четири години поддржа за градоначалник тотално емотивно нестабилна и не многу бистра особа.

Ама ако си бил советник 3 години, да не знаеш за колку ЈП си гласал извештаи е загрижувачки. Јас порадо би работел со способен човек со нејасни намери, отколку со добронамерен а некадарен.
Tочно бил советник и гласал а другиве му викале немој да гласаш ама тој не слушал.
И со тоа што бил советник слободно може да го обвиниме дека тој (а не совет-грдоначелник претседател на совет сите тие еден советник ги заебал) е виновен а и партијата му е виновна.
Колку е кадарен за некој ќе се знае кога ќе состави тим и советници.

Да не треба емотивно да се одлучува познато е дека “името нема да те храни“!
вчера беше на Алфа.
Кој Димче Апасиев? ;)
Автоматски споено мислење:

знаеш шо е потрагично?
Шо тие сега што зе на позиција и знаат сѐ не превземаат ништо. Еве Орце пошто мн јак, зашто не исчисти пред избори?
Еве они си ги знаат нели сите претпријатија, сите работи како одат, Амар не знае. Зашто е тогаш градот во вакви стање?
Да трагично е ама никако да сватиш.
Левица е виновна да не беше таа улиците ќе беа чисти. :pos:
Ако не ми верваш еве прашај некој од нивните симпатизери може оној Владе тој ќе ти објасни дека за се е виновна Левица.

Да не претеруваме сега, во Кичево си е доста јасна ситуацијата и за кој треба да се гласа. Во недела секој Кичевчанец во Скопје палење колата и правец за Кичево. Не станува овдека за некој нијанси за сиво па да има двоумење. Црно - Бела е ситуацијата.
Го гледаше интервјуто на жена му?
Или од партија не ви пуштија превод?
Ајде пуштете ја на Канал 5 и Сител нека гледа народ.

Го гледаше интервјуто на жена му?
Или од партија не ви пуштија превод?
Да сум од Кичево ќе ми се одмили за наш човек да гласам.
Случајно или намерно беше тој настап

Hе повикувам да не го гласаат, нека го гласаат, но да не се лажеме дека е наш...
Да сум од Река и некој ми рече гласајте за Бранко Манојловски гласај го наш е :pos:

Во политиката (медиумските манипулации) секогаш СЕ е случајно!:pos:

Последно уредено:
Во политиката (медиумските манипулации) секогаш е случајно!:pos:
Можеби, може ја пуштиле жената да треска глупости за албански гласови да добие Мицко, што е глуп ако верува дека така ќе ги намами иридентистите.

Hе повикувам да не го гласаат, нека го гласаат, но да не се лажеме дека е наш...
Да сум од Река и некој ми рече гласајте за Бранко Манојловски гласај го наш е :pos:
Прашање е зашто баш сега и зашто баш на албански се обраќа. Да не беше албанец противкандидатот, дали ќе се обратеше воопшто не па на албански? Не сум видел сопругите на Орце, Стевчо и др да се обраќаат воопшто, нема потреба.

Прашање е зашто баш сега и зашто баш на албански се обраќа. Да не беше албанец противкандидатот, дали ќе се обратеше воопшто не па на албански? Не сум видел сопругите на Орце, Стевчо и др да се обраќаат воопшто, нема потреба.
Мицко знае дека албанците ќе си гласаат за Дехари оти е нивни соплеменик, џабе му е и овој обид ако е тоа во прашање... албанците и демократски капацитет :pos: како ќе кажат во џамија така.

Ако земеш во предвид дека се работи за предизборие а не за некој друг период од годината, далеку е од случајно дека теткава се обраќа токму „на некои„, а „тие„ нели, го разбираат јазикот на кој дотичната зборува во обраќањето.

„Пораката„ е пратена...до „кај што е потребно„.

Кој Димче Апасиев? ;)

Зошто Димче не иде на интервју на Алфа? Сите бегате од Алфа како ѓаоли од темјан. Ниеден шаренокурец што би рекол владе не се појавува таму.:kafence:

И со моменталната претседателка изгледа ја утнавме работата, еден асален не искочи да не претставува веќе 20год.
Делува како да се губи пополека со начинот на зборење и гестикулации, како да и препишале некој лекови.

Кичево е наше. Лимани е кажи-речи побратим со Мицкоски. А лајноно Касами у гз може да се ебе. Може и да го испуши у Тетово, му ебам командант тостери. На јарбол да се клати своеволно. Кичево ВМРО, Тетово ДУИ. Села и Тачи у влада, Касами кур ќе попуши.
Автоматски споено мислење:

И со моменталната претседателка изгледа ја утнавме работата, еден асален не искочи да не претставува веќе 20год.
Делува како да се губи пополека со начинот на зборење и гестикулации, како да и препишале некој лекови.
Целата моќ ја концентрираме во претседателот на влада. По закон и устав, тој е најмоќна политичка фигура во државава.
Грујо стајл цепа Мицкоски. Иста школа се, во различни времиња.

Најголемата грешка е што барате гласови од албанците за Кичево, и да добиете, пак тоа ќе биде со албанците, а не се ни потребни, искрено би било подобро дехари да е градоначалник него албанци да назначат некој од дпне, после на некои наредни избори они таа услуга ќе ја бараат на друго место.
Screenshot_2025-10-31-14-40-03-134_com.google.android.youtube.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom