За да бидеме банкрот, треба да се издигнеме 2-3 нивоа, затоа што од банкротираните сме во полоша финансиска состојба.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Добро пиша @Manga во некоја друга тема. Во Левица имаш и поранешни ВМРОвци и поранешни СДСовци, кои не успеале да краднат нешто со лепење плакати во овие 2 партии, па сеа залепиле постер од Чегевара на ѕид и чекаат прилика да краднат од овде.
Идеолошки гледано, Левица е убедливо најзатуцана партија, далеку поназад и од ВМРО и од СДС. Со самото тоа што се со анти-ЕУ и со про-Руски ставови, доволно ти кажува. Предлозите за комунистички економски решенија да не ги ни коментирам. Нека што воопшто не би биле функционални на денешницава, туку во нашето државиче и општество би биле само еден забрзан процес да завршеме во банкрот.
Добро пиша @Manga во некоја друга тема. Во Левица имаш и поранешни ВМРОвци и поранешни СДСовци, кои не успеале да краднат нешто со лепење плакати во овие 2 партии, па сеа залепиле постер од Чегевара на ѕид и чекаат прилика да краднат од овде.
Идеолошки гледано, Левица е убедливо најзатуцана партија, далеку поназад и од ВМРО и од СДС. Со самото тоа што се со анти-ЕУ и со про-Руски ставови, доволно ти кажува. Предлозите за комунистички економски решенија да не ги ни коментирам. Нека што воопшто не би биле функционални на денешницава, туку во нашето државиче и општество би биле само еден забрзан процес да завршеме во банкрот.
Кажи ми дека немаш блага веза од економија без да ми кажеш. Какво испумпување пари преку јавни-приватни партнерства бре будалоТи свесен ли си во каква финансиска ситуација се буџетите на секое ниво во државата? од најмало ЈП до централен буџет? Без скоро 1 милијарда евра кредити или црни пари на годишна база, државата е неликвидна. Затоа и нашите функционери и институции се вмешани во секој црн бизнис на планетава земја и сме како Казабланка, и затоа на крајот потпишуваме се што ќе ни сервираат странците зошто немаме пари и зависиме од нивните кредити. Ние сме банкрот од 90тите кога се почна со распродавањето на државен имот за да се пополни буџетот.
Буквално сме единствените кои зборат за консолидација на институциите и прекинување на трендот на испумпување на пари од истите преку јавни-приватни партнерства и распродажба на профитабилни надлжености на приватни фирми. И со тоа барем колку толку да се сопре крварењето.
И за крај Левица не ја доведе државата до ваква ситуација туку СДС и ДПНЕ. Тоа се двете партии кои ја банкротираа државата и ја распродадоа.
Земи ги за пример аеродромите. Не се финансираат со буџетот, носат само приход. Приватизацијата на банките и телекомот ни носи стотици милиони во државава. Изразиве што ги користите ни самите не ги разбирате
Незнам како било кој не определен или било кој надвор од јадрото на дпне, би останал дома и барем од инат и од огорченост кон се што е Орце и тие околу него, не би гласал за Амар. Се што ви се случува во Скопје заслужувате ако не излезите од протест да гласате против дпне.

Кажи ми дека немаш блага веза од економија без да ми кажеш. Какво испумпување пари преку јавни-приватни партнерства бре будалоЗеми ги за пример аеродромите. Не се финансираат со буџетот, носат само приход. Приватизацијата на банките и телекомот ни носи стотици милиони во државава. Изразиве што ги користите ни самите не ги разбирате
ЛИКВИДНОСТ не решаваш со консолидација на институции, баш на штета носиш само уште толку бирократија. Јавните претприатија ти се само губење пари. Кај нас барем тие се хаос, што е домене пола би ги укинал пошто половина немаат ни надзорен одбор, нити се регистрирани за акционерски друштва, нити објавуваат финансиски извештаи пошто немаат обврска.
Ете пред приватизацијата во 90тите, расчачкај, прочитај и види со какви губитоци работат државните фирми. Е во тој случај, државата директно од буџетот ги подмирува губитоците = буџетот го полниш со уште толку кредити што не идат за проект туку идат за подмирување губиток. Затоа е потребно партнерство со приватњаци, под надзор на државата

Кажи ми дека немаш блага веза од економија без да ми кажеш. Какво испумпување пари преку јавни-приватни партнерства бре будалоЗеми ги за пример аеродромите. Не се финансираат со буџетот, носат само приход. Приватизацијата на банките и телекомот ни носи стотици милиони во државава. Изразиве што ги користите ни самите не ги разбирате
=
Да. Токму така.Со самото тоа што се со анти-ЕУ и со про-Руски ставови, доволно ти кажува.
Не навлегувам во тоа колку е ова точно, и мене не ми се допаѓа ваквата анти-кампања, во СДС-стил. Но факт е дека самиот Амар е контрадикторен кога станува збор прашањето за татко му. Во поткаст кај Лазаров рече дека никогаш немал нарушени односи со татко му и дека тој секогаш бил присутен за него во животот. За во дуелот, соочен со информацијата дека татко му незаконски градел и има криминално досие, веднаш да се огради од него, велејќи - "јас растев во семејство со еден родител". Не е ни битно де, ако татко му бил криминалец не значи дека он е, само целиот муабет делува патетично.За ова зборував, не знам дали се свесни колку анти реклама си прават Дпмне со вакви дегенарици од објави. Дури се сомневам дека се толку глупи за намерно да праќаат ботови да објавуваат ова, може и се некој петарди на своја рака, но и во двата случаи најпаметно им е на Дпмне веднаш да реагираат и да се повлечат од тактиката “анти кампања“ која катастрофално лошо ја играат (Сдс на времето многу подобри прљави играчи беа), бидејќи ќе ги натераат луѓето што никогаш во живот 30 години не гласале да излезат, само да гласаат против нив.
Прегледај го приврзокот 459395