Па што си се пишал византиец?Ја сум оригинал Македонец, Мариоец.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па што си се пишал византиец?Ја сум оригинал Македонец, Мариоец.
И јас сум. И Србин, и Унгарец, и Саксонец, а и друго.Ние сме Македонци.
Ама пред се бугарин, alles klarИ јас сум. И Србин, и Унгарец, и Саксонец, а и друго.
Повеќе беше на шега ама штом си одговорил редно и јас нели.Византија е второто Македонско Царство. Измешана е доста со Грчки и Српски Династии знам. Но неминовен а Фактот дека ја владееле и неколку Македонски. Појче ја доживувам ко Балканска Империја, секој балканец има право да се идентификува со неа.
Автоматски споено мислење:
Јустинијан е скопјанец а тој ја изградил Аја Софија (со еден грчки архитект и еден математичар). Ова како народ не смееме да го заборавиме. Тој ваљда бил Илир (Србин-Црнгорец). Ама сепак е Скопјанец.

некој добро ја завршил работата)Е зошто па ти се вознемируваш!Викам ја Јован и Партениј се на Кајгана, да му се одмили на човек во црква да влезе.

Јас би терал и Српски да се вади, Прохор Пчински еден ден да се врати во матицата.Е зошто па ти се вознемируваш!
Подели им по еден бугарски пасош и решена работа![]()
Сори го споредуваш НАТО со Византија? Тоа не е и никогаш нема да биде грчка империја како што се прикажува по ново оти е пред се Балканска Империја. Ало Романија ја викале по нивно во тоа време, буквално со овај изговор РОМАНИЈА. Ана Комнина нигде не пишала дека е гркиња. За себе вели дека е Романка и дека е вљубена во Македонец. Византија е мулти-етничка Империја и гревота е сета таа слава да му се препиши само на еден.Повеќе беше на шега ама штом си одговорил редно и јас нели.
Никогаш немало оскудација на изроди, и тоа не е својствено само за нас Македонците.
(кај нас на тоа се гледа како на крај на светот а немаме смртна казна за велепредавствонекој добро ја завршил работата)
Еве да речеми во моментов има заменичка ген-сек на ОТАН од Македонија, според твоево излегува дека и ОТАН е македонска направија, дали е така?
Јас сум од оние кои ОТАН го сметат за окупациона сила, со оглед на резултатите од референдумот.
(на пример еден таму на прашање што е НАТО и како се гледа на него, вели.... на приимер во Африка ЈАмерика и Азија гледаат на ОТАН како на воен сојуз на поранешни колонијални сили во случајов и јас го делам истото мислење...)
И не, не се работи за перцепција или интерпретација туку капацитет работите да ги гледаш онакви какви што се.
па не баш, комплицирано еАма пред се бугарин, alles klar
Во ред не спорам, ама тоа е историја која некој ја напишал со цел да контролира сегашност/иднина.Сори го споредуваш НАТО со Византија? Тоа не е и никогаш нема да биде грчка империја како што се прикажува по ново оти е пред се Балканска Империја. Ало Романија ја викале по нивно во тоа време, буквално со овај изговор РОМАНИЈА. Ана Комнина нигде не пишала дека е гркиња. За себе вели дека е Романка и дека е вљубена во Македонец. Византија е мулти-етничка Империја и гревота е сета таа слава да му се препиши само на еден.
Освен словенски Македонци какви уште има?Ана имала грчки гени - факт. Но лично самата пишува дека во Империјата живеат еден куп народи. Од Срби, до Дачијци (романци) до турски бугари (овие ги покрстил татко и), до Словенски Македонци. За неа сите овие го сочинуваат тој ментален склоп и тој православен идеал и култура и се со еден збор Романци. Ко ние денес шо велиме Балканци по Европата.
Освен словенски Македонци какви уште има?
А во познатата Македонска држава организацијата каква била и таа ли била на овие принципи како ромејската... види има многу шуплини кој сака да ги види и има нешто меѓу уши правилно ќе ги протолкува и разбере.... не е во ред што се повикав на различни периоди ама од кога постои организирана човечка заедница секогаш има манипулација со цел да се владее.
заборавив ова е последен мој коментар на тема која од шега стана нешто друго.
Ај гитла од форумов.Неам докази, ама тврдам и покрај сите генетски испитувања. Лажните Македонци (читај Бугари) не се нешто убава нација + ги домкнале од некоја пештера од Украина/Белорусија и сеа мислат можат да оправаат за ствари со кои немаат врска.