Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Византија е второто Македонско Царство. Измешана е доста со Грчки и Српски Династии знам. Но неминовен а Фактот дека ја владееле и неколку Македонски. Појче ја доживувам ко Балканска Империја, секој балканец има право да се идентификува со неа.
Автоматски споено мислење:

Јустинијан е скопјанец а тој ја изградил Аја Софија (со еден грчки архитект и еден математичар). Ова како народ не смееме да го заборавиме. Тој ваљда бил Илир (Србин-Црнгорец). Ама сепак е Скопјанец.

И двајцата сте загреови, Византиец и Бугарин, во превод Јован Вранишковски Византиецот Србоман и Партениј Бигорски Бугарашот, се додека ги трпиме овие две ментално оболени групи нема да не биде.
Има во Македонија традиционално стрижење на бради на попови, треба да се почне и на србомани и бугараши, но се во свое време.

Византија е второто Македонско Царство. Измешана е доста со Грчки и Српски Династии знам. Но неминовен а Фактот дека ја владееле и неколку Македонски. Појче ја доживувам ко Балканска Империја, секој балканец има право да се идентификува со неа.

Јустинијан е скопјанец а тој ја изградил Аја Софија (со еден грчки архитект и еден математичар). Ова како народ не смееме да го заборавиме. Тој ваљда бил Илир (Србин-Црнгорец). Ама сепак е Скопјанец.
Повеќе беше на шега ама штом си одговорил редно и јас нели. ;)

Никогаш немало оскудација на изроди, и тоа не е својствено само за нас Македонците.
(кај нас на тоа се гледа како на крај на светот а немаме смртна казна за велепредавство :yid: некој добро ја завршил работата)
Еве да речеми во моментов има заменичка ген-сек на ОТАН од Македонија, според твоево излегува дека и ОТАН е македонска направија, дали е така?
Јас сум од оние кои ОТАН го сметат за окупациона сила, со оглед на резултатите од референдумот.

(на пример еден таму на прашање што е НАТО и како се гледа на него, вели.... на приимер во Африка ЈАмерика и Азија гледаат на ОТАН како на воен сојуз на поранешни колонијални сили во случајов и јас го делам истото мислење...)
И не, не се работи за перцепција или интерпретација туку капацитет работите да ги гледаш онакви какви што се.

Викам ја Јован и Партениј се на Кајгана, да му се одмили на човек во црква да влезе.

Викам ја Јован и Партениј се на Кајгана, да му се одмили на човек во црква да влезе.
Е зошто па ти се вознемируваш!
Подели им по еден бугарски пасош и решена работа ;)

Е зошто па ти се вознемируваш!
Подели им по еден бугарски пасош и решена работа ;)
Јас би терал и Српски да се вади, Прохор Пчински еден ден да се врати во матицата.

Повеќе беше на шега ама штом си одговорил редно и јас нели. ;)

Никогаш немало оскудација на изроди, и тоа не е својствено само за нас Македонците.
(кај нас на тоа се гледа како на крај на светот а немаме смртна казна за велепредавство :yid: некој добро ја завршил работата)
Еве да речеми во моментов има заменичка ген-сек на ОТАН од Македонија, според твоево излегува дека и ОТАН е македонска направија, дали е така?
Јас сум од оние кои ОТАН го сметат за окупациона сила, со оглед на резултатите од референдумот.

(на пример еден таму на прашање што е НАТО и како се гледа на него, вели.... на приимер во Африка ЈАмерика и Азија гледаат на ОТАН како на воен сојуз на поранешни колонијални сили во случајов и јас го делам истото мислење...)
И не, не се работи за перцепција или интерпретација туку капацитет работите да ги гледаш онакви какви што се.
Сори го споредуваш НАТО со Византија? Тоа не е и никогаш нема да биде грчка империја како што се прикажува по ново оти е пред се Балканска Империја. Ало Романија ја викале по нивно во тоа време, буквално со овај изговор РОМАНИЈА. Ана Комнина нигде не пишала дека е гркиња. За себе вели дека е Романка и дека е вљубена во Македонец. Византија е мулти-етничка Империја и гревота е сета таа слава да му се препиши само на еден.

Ана имала грчки гени - факт. Но лично самата пишува дека во Империјата живеат еден куп народи. Од Срби, до Дачијци (романци) до турски бугари (овие ги покрстил татко и), до Словенски Македонци. За неа сите овие го сочинуваат тој ментален склоп и тој православен идеал и култура и се со еден збор Романци. Ко ние денес шо велиме Балканци по Европата.

Последно уредено:
Сори го споредуваш НАТО со Византија? Тоа не е и никогаш нема да биде грчка империја како што се прикажува по ново оти е пред се Балканска Империја. Ало Романија ја викале по нивно во тоа време, буквално со овај изговор РОМАНИЈА. Ана Комнина нигде не пишала дека е гркиња. За себе вели дека е Романка и дека е вљубена во Македонец. Византија е мулти-етничка Империја и гревота е сета таа слава да му се препиши само на еден.
Во ред не спорам, ама тоа е историја која некој ја напишал со цел да контролира сегашност/иднина.
Од кога постои организирано... има само две групи на луѓе едните управуваат другите се управувани.
Овие кои управуваат секогаш наративот им е за да заштитат некого ( го штитат народот абе што да ти кажам со ноќи не спијат), така било, така е и уште долго долго така ќе биде.
Кога ги прашувале кметовите зошто биле бугарски слуги, еми да го заштитиме невиниот народ ... така и денес зошто сте квислинзи и работет против интересите на народот еми ние тоа го правиме (се разбира дебело се платени за тоа) за да нема војна да го заштитиме народот.... секогаш тие штитат од некого ама од самите себе кој ќе го штити народот!

Ана имала грчки гени - факт. Но лично самата пишува дека во Империјата живеат еден куп народи. Од Срби, до Дачијци (романци) до турски бугари (овие ги покрстил татко и), до Словенски Македонци. За неа сите овие го сочинуваат тој ментален склоп и тој православен идеал и култура и се со еден збор Романци. Ко ние денес шо велиме Балканци по Европата.
Освен словенски Македонци какви уште има?

А во познатата Македонска држава организацијата каква била и таа ли била на овие принципи како ромејската... види има многу шуплини кој сака да ги види и има нешто меѓу уши правилно ќе ги протолкува и разбере.... не е во ред што се повикав на различни периоди ама од кога постои организирана човечка заедница секогаш има манипулација со цел да се владее.

заборавив ова е последен мој коментар на тема која од шега стана нешто друго.

Освен словенски Македонци какви уште има?

А во познатата Македонска држава организацијата каква била и таа ли била на овие принципи како ромејската... види има многу шуплини кој сака да ги види и има нешто меѓу уши правилно ќе ги протолкува и разбере.... не е во ред што се повикав на различни периоди ама од кога постои организирана човечка заедница секогаш има манипулација со цел да се владее.

заборавив ова е последен мој коментар на тема која од шега стана нешто друго.

Старите народи од пред миграцијата. Ама пишува дека уште во 6ти век собрале Словени, најчесто ко војници. Мислам дека на оригиналните Македонци не им сметал никој, по своја воља се измешале со словените. И со Ерменци често се земале нашите.

Грците му го имале ептен меракот на Грузијците, ама овие изгледа ги нејчеле.

Неам докази, ама тврдам и покрај сите генетски испитувања. Лажните Македонци (читај Бугари) не се нешто убава нација + ги домкнале од некоја пештера од Украина/Белорусија и сеа мислат можат да оправаат за ствари со кои немаат врска.
Ај гитла од форумов.

Ова со Кичево е таква траги комедија за Мицко, што да сум од Кичево не би гласал, буквално жена му излегува на тв и кажува дека по дома само албански зборуваат меѓу себе, абре Македонче.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom